handyandy Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Hei Folkens. Er ganske ny i gamet når det gjelder duejakt. Prøvd å lese litt på forumet her, men hva gjør folk med dua etter den er skutt? Noen som kan forklare skritt for skritt hva slags alternativer som er best og hva slags holbarhet har dem i frysen? Når jeg leser rundt på nettet står det alt i fra kast den i frysen asap, heng den i hodet i 40 døgngrader så hiv den i frysen, heng dem i beina 40 døgngrader så ta ut brystet og frys dette, og ta ut brystfileten etter endt jakt og putt denne i frysen. Noen som har gode linker til oppskrifter på due så tar jeg også i mot dette med et takk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 (edited) Jeg hang hel fugl etter halsen i 40døgngrader. Så rett i frysern. Fuglen smakte godt Jeg fant forleden denne videoen på njff's sider: http://www.hvordan.no/29990/jakt-hvorda ... ede-fuglen" target="_blank" target="_blank Har ikke testet oppkriften, men så lettvin og god ut. Skal definitivt prøves. Edited September 15, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torhaavard Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Prøv denne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauser69 Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Heng den etter halsen i opp mot 40 døgngrader, ribb brystkammen, lag et snitt i skinnet med skarp kniv, fileter ut brystfiletene, legg disse i frysen og kast resten Due er, i likhet med rype, veldig mør i utgangspunktet. Kan brukes like etter at den er skutt, men tjener litt på mørning syns nå jeg. God å steke raskt som biff(med KUN salt&pepper i godt smør), enda bedre er det faktisk å dyppe fileten i skogsbæryoghurt og la den få en runde i en ABU-røk(varmrøk). Bon appetit! M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Selv så syntes jeg den smakte best når jeg tok meg tid til ribbing - istedet for flåing. (Er noen år siden jeg bodde der hvor duejakt var tilgjengelig.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.