Jump to content

Ripen

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ripen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ser at Butler Creek linsedeksler har fått tyn og knakk for ingenting, i alle fall i årene etter at de byttet formulering på plasten. Er det fortsatt sånn? Ikke kjøp Butler Creek?
  2. Fant denne, som foreløpig leder hos meg: https://www.magasinet.no/dovrefjell-camo-vision-posteringspose
  3. Er vel denne? https://www.magasinet.no/dovrefjell-jeger-n-anorakk-gronn-mork-gronn
  4. Hvor vanntette er de, har du fått testet det? Tenker da på at den vil bli brukt når det er for jævlig til å sitte kun i jaktdressen, som for øvrig har 27 000mm vannsøyle. Våt blir man til slutt omtrent uansett oppgitt vannsøyle når det bare pisser ned hele dagen, enten i form av regn eller sludd/våt snø. Men med et lag ekstra på de våteste dagene blir man ikke våt til skinnet på samme måte.
  5. Men nå fikk jeg jo jælma lyst på en sånn Fjellreven poncho da..
  6. Den ser kjempefin ut, men jeg trenger ikke en såpass dyr poncho. Jeg er mer ute etter noe rundt tusenlappen eller rimeligere, som kan pakkes sammen og ta lite plass i sekken/jakkelomma, brukes kun når jeg sitter på post i regnet og skal nok stort sett ikke brukes når jeg går/driver. (selv om akkurat denne ponchoen fint kunne brukes til det) Med at jeg må bevege meg mener jeg at jeg må reise meg fra post og forflytte meg litt for å komme i bedre posisjon om dyrene ikke kommer der jeg hadde håpet, eller om jeg har skutt og må sjekke at dyret ligger. Dette skjer ofte i ganske bratt og ulendt terreng.
  7. Noen som kan peke meg i retning av en poncho med skogscamo str M? Har sett på Helsport sin men den virker å være utsolgt https://www.helsport.com/en/outdoor-gear/poncho/poncho-medium-forrest-camo/?item=855-208-V Vil helst ha str M eller kortere poncho enn de som er typisk one size fits all siden jeg ikke ruver mer enn 170cm over bakken og må kunne bevege meg i den. Er tenkt til bruk på post når det regner, snør eller sludder. Har en Helsport Fjellduk Pro som er helt glimrende til å sitte rolig i, men der jeg er på jakt og sitter på post må man ofte opp og forflytte seg raskt når dyrene kommer, og da er det risikosport å bevege seg i den duken siden den er veldig lang. Ser for meg at en kortere poncho er mer praktisk i de situasjonene.
  8. Ny jaktrifle er i hus og det må ryddes i våpenskapet, jeg har et par gamle rifler som ikke vil bli brukt noe særlig og jeg tenker at i alle fall 1 av dem skal ut. Hva kan jeg få for en Carl Gustaf 6,5x55 med Aimpoint 3000 tro? Er 2500,- realistisk og «riktig» pris? Produsert i 1905, det er satt på jaktstokk, montert ekstra skyvesikring og jeg tror det er jaktavtrekk også. Fungerer kjempegodt og skyter pene samlinger, siktet fungerer like godt som når det var nytt, solide saker. Ikke gjenget for lyddemper, original lengde på løpet. Egentlig kunne jeg beholdt den men jeg tenker at rifla jeg har brukt på jakt inntil nå kan bli reserverifla mi. Dette er en Remington 700 kal 308 som også har Aimpoint 3000 sikte. Det er ikke demper på denne men tenkte jeg skulle få gjenget løpet så jeg har muligheten. Denne rifla skyter jeg også godt med, den har pene samlinger og jeg tenker at det er praktisk med 2 våpen i samme kaliber. Og det er vel ikke mye å få for en Remington 700 fra 90-tallet heller. For min del er det hjortejakt på Vestlandet som er bruksområdet, og det er mye drivjakt i bratt og ulendt terreng. Der har Remingtonen en fordel da den er relativt kort og lett sammenlignet med Garl Gustafen. Den nye rifla er enda kortere og lettere, i rustfritt med syntetstokk, så den blir uansett førstevalget.
×
×
  • Create New...