Jump to content

morten andre

Members
  • Posts

    15
  • Joined

Posts posted by morten andre

  1. Ståle R skrev (8 timer siden):

    Er det demper på dyret er det ikke noe rekyl der en 11 åring ikke greier. Viss resten av våpenet passer vel å merke. De har sikkert litt erfaring med 223 fra før av også.

    det skal jeg være enig med deg i :) 

  2. Jegermeistern skrev (13 timer siden):

     

     

     

    Da er de fortsatt i den alderen at de skal bruke .22LR i DFS. Hvilke skyteformer vil de drive? Hvis formålet bare er "plinking", kan grovkaliber bli innøving av feil teknikk (som store deler av jegerstanden fortsatt bruker de 30 "obllgatoriske" skuddene til).

    ja det er fullt mulig i dfs, spm mitt i denne tråden har da ingenting med dfs å gjøre, det gjaldt ombygging av våpen. kjeder du deg mye og må komme med oppgulp. finn deg en annen tråd og troll på

     

  3. Olsenm skrev (1 time siden):

    Hvis det ikke skal skytes storvilt, så ville jeg gått for å selge remingtonen, om den ikke har affeksjonsverdi, og puttet pengene i ei ny børse. F.eks tikka t3, som er det mest populære valget. Selv hadde jeg valgt en howa mini action i 223 og lagt litt ekstra i optikk, og et sett med fjører til avtrekket fra gunbloke i ønsket vekt. Koster bare noen hundrelapper. Skulle jeg brukt rifla til storvilt også hadde jeg nok som de fleste andre her gått for tikka t3, i 6,5x55. 

    vi har 223 fra før:)

     

  4. Casey Jones skrev (58 minutter siden):

     

    Blir fort dyrt når man begynner å gjøre ting, ja. Jeg solgte en R700, og den måtte nesten gis bort. Den nye eieren satte på ny stokk og demper. Når pipa snart må byttes er den blitt minst like dyr som en ny Tikka. Ser at prisen på ferdig montert sort pipe fra Lothar Walter ligger på 7.500, - 8.000,- hos Hansen eller Rafdal. Rent økonomisk kan man like godt selge rifla og kjøpe ny når pipa er ferdig.  

    ja du sier noe der, det blir nok noe nytt selv om jeg har mye liggende blir det fort endel kroner ved en ombygging:)

  5. lolinski skrev (38 minutter siden):

    Hvor gamle er ungene som skal bruke denne børsa? Da virker 233 som et enda bedre argument.

     

    Og man kan heller se ann hva som trengs av oppgradering før man hiver penger på det. 

    de er 11 og 13 

  6. Jegermeistern skrev (2 timer siden):

     

    Uttrykket er ikke med i Kjell Ivar Vannebos bok om norske uttrykk, "Prikken over i-en og andre uttrykk".

     

    Googler man "spikersuppe", får man opp "Spikersuppe er en tynn suppe". Vedkommende som skrev dette, trenger også belæring (og så kan man konkludere med at vedkommende er så ung (eller lite gammel) at h*n ikke hadde Nordahl Rolfsens lesebok på skolen).

     

    Du får lese eventyret en gang til, så ser du at fanten lurte kjerringa til å bidra med alt som skulle til for å lage ei god, og slett ikke tynn, suppe.

     

    Jeg, som er innehaver av to ombygde M/98, bruker uttrykket "spikersuppe-prosjekt" om slik ombygging. Man starter med fantens fantastike spiker, en låskasse, f.eks. M/98 eller Rem 700. Så gjør man som kjerringa, koster på ny pipe (kanskje to, og muffe?), nytt skjefte, nytt avtrekk, ny magasinløsning, nye klakker og kikkertringer, og en eller annen børsemaker (forhåpentligvis ikke en "såkalt" børsemaker) tjener noen tusen.. Og i sentrum for alle disse utmerkede delene sitter den gamle låskassen, som kanskje gjør at den nye, og meget påkoastede børsa, ikke skyter så presist som andre børser med tilsvarende deler.

     

    Kanskje innser man til slutt at man må ha ei bedre låskasse, kjøper ei til X antall "Bærums-tiere", og gir en børsemaker

    mange til, for den nye ombyggingen.

