Jump to content

Houmb

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Houmb's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg skjønner. Det er i grunn litt av dette som bekymrer meg. At kassa skal gi opp på et tidspunkt. Ikke at jeg planlegger overlading, men at konstruksjonen nærmer seg grenseland for tåleevne i utgangspunktet.
  2. - Takk for raskt og godt svar. Jeg et at det på noen er små gassporter og det har også bekymret meg litt. Men hvis det er stabilt og godt innenfor bruksområdet er jeg fornøyd.
  3. Hei, jeg har tinget på å kjøpe en pent brukt Husqvarna rifle i 9,3 x 57 Serienummeret starter på 25 xxx og det skal være en modell 96. Er det en bra rifle. Jeg ser at mange holder Mauser98 til å være bedre da den har større gassporter og litt mer solid kasse, og nedvurderer 96`en, men er det et trygt kjøp? Og hvor farlig er det at gassporter er mindre? Finnes det eksempler på at man har fått mekanismen i ansiktet ved feks hylsebrudd eller gjennomslag av tennhette? Jeg synes den ser fin ut og har lyst på en klassisk elgvelter. Ammunisjonen blir ferdigrullet og hjemmeladet men innnefor hva anbefalt trykk er for disse. Ingen mega-maksladninger. Setter pris på innspill, og råd. - Houmb
  4. Er det lov å spørre om pris? Vh Sverre
  5. Altså, dette er et klokkerent treff på forespørsel Doublè. Her ser det meste ut til å være på plass. Veldig godt tips!
  6. Takk for gode innspill @Sølvrev! (Liten presisering: mht ladninger på så mye som 36g er det tenkt til Bismuth, Tungsten og lignende for jakt, mens stål er for treningsbruk på lerdue).
  7. Hei alle, jeg vil gjerne ha brukererfaringer, tips og anbefalinger på nyere S/S-hagler som tåler stål og koster under ca. 30 000.- (Det er jo mye penger, men det vil si at på en tilbudsdag eller med ei brukt hagle kan man nå det reelle budsjettet som er nærmere 20 000.- Jeg liker engelske skjefter og sidelåser bedre enn europeiske skjefter og bokslås, men det springende punktet her er at hagla skal tåle godt med treningsskudd med stålammunisjon på lerduebanen og all moderne jaktammunisjon på i hvert fall 36g. ladninger. Jeg vil ha noe som kan brukes uten store forbehold, og da kommer de førstnevnte preferansene i baksetet, hvis sistnevnte er på plass. PS! Det er ingen mening å foreslå fjonge våpen fra Purdey, Boss eller lignende som er for dyre, eller våpen fra søtti- og åttitallet da disse i all hovedsak ikke tåler nevnte ammunisjon.
×
×
  • Create New...