Jump to content

Hagle ammo til gåsejakt


zliver

Recommended Posts

Istedenfor for råd gitt med svært varierende grad av erfaring finner du meget gode tester i regi av de største norske jaktbladene fra i fjor og forrige året på nesten all ammoen på markedet.

 

Jakt og fiske testet alle patroner av Stål, Bismuth, Tungsten samme har både Jakt og Villmarksliv gjort. Finn dem og du blir bra mye smartere på kort tid.

 

Har brukt en hel del premium stål patroner på gjess i størrelse 2,BB og T i 12/89 og kal 10. Og om du holder avstandene nede slik at du ser øynene på fuglene dvs alt fra 27-33/35 m ligger de særdeles dårlig an om du bare treffer. Selvfølgelig betinger bruk av gode haglepatroner testskyting slik at du vet hvilke avstander du kan og ikke kan skyte på med de forskjellige trangboringene og patronene du bruker. Det betyr testskyting, da det kun er en fasit nemlig det som fungerer i hagla di

Av stål patroner er Federal SPeed Shock og Premium gode valg. Koster fra 6-9,- smellen avhengig av type. Remington sine tilsvarende er også gode. Winchester sine Super X er sikkert også bra da de er(var ihvertfall) produsert av Federal, men de har jeg ikke prøvd selv. Federal Speed Shock var beste sjøfugl patron ifg Jakt og Fiske 7/2007.

 

Om du skal være på den sikre siden og har romslig lommebok er jo Hevi Shot/High Density, Tungsten T12 det beste som er å oppdrive, men prisen er stiv. Hevi Shot koster fra 26,- og oppover til ca 50,-smellen. Clever Mirage er rimeligst med 26,- smellen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...