687eell Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Sitter her og regner på markedspris for elgkjøtt, og hva de enkelte stykningsdeler må koste ved salg i mindre kvanta enn hele og halve dyr. Lurer på andres erfaring fra området? Min erfaring er som følger: Tar utgangspunkt i en elg på 150 kilo slaktevekt renskjært for skuddskader. Markedspris for hele og halve dyr, kr. 82 pr kilo Nedskjæring og kværning, kr. 12 pr kilo vakumpakking og merking av alt kjøtt, inklusive halkilospakninger av kjøttdeigen, kr. 6 pr kilo De forskjellige stykningsdeler forekommer i følgende mengde og pris. Bein og avskjær 50 kilo, kr. 0 pr kilo sum 0 Flatbiff 6 kilo a kr 220,-, kr. 1320,- Rundstek 6 kilo a kr 200,-, kr. 1200,- Mørbrad 2 kilo a kr 240,- kr. 480,- Lårtunge 2 kilo a kr 160,- kr. 320,- Bankebiff 4 kilo a kr 170,-, kr. 680,- ytrefilet 4 kilo a kr 260,-, kr. 1040,- Indrefilet 2 kilo a kr 350,-, kr. 700,- Bogstek 4 kg a kr 180,-, kr. 720,- Grytekjøtt av andre renskjærte biter 4 kg a kr 155,-, kr. 620,- kjøttdeig 66 kilo a kr 120,-, kr. 7920,- Sum 150 kilo, kr 15000,- tilsvarer slaktevektpris på 82kr pr kilo og kr 18 pr kilo i nedskjæringskostnader. Hvis det er erfaring med andre fordelingsprosenter av de forskjellige stykkningsdeler, hadde det vært fint å hørt om, da dette bare er tatt på husken og ikke finveid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.