Jump to content

Dillon 550B og bytte mellom flere kaliber.


bagde

Recommended Posts

Hei!

 

 

Hva utstyr trenger jeg for å lade forskjellige pistol-kaliber i en 550B-presse som fra før er satt opp til å lade 6,5x55 ?

 

Og er det en omstendelig prosess å bytte i mellom de forskjellige?

 

Hvis dette er en enkel prosess kan jeg lade hos en kompis :D (frem til den omtalte ladesyken kommer snikende og forpester egen bolig :oops: )

 

Kom gjerne med spesifikke forslag/link.

 

 

Mvh Bagde

Link to comment
Share on other sites

Jeg lader mange forskjellige kalibre på min Dillon 550b. I tillegg til dier MÅ du ha er ett "ombyggningssett" til ditt ønskede kaliber, dvs hylseholderplate,krutt/ekspander hylse samt messingplugger. Regner med at det fulgte med sleide til "smal primer" og liten kruttsleide til kruttmålet, det bytter du ut slik at du får rett "knall"sleide og rett kruttdosering til pistolnivå. Jeg personlig liker å ha ett "toolhead" til hvert kaliber,ferdig oppsatt. Jeg har også to kruttmål, ett til rifle og ett til pistol. Da går det ganske mye fortere å bytte om kaliber samt at det er veldig enkelt å holde system i sysakene. Det er en veldig bra video på "Youtube" om å sette opp og stille inn Dillon pressa, en kar som heter "Porterhouse" har en kjempe fin gjennomgang. Lykke til, å jeg kan si med en gang at du kommer til bli bitt av basillen med tiden !!! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har ett "toolhead" stående innstilt til hvert kaliber, så bytter du kaliber på 5-8 minutter. Noen kaliber er raskere enn andre å bytte mellom da noen benytter samme type hetter og hylseholderplater osv. Når man har gjort dette noen ganger går det imidlertid ikke lange stunda. Med ei slik presse så lønner det seg imidlertid å lade opp noen hundre patroner før man bytter igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...