Jump to content

Scooter i utmark


Grimner

Recommended Posts

Fikk en liten sak inn på bordet:

 

I forbindelse med påsken har en kar fått kommunens tillatelse til å kjøre snøscooter fra A til B "et sted på Østlandet". Ingenting i veien med søknaden hans eller kommunens begrunnelse.

 

Men: kommunen har sagt som så at han får tillatelse under forutsetning av at de berørte grunneiere sier ja. En sier nei. Søker skaffer 'juridisk betenkning'. Og sånt blir det jo juss av.

 

Bak ligger det forhold at eiendommen ligger rett ved et hyttefelt og all ferdsel til de mest attraktive områdene (fjell, jakt, fiske osv) går i stor grad over eiendommen. Historisk har grunneier derfor vært særs motvillig ved stadige spørsmål om motorferdsel og småviltjakt i området. Et knippe anmeldelser av bilkjøring og tjuvjakt finner vi også. Om man stiller grunneier i best mulig lys, så kan man si at vedkommende her setter hensynet til miljøet og fellesskapets trivsel fremfor trivselen til et enkelt individ.

 

Enighet om at det er lov om motorferdsel i utmark og vassdrag som ligger til grunn.

http://www.lovdata.no/all/tl-19770610-082-0.html#1

 

Jeg mener at det er miljøhensyn, felleskapet og grunneiers rettigheter som stiller først i køen. Dissens?

 

 

Har prøvd å legge ut saken så objektivt som mulig, men jeg står på grunneiers side og har dessuten fått god lyst til å tyne en spirrevipp fra et særdeles kjent Oslo-firma :)

Link to comment
Share on other sites

Da er saken i boks, rent juridisk. Men scooterfisket blir mer spennende enn isfiske til uken.

Koker ned til at a) grunneiers rettigheter står sterkt b) friluftsloven gir noen unntak (almennsretten) c) motorferdeselsloven bygger videre på friluftsloven d) hensynet til enkeltpersoner stiller svakt.

 

I tillegg er ikke en juridisk betenkning det samme som en klage på et kommunalt vedtak, samme hvor prestisjetung advokaten er eller hvor fattig kommuen er. Og den fristen gikk ut i går...

 

Betenkningen er for øvrig sterkt preget av dårlig juss og noe som ligner mistenkelig på et forsøk på å skremme grunneier og kommune. Pussig hva man får i garnet når man blir forvekslet med innenbygdsboende.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...