Jump to content

Garmin Foretrex 401


Grimner

Recommended Posts

Avlegger fra denne tråden: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=35&t=26864

Dessverre later det til at Foretrex 101 er borte og prisen har steget en god del. I stedet har vi 301 og 401. Har rotet litt med sistnevnte og den har vært med på tur. Ikke noen 5 års hardtest i minst to krigssoner, men kanskje noe nyttig:

 

Sett to fyrstikkesker oppå hverandre, strekk dem i lengden og krymp tilsvarende i høyde og du har størrelsen. Fyll begge eskene med AAA batterier, så har du nesten vekten også.

På mange måter er dette en Garmin Etrex Legend etter kokvask, med reim, 2 AAA-batterier og kraftig forbedret elektronikk og skjerm.

Knappene og betjeningen er den samme, bortsett fra at alt sitter på en rad lett tilgjengelig med tommelen. Gulfargen har veket for mørk oliven.

 

Rask til å finne satelittene - forutsatt at du holder den vannrett. Greier det om du bare slår den på og rusler avsted, men det tar mye lengre tid. I tillegg vil denne mottakeren ha null problemer med mottak i tett skog. Funker innendørs her i huset...

 

LCD-skjermen har ypperlig kontrast. Ikke noe problem med sollys. Ganske kraftig baklys som i ytterste nødsfall kan brukes som lykt.

 

Ikke hva du har som armbåndsur på gallamiddag, men ute på tur gjør F401 den jobben også - med langt høyere nøyaktighet enn noe mekanisk ur. Ser klumpete ut, men takket være vekten er det ikke noe du merker på håndleddet.

 

Reima er solide saker i finvevd nylon, men den kunne vært lengre. Jeg er ikke Skipperen, men med et par lag tøy mellom armen og reima, så begynner det å skorte. Behagelig i bruk og sitter godt.

 

Som ellers på Garmin - programvaren på selve mottakeren er stort sett enkel i bruk. Har du en Garmin fra før, så er det knapt nødvendig å lese bruksanvisningen.

 

Vil du spare noen hundrelapper, så gjør Foretrex 301 samme jobben, bortsett fra endel ekstra funksjoner som du selv får vurdere om du trenger. Blant annet rettet mot smågale mosjonister og fallskjermhoppere.

Eller se etter en brukt/ny Etrex Legend. Større, tyngre og tregere, men navigasjonsinstrument mer enn godt nok for tur,-/jaktbruk. Enklere å finne om du skulle miste den også.

En småstilig sak for både 301 og 401 er at du trådløst kan koble til andre mottakere av samme modell og andre nyere fra Garmin. Utveksling av punkter og ruter i felten høres unektelig kjekt ut. Biten med trådløs overføring er noe du må slå på - den er normalt av - ikke som endel moderne mobiltelefoner.

 

Skal være samme driftstid som en Legend - for mitt bruk evig nok. Hiv et par batterier i sekken og slå bare på når du trenger navigasjonshjelp (for ellers har du sol, terreng, kart og kompass, ikke sant?).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...