Jump to content

ammo 223


rådyrfot

Recommended Posts

Det er vel ingen plass det er skrevet så mye om ymse 223 ammo som her på kammeret.

Det er en egen test artikkel om det i portalen. Men jeg skjønner at du spør. Av og til så blir det så mye å lete etter at man finner ingenting tilslutt.

 

223 har potensiale til å ta alt fra mus til Elg, dog begrenset til rådyr p.g.a anslagsenergi og kulevekter. Kulevekter i 55-60 grain opererer i hastighet mellom 950-1000m/s og det er her

det skjer ting når det gjelder kjøttskader. En slik liten kule kan gi større skader og raskere knall og fall i stor hastighet en f.eks en 9.3 som rolig rusler igjennom som et tog i 600-700 m/s.

 

Jeg tror ikke det er noen perfekt rådyrkule, men det blir den enkeltes erfaring. Av kjøpeammo så har Norma og Lapua gode blyspisser og Federal sin Nosler Partition legger ting ned, men kan gi voldsomme skader, men kan også gi fine slakt. Federal sin Throphy bonded kule skal vere bra.

 

Ta en titt på den kuletesten som er i portalen. Den gir en pekepinn, men ikke noe eksakt svar på ting. Av alle merkelige avstemninger man ser om hva folk har av rifler i heimen (for dem stemmer jo bare det dem har selv...), så kanskje hadde det ikke vært så dumt om man tok en avstemning på hva Rådyr ammo som er mest brukt i 223. Det hadde kanskje vært nyttigt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...