Jump to content

triise

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by triise

  1. Rugerdud skrev (1 time siden):

    22WMR smeller selv med stor demper. Den går fort og brenner mye krutt i forhold til 22lr ;)

     

    Bartemannen skrev (2 timer siden):

    22 WMR smeller greit. Selv med demper

     

    Ja det har jeg skjønt 😅

    Tenker at jeg skal selge denne og heller ta en tilsvarende i 22 lr. Vil gjerne ha muligheten til å skyte sub-sonic. 

  2.  

    Joda, det tviler jeg ikke ett sekund på. Men nå er det relativt stor forskjell på en Sako og en survival-rifle vil jeg tro (OG: skytteren kan selvfølgelig bidra til deltaet ;) ).

    Skal kjøpe litt forskjellig ammo og teste litt, men er litt skuffet over hvor mye smell det er på den. Spørs hvor mye en A-tec Wave demper på denne (og man får ikke sub-sonic til 22 wmr så langt jeg kan se). Burde vel hatt 22LR egentlig, da rifla fort skal brukes til villmink og andre skadedyr uten å påkalle oppmerksomheten til alle som tror jakt er en bestialsk og forhistorisk greie...

  3. Vekker opp denne tråden med mine erfaringer.

    Kjøpte denne i 22 WMR (Da både LR og 17 hmr var utsolgt). Fikk den forrige uke og var på 100m elektronisk bane samme ettermiddag for å teste.

    Først og fremst; 22WMR smeller jo like mye som min .223! Ble litt overrasket og har ikke skutt med dette kaliberet før. Mulig det har sammenheng med at jeg forestilte meg "22lr litt pluss".

    Samlinger er så som så på 100m (kan nok skyldes en meget lett rifle og litt dårlig anlegg), og veldig stor forskjell på ammoen. Testet med CCi maxi-mag 40gr JHP og. CCI V-max 30gr poly-tip.

    Testet med medfølgende sikter, og V-maxen gikk høyt (3-4 på skiva) på 100m med siktet i laveste justering(!) Maxi-mag traff midt i på 100m.

    Stiller litt spørsmålstegn med dette, da man ikke får justert siktene på denne lavere (når man f.eks skal skyte på 50 meter har man litt problem).

    Med børsa i benk og 40gr Maxi-mag kom det samlinger som på bildet. Var ikke spesielt mye vind, men mye kan nok også tilskrives skytteren (selv om jeg med min .223 samler på 2 cm på 100m). Er ikke et presisjonsvåpen dette. Veldig lett, med et overraskende bra avtrekk.

    IMG_5070.jpeg

  4. Kjøpte før jul en Ruger American .308 på XXL inkl kikkert til 9990.-

    Planen er å bruke denne til storvilt. Vært på banen og den skyter helt greit med medfølgende kikkert. Er klar over at det ikke akkurat er spisenklasse, men greit fornøyd med den bortsett fra EN ting:

    Ruger har et 4 skudds magasin som flusher med stokken, og magasinet er ikke helt 100%. Bl.a så er fjæra ganske slapp, slik at det har hendt at den ikke mater skudd. Det er en situasjon jeg ikke ønsker å komme i når man skal skyte et evt oppfølgingsskudd. Har også opplevd at patronen "hekter" i forkant på magasinet og det kiler seg.

    Leser litt rundt omkring og det er flere som er missfornøyd med magasinløsningen. Nå er Ruger kommet med 2 generasjon American som bruker AI-style magasiner. Jeg har forsøkt å finne ut om det finnes et conversion kit til min rifle, og i USA selger tydeligvis Ruger dette - men KUN til amerikanske kunder. Finner noe fra Boyds : https://www.boydsgunstocks.com/accessories/ruger-american-ai-magazine-kit348b4

    Spørsmålet er om noen vet om dette kitet vil passe den originale stokken, eller må man kjøpe stokk fra Boyds? (Noe som kanskje ikke er en dårlig idé?)

  5. Sendte inn og fikk innvilget en søknad på halvautomat Hatsan Escort, og oppga i søknaden 66 cm på løpslengde.

    Etter litt frem og tilbake kom jeg over en hagle av samme merke og modell på finn.no med 71cm løpslengde.

    Har fått diverse svar fra folk om at jeg ikke trenger søke på nytt så lenge den holder seg innenfor lovens krav, og det står det forøvrig også i vedtaksbrevet fra politiet (minimum 40 cm). 

     

    Spørsmålet er; har noen av dere vært i samme situasjon og har erfaring med at våpenkontoret har krevd at man sender inn ny søknad (og må betale nytt gebyr) før man evt kan køpe?

    Der står jo 66 cm i tillatelsen, kan man evt skrive over med 71 cm når papirene sendes inn?

     

    Har sendt en e-post til våpenkontoret i Tromsø med spm, så får sikkert svar etterhvert. Men lurte på om noen har hatt samme problemstilling.

  6. Jeger'n skrev (På 15.12.2023 den 11.05):

    MÅ du ha Aimpoint? MAK lager et magnetfeste for Doctersight/Noblex. Passer i alle fall til Burris Fastfire også, og trolig noen flere.
    Dersom du freser bittelit av skinna på sidene så finnes det flere muligheter, litt avhengig av hvor bred den er.


    Her er bilder av et våpen jeg har med 2 pipesett. En kombi med 11 mm skinne der jeg har frest inn spor for montasjen litt lengre fram fordi jeg liker det best slik. Har borret et hull for stoppknast slik at det funker med hurtigmontasjen og gir repeterbart treffpunkt om jeg tar av/på siktet og bytter mellom kikkertsikte og rødpunkt.
    Nederst ei haglepipe med 9 mm ventilert skinne der jeg har frest av bittelitt vinkel for feste av ei Virtus plate. Begge deler funker helt utmerket og er skuddfast.

    Nei, behøver overhodet ikke være aimpoint (han som hadde rifle på bana sa det var noe billig kinagreier). Det var mer likt det siktet som du har på halga. Har du frest sporet selv eller benyttet børsemaker?

  7. Hei!

     

    Har ei gammel Star Baikal IJ 27 som jeg tenkte å få montert ei picatinny-skinne på. Har googlet meg fram til at det ikke finnes noe som man bare kan skru rett på.

    Noen som har erfaringer eller tips til hvoran jeg kan få montert en skinne på denne hagla? Jeg har både søyleboremaskin og gjengesett tilgjengelig (og kompetanse til å bruke slikt), men tanken på å begynne å borre opp å gjenge sånn helt uten videre gjør meg litt skeptisk...

     

    Bakgrunnen for dette er at jeg fikk prøve en hagle med rødpunktsikte på lerduebanen, og traff med den 8 av 10, mens pekingen gir meg generelt 3-4 av 10.

×
×
  • Create New...