Jump to content

Markedspris for elgkjøtt og de forskjellige stykkningsdeler


687eell

Recommended Posts

Sitter her og regner på markedspris for elgkjøtt, og hva de enkelte stykningsdeler må koste ved salg i mindre kvanta enn hele og halve dyr.

Lurer på andres erfaring fra området?

 

Min erfaring er som følger:

Tar utgangspunkt i en elg på 150 kilo slaktevekt renskjært for skuddskader.

 

Markedspris for hele og halve dyr, kr. 82 pr kilo

Nedskjæring og kværning, kr. 12 pr kilo

vakumpakking og merking av alt kjøtt, inklusive halkilospakninger av kjøttdeigen, kr. 6 pr kilo

 

De forskjellige stykningsdeler forekommer i følgende mengde og pris.

 

Bein og avskjær 50 kilo, kr. 0 pr kilo sum 0

Flatbiff 6 kilo a kr 220,-, kr. 1320,-

Rundstek 6 kilo a kr 200,-, kr. 1200,-

Mørbrad 2 kilo a kr 240,- kr. 480,-

Lårtunge 2 kilo a kr 160,- kr. 320,-

Bankebiff 4 kilo a kr 170,-, kr. 680,-

ytrefilet 4 kilo a kr 260,-, kr. 1040,-

Indrefilet 2 kilo a kr 350,-, kr. 700,-

Bogstek 4 kg a kr 180,-, kr. 720,-

Grytekjøtt av andre renskjærte biter 4 kg a kr 155,-, kr. 620,-

kjøttdeig 66 kilo a kr 120,-, kr. 7920,-

 

Sum 150 kilo, kr 15000,- tilsvarer slaktevektpris på 82kr pr kilo og kr 18 pr kilo i nedskjæringskostnader.

 

Hvis det er erfaring med andre fordelingsprosenter av de forskjellige stykkningsdeler, hadde det vært fint å hørt om, da dette bare er tatt på husken og ikke finveid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...