Jump to content

Vurdering av rådyrgevir?!


krizzzzzzi

Recommended Posts

Det er alltid vanskelig å bedømme ut fra et bilde, men om du veier skallen og geviret, minus underkjeven, etter å rensket og kokt den, kan du ta vekta og trekke fra 90g. Det du da får til svar, deler du på 4. Dette er rene poeng og er vanligvis rundt 75% av totalsummen.

Når det gjelder ditt gevir, virker det litt for spinkelt til å nå helt opp, men som sagt; det er vanskelig å bedømme ut fra et bilde. Uansett er det et flott trofé! Grattis!

Link to comment
Share on other sites

Som det er nevnt ikke lett å bedømme slik, men virker litt spinkel. Men den kan virke litt eldre, hvordan var tennene i underkjeven? Hvis det er eldre bukker kan en bli positivt overasket på vekta, de kan ofte ha endel mere masse i kraniet og er tyngre enn en kan tro.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Guest graahund

@mauriusvoll, NJFF gjør det, ellers om du vet om en preparant (taxidermist) i området der du bor. Jeg vet ikke hvor du bor så da blir det vanskelig og gi noen tips. Jeg bruker Bioprep i Oppegård/Akershus.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...