Jump to content

Oteren

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Oteren

  1. Jeg må bare si at jeg setter stor pris på alle svarene så langt! Det som er så greit med å høre andre folks erfaringer er at man begynner å tenke i nye baner selv, så takk! I tillegg til at jeg skal jakte så kommer jeg nok til å fyre av noen skudd på skytebanen også. Jeg har lyst til å bli godt kjent med riflen jeg velger og har lyst til å bli stødig i å bruke den, så mye trening er nødvendig. Selv om de to riflene jeg hadde sett meg ut er "varmintrifler" så føler jeg ikke nødvendigvis at det er det jeg må ha. Grunnen til at jeg i utgangspunktet falt på de to er rett og slett på grunn av det gode jeg har hørt om de. Jeg hadde absolutt ikke hatt noe i mot noe lignende som @Torf og @Nybegynn3r postet, jeg synes de to Sako'ene så helt nydelig ut! Og den ene til en fin pris også. Den Mauseren der var jo et kupp da, ingen overraskelse at den allerede er solgt Jeg har faktisk skutt med akkurat en sånn M18 i 6,5x55 og jeg må si at jeg likte den. Nå er det flere her som har nevnt 6,5x55 som et aktuelt kaliber, kanskje det også kan være noe å vurdere. Jeg vil i vertfall velge ett av "de 3 store" i Norge (6.5x55, .308W, 30-06) pga. pris og tilgjengelighet på ammunisjon. Jeg har en gammel Kar98k i 8x57IS og den kan bli ganske dyr å skyte med i lengden.
  2. Jeg vil bare begynne med å takke for mange gode svar så langt! Jeg har stort sett holdt på med fuglejakt og småvilt så langt i min jaktkarriere. Jeg har vært med på elgjakt både som driver og "publikum" på post flere ganger, men aldri skutt noe selv. Jeg kjenner en god del folk som driver med elgjakt, så det er absolutt noe jeg er interessert i å prøve å bli med på. Har også lyst til å teste rådyrjakt, noe jeg aldri har vært på selv. Planen med denne riflen er at det skal være en all-round rifle som kan brukes til alt. Ser det er flere som har nevnt det med vekt men det er ikke noe som plager meg så mye. Jeg kan også nevne at jeg så vidt har skutt med en vanlig Tikka T3 og holdt en Sako S20 i en jaktbutikk og jeg synes begge kjennes bra ut. Hei Jegermeistern, trønder her også Jeg lader ikke selv per dags dato og jeg har heller ikke satt meg så veldig mye inn i kostnadene med utstyr osv.. Men det virker veldig interessant, så jeg skal ikke se bort i fra det! Ser det er litt delte meninger om kaliber. Jeg synes nesten det er et like vanskelig valg som valget av selve børsa. Jeg vet at .308W er billigere å skyte med, men det er vel et større potensiale når det kommer til 30-06?
  3. Hei alle sammen, nytt medlem her! Ja, da var det på tide å registrere seg her inne på kammeret etter å ha "lurket" rundt og lest her en stund. Det er tydelig at det er mye kunnskap og erfaringer blant folk her inne, så da tenkte jeg at jeg kunne benytte anledningen til å stille et spørsmål. Jeg er på jakt etter en ny jaktrifle og jeg har vel egentlig landet på to alternativer som jeg driver å sikler litt på. Det står da mellom en Tikka T3x Super Varmint Cerakote og en Sako S20. Har hørt bare ros om begge våpnene hva angår presisjon og kvalitet men jeg ville høre om noen her inne har noen erfaringer med disse to finnene og eventuelle positive og negative punkter. Når det kommer til kaliber så står det i mellom enten .308w eller 30-06. Dette gjelder begge riflene. Hva tenker dere, hvilken ville dere gått for? Eller er det andre alternativer som er bedre i samme prisklasse (eller billigere)? Kjør debatt!
×
×
  • Create New...