Jump to content

Franz Jägermeister

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Franz Jägermeister's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

4

Reputation

  1. @bbdg Det er ikke de samme som ligger i toppen av listene år etter år, ihvertfall ikke her. Det er ganske mange som kan vinne hver gang, nærmere 10 stykker. Personlig ville jeg heller sette ny pers og havne på fjerde plass enn å vinne et stevne på en lav poengsum. Førsteplasser er jo null verdt annet enn å ha godfølelsen en stund etter stevnet. Hva skal man skryte av, å være best i NV? Det må gi en bismak når man har skutt noen år. Så, man kan fint bli best i NV på ett år, og slå de som begynte å skyte for 16 år siden. Trange økonomiske tider gjelder alle i NV, ikke bare de beste. Og grovkaliber er dyrere, noe som er enda en grunn til å fortsette i NV. Neste år blir kanskje denne diskusjonen unødvendig hvis man kan velge mellom finkaliber på 100 meter og grovkaliber på 200 i klasse 1 og 2. Da forsvinner NV og veien til toppen blir lengre.
  2. @bbdg Det viktigste er at så mange som mulig fortsetter å skyte, også i trange økonomiske tider. Med et drøyt år på baken så har jeg 8(?) enkeltseiere i år pluss en cup-seier. Og så har jeg innimellom noen horrible resultater, gjerne samme dag jeg vinner et annet stevne. Sånn er det å være NV, erfaringen -og dermed stabiliteten- mangler. Grunnen til at jeg skriver dette skrytet er at jeg normalt trener og konkurrerer samtidig med et par rekrutter, 10-13 år gamle. På mitt aller beste, under de nøyaktig samme forholdene, så kan jeg få to-tre sentrum mer enn dem. Ofte får minst en av dem flere poeng enn meg, så er nivået på NV egentlig så høyt når man blir slått av unger? Damen som vant NV bane på LS på Voss hadde forøvrig pers på 247, det er fantastisk å høyne til 250 den dagen det teller mest. Ellers var det ingen på 250, men veldig mange med fullt hus på finfelten. Om den er for enkel eller nivået i NV for høyt får noen andre avgjøre, kanskje burde man sammenligne med ungene i R der nivået var vesentlig høyere på LS enn det NV fremviste, både for bane og finfelt.
  3. Tråden er ferdig, så det er greit å gå off topic. Selv er jeg NV og hører hjemme i den klassen siden jeg har skutt i et drøyt år. Det gir ingen mening å gå opp til klasse 1 inne, da alt er nøyaktig likt. Så, for å utvikle seg videre som skytter er det naturlig med klasse 2 inne. Vinnermulighetene er ørsmå i begynnelsen, men hva så? Ute gir det bedre trening å skyte med finkaliber i vind enn grovkaliber på 200 meter i klasse 1. Å skulle lære seg knestående skyting med grovkaliber virker dyrt, samtidig som utesesongen er preget av mange konkurranser og lite trening. Alternativet er å droppe alle konkurranser en utesesong og kun trene. I NV konkurerer jeg med skyttere med 16 års erfaring og skyttere med grovkaliber, og det er greit siden det eneste som teller er om jeg er fornøyd med egen innsats. Grunner til at skyttere er i NV i flere år er bl.a.: - Økonomi - Har barn som skyter finkaliber, så de trener og konkurrerer samtidig på samme hold for å tilbringe mest mulig tid med barna. - Hjelper mye til i skytterlaget og har ikke tid til å skyte så mye. Lokalt er det knallhard konkurranse i NV med mange deltakere og man bør ha 249 eller 250 for å vinne når det er lite vind. Noen går da over i Klasse 1 for å hevde seg med lavere poengsummer, dette blir veldig tydelig i inne-sesongen. For min del er det nedtur å kun ha to påmeldte i Kikkertklassen på de neste stevnene, derfor har jeg en fot i døren til NV. Neste utesesong derimot bør jeg være i klasse 2 (og Kikkertklassen selvfølgelig). Det er så mange som har ideer om klasseinndeling i DFS, for min del ønsker jeg meg dagens klasser men valgfritt diopter eller kikkertsikte. Så vinner beste løsning.
