Jump to content

Toppjakt i Sverige


innflytter

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Siden tråden "toppjakt 2010" nå er historie detter denne lille rapporten fra sverige inn her, for å ikke ha så mange tråder inne.

 

kompis var innom trøndergrensa en tur nå i romjulen. Kunne rapportere om kjempefine snøforhold, både på bakken og i trær etc. Ble en relativt kort dag, men han kom over flere fugler på de 3 timene han aktivt jaktet. Skulle vise seg at behovet for avstandsmåler meldte seg her og, som det har blitt nevnt tidligere. Holdet ble vurdert for kort, og skuddet på ein kjempe av en tiur gikk selvfølgelig under, og en joint strike fighter i fult vingespenn var et faktum. Trodde holdet var ca 160m, men etter litt oppgåing med ski etc, va det ca 200m.

En del orrhaner var i lufta, og det ble sett flere i topp, ble også skutt på en orrhane, men det var en bom som avtrekket må ta sin del av skylden for.

Gleder meg selv stort til å dra inn over nyttår....innskyting til neste helg.

 

Hva råder folk flest her til å skyte inn rifla på? Ha en 6,5*55.

Link to comment
Share on other sites

Ok....hvis man da skyter inn på 150m...kommer man over fugl på ca 200m, ja så faller kula 5-6cm fra 150-200m ca? det er liten blink i utgangspunktet, så det er forøvrig vanskelig jakt...

 

Hva om du er så heldig å overraske fugl på 100m...hvordan blir det med kula da, når du har skutt inn på 150m, er du nødt til å legge litt under?

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig er det opp til hver, men som jeg bittert har erfart er det vanskeligere å holde rett avstand over på et langt hold enn å legge litt lavere på et nærere hold.

 

Det kommer selvfølgelig an på pipe til pipe osv.. men innskutt 150 eller 200 er ikke helt store forskjellen.

 

MEN den store fordelen er holdene som trekker over 200 meter som det fort kan bli i terreng med myrer etc hvor du ikke har mere smygningmulighet pga vinkel etc. Innskutt på 200 vil gi deg følgende:

 

fra 50 meter tom ca 160-170 meter vil kula ligge ca 5 cm over.. på 250 ligger den en dryg 10 cm under. dvs korset på ryggen. Men da begynner holdet i grunn å bli drygt alikevel.

 

Derimot innskutt på 150 meter må du begynne å vurdere korset i luften over ryggen ved hold på 200 meter..

 

Det er høyst sannsynlig at holdene blir i overkant av 150 meter mer mot 200 enn andre veien. Skulle du oppleve det er jo kulebanen null også på 25 meter med stigning.

 

Jeg legger til grunn for at ca 5 cm er dødlig uansett over eller under hvis siktet er plassert riktig. Da kan du egentlig skyte midt i mellom 0 meter og 230 meter uten å begynne forlegge siktepunktet noe spesielt.

 

Uansett er vi nå inne på teoriflisespikk i grunn :D

 

SISTE HELGA BLIR PANSER JA :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Va ein grei sak d der hoterhals. Spørs om jeg ikke vurderer 200m da ja, egentlig....5cm skal i utganspunktet være kurrant avvik på en tiur....orrhanen blir det kanskje noe verre med....

 

Nå har det ivertfall komme snø i sverige. De siste dagene har vi snødd ned nord i trøndelagsfylkene...så håper det blir noe mildvær så noe snø kan bli pakket....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...