Jump to content

Bjorkis

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bjorkis

  1. Da har det vært såpass mye motstand mot GRS her at jeg antageligvis går med et justerbart standardskjefte. Det åpner seg imidlertid en del i budsjettet mitt - rundt 5k. Når det er sagt så er vel kanskje siktet også litt tungt for en lettvekts-rifle? Eller må man opp i 700g for et sikte av den kvaliteten? Vil helst ikke drive med bytting av sikte, så en "all-arounder" hadde vært optimalt. Om vekt ikke er noe problem, er det verdt å oppgradere til en Leica Fortis 2-12x50 istedet?
  2. Tyngdepunktet har jeg tenkt på kan bli problematisk ja, men vil ikke en 300 grams demper gjøre en standard rifle fremtung? vil ikke da et nytt skjefte som er litt tyngre bli likere den tiltenkte balansen til riflen? Er slik jeg har resonert ihvertfall. Her må du gjerne rette meg, for jeg har som sagt ikke veldig god peiling. Når det kommer til tyngde er også det noe jeg har tenkt på, men en samlet rifle på litt over 4 kg vil vel uansett ikke være noe problematisk. Den ekstra halvkiloen kan heller forsvinne fra magen
  3. T3x lite skjeftet veier etter det jeg finner 850g, GRS bifrost 1350. Hvis tikkaen veier 2,85 kg fra fabrikken, så vil et grs skjefte ta den opp til 3,35. Så vektforskjellen er nok mer en halvkilo jo. Når det kommer til skyteegenskaper har jeg ingenting jeg skulle sagt, er jo tross alt ikke en erfaren skytter. Har imidlertid ikke lest noe dårlig om skyteegenskapene til tx3 lite, og et lengre løp vil vel være en ulempe i skogen.
  4. Denne blir vel en god halvkilo tyngre enn tikka tx3 lite med grs stokk, som igjen veier en halvkilo mer enn vanlig tikka tx3 lite. Det er vel en ganske vesentlig forskjell?
  5. Ser at jeg kanskje må revurdere kaliber ja. Grunnen til at jeg har valgt en såpass stor kikkert er vel av den enkle grunn at hjortejakt innebærer mye skumring, i tillegg til at fullmånejakt er en av jaktlagets favoritter. Da har man vel en ganske stor fordel med kvalitetsikte? Når det kommer til GRS stokken så er det vel hovedsakelig for å få en veldig justerbar stokk. Da er jeg sikker på at jeg kan få riflen til å passe meg perfekt. Etter å ha skutt med en del rifler på skytebanen har jeg skjønt at å få en rifle som passer deg betyr enormt for treffsikkerhet, derav GRS. I tillegg så har bmwear denne versjonen på siden sin, som gjør det veldig greit for en førstegangskjøper.
  6. Noen som har erfaringer med GRS på tikka, etter det jeg fant ut var den største baksiden med tikka stokken. Men GRS bifrost gjør vel riflen en del tyngre, er dette et verdig tradeoff?
  7. Blir nok mest hjort som blir jaktet, både på post og vandrende ser jeg for meg. Grunnen til jeg landet på 308 var vel at løpet blir veldig mye mer holdbart ved det kaliberet. På denne måten sikrer jeg meg mot å kjøpe nytt løp med det første dersom jeg blir skytende en del på bane. Ellers så fant jeg ikke så mange ulemper med 308 kontra 6,5 utenom rekylen, og det er vel ikke såå stor merkbar forskjell med en demper installert?
  8. Jeg har de siste dagene gjort intens research på hvilken rifle jeg skal kjøpe som min første. Tanken er at riflen primært skal brukes til jakt, men også til noe skyting på bane da dette er veldig gøy. Har endt opp med dette oppsettet. - Tikka T3x Lite 308W med GRS stokk - Hausken JD 184 XTRM demper - Leica Amplus 6 2,5-15x50 Er relativt fornøyd med oppsettet, men det er jo ganske dyrt for en første rifle. Er det verdt å legge såpass inn i siktet på en første rifle? Kanskje verdt å nevne at det nok blir en del fullmånejakt. Setter pris på alle innspill
  9. https://www.tv2.no/spesialer/nyheter/botenetterbyturen For de som eventuelt er interesserte fant jeg denne saken her. Handler om en dame som på lik linje med meg kverulerte med politi og fikk forelegg for å ikke etterkommer pålegg fra politiet, og som senere ble ansatt som statsadvokat. Saker inneholder et direkte sitat fra lederen av statsadvokatsembetet, «Et slikt forelegg er ikke til hinder for at vandelskravet for å bli statsadvokat er oppfylt», skriver Alfheim i en e-post. Dette vil vel gjøre at det blir vanskelig for våpenkontoret og argumentere for at mitt forelegg gjør at jeg ikke er skikket til å eie våpen?
  10. Ingen vold nei, så har det gående for meg heldigvis! Da tror jeg at jeg bare stuper uti det, tar jaktprøven og søker om våpentillatelse. Værste som skjer er vel at jeg må vente noen år. Tenk å være så håpløs at man kverrulerer seg inn i fyllearresten.
  11. Hei, For to år siden hadde jeg en uheldig hendelse på fylla der jeg ble kastet ut av et utested for noe jeg mente jeg ikke gjorde og lagde litt bråk, når politiet da kom hevdet jeg at det var urimelig å vise meg bort fra sentrum da jeg ikke hadde gjort noe galt. Fyllearresten ble det, og dum som jeg var godtok jeg et forelegg på å ikke etterkomme pålegg fra politiet. Vil dette gjøre det uaktuelt for meg å få godkjent en våpentillatelse?
×
×
  • Create New...