     

    Derfor rådet om å heller kjøpe ei rifle til, først som sist. Forumets "favoritt-våpen, Tikka T3, koster, som @Casey Jones viser, mindre enn det prosjektet du hadde i tankene. Og da har man hvertfall to børser!

     

    takk for utfyllende svar:)

  7. gordonsetter81 skrev (1 time siden):

    Ja alle kan bygges om til løst magasin. Høres ut som et fint prosjekt det. Men pengene får fort bein å gå på ved slike prosjekt. Derimot om en vet hva en skal ha og bruke den til så får en akkuratt hva en er ute etter kontra hyllevare hvor en fort inngår kompromis.

     

    Gjensalgsverdien på slike prosjekter er ofte lav på finn. Så lurt å tenke seg om to ganger før en bestiller. 

    Jeg har gjort dette og har veldig stor glede av min, å det er den jeg bruker mest. Med mange piper, to sluttstykker, og 2 stokker. Kan den bygges fra tung langholdsrigg til relativt lett jaktrifle. 

    takk for konstuktiv tilbakemelding :)

  8. hei, har en gammel remington 700 toppmatet i kaliber 308, unga begynner å fatte interesse for skyting, er det slik at alle 700 kan bygges om til løst magasin eller er det kun noen utgaver? planen er å kjøpe nytt 6,5 creedmoor løp og ny stokk og da er det ikke greit med toppmating.

     

  9. M67 skrev (12 minutter siden):

    Da kommer det nok etterhvert. 

     

    Du er jo i kontakt med OALH? Dra og skyt, og snakk med folk, Google er nice men ikke til alt.

     

     

    Det er jo "baner" rundt om kring, men alle jeg vet om er delvis begrenset. Det kan kun skytes etter avtale, og ingen steder jeg vet om kan man "bare gå og skyte" som "fremmed". Man er med de som "eier" stedet, og det forutsetter ofte en viss innblanding i miljøet.

    Det sagt, så har vi et kurs i PRS i helga som kommer, det er plass. Lørdag er ut til 350-400m, og søndag begynner vi på 400-650, så tar vi det derfra..

     

    https://www.facebook.com/groups/PRSNorge/permalink/8821805997859679/

     

    K

    jeg skulle gjerne vært med nå til helgen, men det får jeg ikke til, jeg har meldt meg inn i facebook gruppa du linket til og passer det neste gang dere holder kurs så er jeg gjerne med. mvh morten

  10. morten andre skrev (4 minutter siden):

    jojo, mulig jeg skrev det litt dumt her nå, men jeg skal absolutt benytte meg av det :) og jeg er ingen proff, men ønsker å prøve lengre hold. @500 meter er langt, men hadde vært gøy å prøvd 600-800m 

     

     

    M67 skrev (9 minutter siden):

    Og da var det ikke aktuelt? 

     

    Klubbene, og gjengene, som skyter diverse langhold og PRS, på sine ulike baner og steder - er nok veien til å få skutt på langt hold. Alternativet er å finne et sted selv, leie Hengsvann eller Terningmoen, låne et langt jorde eller et hogstfelt . Gjøre det selv rett og slett. Ikke så vanskelig, men det er lettere å slå følge med noen som holder på allerede.

     

     

     

    K

    ja det var det å finne fram til disse klubbene og vennene som skyter sånn på lange hold, jeg føler jeg har tråla internett uten særlig hell, der av innlegget mitt i håp om at jeg kunne finne litt info om hvordan jeg skal komme i kontakt med disse:)

  11. M67 skrev (2 minutter siden):

    Og da var det ikke aktuelt?

     

    K

    jojo, mulig jeg skrev det litt dumt her nå, men jeg skal absolutt benytte meg av det :) og jeg er ingen proff, men ønsker å prøve lengre hold. @500 meter er langt, men hadde vært gøy å prøvd 600-800m 

     

  12. Hei, ny her på forumet og håper noen kan hjelpe meg med litt info ;)

     

    Jeg vet det ligger gamle innlegg om langholdskyting, men med ikke noe særlig brukbar info og håper med dette innlegget at litt ny info kan komme frem.

    Det jeg er på leit etter er baner hvor man kan skyte langt, langt i mine verden er fra 500m og oppover.

     

     

     

×
×
  • Create New...