Jump to content

Houmb

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Houmb

  1. Fikk ny hagle i hus i kveld. Sauer sideligger i kaliber 20. Den hadde ikke vært avfyrt på 25 år og det ser ut til å være en Fortuna Vorm. J.P. Sauer & Sohn, Suhl produsert i juni, 1953. 

    Jeg skjønte ikke helt hvilken modell den var stemplet Fortuna og jeg har skjønt at de skal være gode modeller, men det ser også ut til å være en modell XVIII Royal, altså nummer 18 Royal, i følge shotguns.se, og de skriver følgende: 

    Model Royal (1953 to 1958)
    Caliber 12, 16 & 20
    English stock or pistol grip with cheek piece.
    Purdey double sliding bolt with Greener cross bolt
    Sideclips and safety on the top strap
    Scalloped action has a straight ending towards the stock, loading indicators on action side, double triggers
    Ejector
    "A premium gun that always was engraved. A copy of the old XVIII." 

     

    Det ligger et bilde av action/avtrekkere fra siden  og den ser lik ut. 

    Er det noen som vet noe mer om disse? (Jeg hadde egentlig tenkt å ta den til børsemaker og tilpasse stokken, men hvis det er mer enn bruksverdi i den, bør jeg muligens vurdere andre løsninger?) 

    Beste hilsen 
    Houmb

  2. Chiefen.v-2 skrev (21 minutter siden):

    Jeg har sett en m38 (samme konstruksjon) gi opp pga overlading. Skytteren ble godt kjent med øyelegen.

    Det blir litt som bil med en krets bremser, ikke noe problem når det virker.

     

    Jeg har bygd opp flere rifler på slike kasser, og er generelt lite bekymret så lenge en skjønner begrensningene. 

    9,3x57 er en trivelig patron, kjør på.

    Når jeg ser samme kasse herjet til å godta 30-06 og 9,3x62 grøsser jeg..

    Jeg skjønner. Det er  i grunn litt av dette som bekymrer meg. At kassa skal gi opp på et tidspunkt. Ikke at jeg planlegger overlading, men at konstruksjonen nærmer seg grenseland for tåleevne i utgangspunktet. 

  3. Per-S skrev (12 minutter siden):

    Det er jo et klassisk våpen. Innenfor trykkområdet for 9,3x57 er den het grei. Forskjellen på styrken i M-96 og M-98 kasser er overdrevet, det er arealet på låsklakkene som er viktig, ikke diameter på gjengepartiet.

    - Takk for raskt og godt svar. Jeg et at det på noen er små gassporter og det har også bekymret meg litt. Men hvis det er stabilt og godt innenfor bruksområdet er jeg fornøyd.  :) 

  4. Hei, jeg har tinget på å kjøpe en pent brukt Husqvarna rifle i 9,3 x 57 Serienummeret starter på 25 xxx og det skal være en modell 96. Er det en bra rifle. Jeg ser at mange holder Mauser98 til å være bedre da den har større gassporter og litt mer solid kasse, og nedvurderer 96`en, men er det et trygt kjøp? Og hvor farlig er det at gassporter er mindre? Finnes det eksempler på at man har fått mekanismen i ansiktet ved feks hylsebrudd eller gjennomslag av tennhette? Jeg synes den ser fin ut og har lyst på en klassisk elgvelter. Ammunisjonen blir ferdigrullet og hjemmeladet men innnefor hva anbefalt trykk er for disse. Ingen mega-maksladninger. Setter pris på innspill, og råd.
    - Houmb

  5. 300RUM skrev (På 16.1.2024 den 16.11):

    Jeg har ei Pedersoli "La Bohemienne" med sidelåser og utvendige haner.

    Det er både magnumkammer og choker på hagla. Meget behagelig å skyte med er den også. 

    Selvsagt godkjent for all moderne ammo.

    Er det lov å spørre om pris? :) 
    Vh Sverre

  6. Hei alle, jeg vil gjerne ha brukererfaringer, tips  og anbefalinger på nyere S/S-hagler som tåler stål og koster under ca. 30 000.- (Det er jo mye penger, men det vil si at på en tilbudsdag eller med ei brukt hagle kan man nå det reelle budsjettet som er nærmere 20 000.-
    Jeg liker engelske skjefter og sidelåser bedre enn europeiske skjefter og bokslås, men det springende punktet her er at hagla skal  tåle godt med treningsskudd med stålammunisjon på lerduebanen og all moderne jaktammunisjon på i hvert fall 36g. ladninger. Jeg vil ha noe som kan brukes uten store forbehold, og da kommer de førstnevnte preferansene i baksetet, hvis sistnevnte er på plass. 
    PS! Det er ingen mening å foreslå fjonge våpen fra Purdey, Boss eller lignende som er for dyre, eller våpen fra søtti- og åttitallet da disse i all hovedsak ikke tåler nevnte ammunisjon.  
     

×
×
  • Create New...