  4. Man kan skyte forskjellige klasser inne og ute. Og man kan skyte Kikkertklassen så lenge man har fylt 16 år. Så: Inne: Klasse 2 + Kikkertklassen Ute: NV (bane og finfelt) + Kikkertklassen (bane og grovfelt)
  5. Fordi jeg konkurrerer i DFS finfelt med Sauer 200 STR med diopter.
  6. Les: Kombinere DFS Kl. 2 på 15m med Kikkertklassen på 15m og Finfelt, samt trene på vind på 200m. Altså: 3 DFS-grener pluss trene på vind med samme våpen, med enkelt bytte mellom diopter og kikkertsikte. I etterkant åpnet Hewi for å bruke kikkertsiktet til grovfelt også, noe jeg har et annet våpen til og vurderer nå å bytte ut kikkertsiktet på den - derav spørsmålet.
  7. Eller 5,0k på finn.no for et brukt, strøkent for min del. Hvordan bruker du retikkelet til å beregne avstanden på grovfelt?
  8. Dumt å spørre om sikte til Kikkertklassen mens "alle" som skyter i Kikkertklassen er på LS på Voss. Siktet som @hewi foreslår virker glimrende, men dobbeltsjekker likevel om det er andre forslag som dukker opp.
  9. Foreløpig har jeg funnet kun to kikkertsikter fra Vortex som har parallakseinnstilling på/under 15 meter: DIAMONDBACK® TACTICAL 6-24X50 FFP EBR-2C (MRAD) Reticle | 30mm Tube og STRIKE EAGLE® 3-18X44 FFP EBR-7C (MRAD) Reticle | 34mm Tube Mer moderne retikkel på Strike Eagle, men uansett ikke likt den jeg har. Og så må det ikke være Vortex, men mye av grunnen til at jeg spør om riktig valg til Kikkertklassen er at jeg ikke kjenner godt nok til alternativene. Diamondback er nevnt av @M67 tidligere i år, men han er nok og dusjer på LS på Voss denne helgen istedenfor å bruke tiden på et internettforum. En ting jeg stusser på med spesielt Diamondback er en minimumsforstørrelse på 6, klarer skytteren å se nummeret på egen 15m-skive med den forstørrelsen? Diamondback har Ø30mm rør og passer derfor i Spuhr SS-3601 (6 MIL). 19 mrad høydejustering burde gå bra selv om det ikke er ideelt. Strike Eagle har Ø34mm rør og passer derfor i Spuhr SS-4901 (9 MIL) som jeg har fra før på en annen låskasse. 45 mrad høydejustering. Et alternativ er å kjøpe en 0 MIL picatinny-skinne, så står jeg fritt til å velge Spuhr SP eller andre typer montasjer. Da hadde den billigste av de to alternativene over fungert fint forutsatt at 6x ikke blir for høy forstørrelse på 15 meter. FFP MIL/MIL med CCW er ikke et must, selv om det er lurt å ha samme system på alle sine kikkertsikter - diopteret har tross alt CW vindjustering og CCW høydejustering.
  10. Takk igjen! (La du merke til at jeg brukte komma før desimal istedenfor for punktum da jeg svarte deg, på tross av mange år som bosatt i USA? )
  11. Takk! Og med 331 m/s utgangshastighet på en .22LR så blir det fremdeles ca. 3,5 MRAD på 15 meter men ca. 13,4 MRAD på 200 meter?
  12. Har diopter på Sauer 200 STR og har lyst til å kombinere DFS Kl. 2 på 15m med Kikkertklassen på 15m og Finfelt, samt trene på vind på 200m. Det enkleste blir vel et av disse alternativene?: Spuhr har fremdeles 22 stk. SS-3601 (Dovetail, Ø30, 6 MIL) på lager Picatinny skinne for Dovetail fra Spuhr eller Vision Hvilket kikkertsikte gjør jobben ned til 15m og ut til 200m på dagtid? Blir 6 MIL suboptimalt til slik skyting? Har FFP MIL/MIL med CCW fra før av, med minimum 4.5x forstørrelse og EBR2c retikkel. Og Spuhr SS-4901 (Dovetail, Ø34, 9 MIL). Får neppe denne kombinasjonen skarp på 15m.
×
×
  • Create New...