Jump to content

sierrasierra

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sierrasierra's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • First Post
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hvorfor ville du ikke brukt leirduepatroner i stål i denne? Ref. innlegg over av asterix så ser det ut til at det går helt fint (bortsett fra at det gjerne blir veldig tett og vanskelig å treffe)? 690 black ser kjempefin ut, men koster også 30k. Planen min var å få skutt et 4-500 skudd til i år og helst 4-500 til neste vår, for å se om dette er en hobby jeg trives med og heller da kan legge en del mer i det. Mener du det ikke er forsvarlig å gjøre dette, og har du eventuelt noe informasjon rundt det?
  2. Takk for svar! Slik jeg leser det (og den tidligere tråden din) så kan jeg dermed skyte leirduepatroner i den gitt at de ikke er grove. Klubben bruker i hovedsak Gamebore Super Steel med 2,5mm stål, så om jeg forstår alt rett her så kan jeg skyte det i begge løp (for skeet), men det blir gjerne veldig tett sverm med full choke. I så fall kjører jeg på med dette ut sesongen, men får prøve noen skudd på blink/papp-plate for å se hvordan svermen egentlig ser ut.
  3. Hei! Jeg er nybegynner, og har arvet en 12 cal Beretta S55 O/U fra min far, kjøpt ca 1968 (med to avtrekkere og ekstraktor). Den har vært brukt til litt rypejakt, men generelt har det nok gått veldig få skudd da han aldri har vært på skytebanen. Den har vært svært godt tatt vare på og stått tørt og fint i et våpenskap, så den er i fin stand. Mitt bruksområde er at jeg skal på en jakttur eller to i året, men mest av alt synes jeg det er utrolig moro å skyte leirduer på skytebanen. Utfordringen er at hagla har fast 1/2 choke i nederste løpet og full choke i øverste løp. Fra noen timer med lesing her på forumet forstår jeg at det ikke er en god idé å skyte stål i øverste løpet med full choke (selv om det er leirdue-ammunisjon). Til jakt kan jeg bruke vismut / tungsten-matrix, men til leirdueskyting blir det for dyrt. I tillegg til utfordringen med choke, så er kolben for lav på hagla til at den passer skikkelig til meg. Jeg ser derfor at jeg har to alternativer: - Gå til børsemaker og drille ut choke (om det er mulig?) og gjerne få tilpasset kolben. Usikker på kostnad på å åpne opp choke, men kolbetilpasning har jeg fått indikert er rundt 3000 kroner. - Kjøpe noe annet som tåler stål og passer meg. Jeg var en tur innom en våpenbutikk her for å prøve de rimeligste haglene i sjiktet 6-8000 kroner (Baikal 26EM-1C, og ei fra Khan), men ingen av disse passet så veldig godt - jeg kommer et stykke for lavt på alle. Prøvde også en Beretta 686 I MY som passet forholdsvis godt, men var i en annen prisklasse naturligvis. Bor på et mindre sted på Vestlandet så det er noe begrenset utvalg tilgjengelig på våpenbutikken til å ta og føle på (og litt tilhørende begrenset utvalg på finn.no akkurat nå, selv om jeg inkluderer Bergensområdet). Jeg har bare vært på skytebanen ca 5 ganger nå og synes dette var kjempegøy og noe jeg vil bruke mer tid på. Jeg skulle derimot gjerne kunne fått skutt en del mer for å få bekrefte at jeg ønsker å bruke mye tid på dette og at interessen vedvarer før jeg kjøper noe til 30k. Siden jeg anser det til at det aller meste av bruksområdet mitt vil være på skytebanen, så er jeg også usikker på om ei eventuelt ny hagle burde være 'sporting'-utgave eller ei. Spørsmålet er da om noen har gode råd og innspill til meg? - Er det noen som vet om det er mulig - og fornuftig - å forsøke å tilpasse og bruke S55'en jeg har? - Er det eventuelt noen som har andre forslag til våpen jeg kunne sett på som "rimelige" i en periode frem til jeg eventuelt har skutt såpass mye at jeg selv kan forklare hvorfor det er greit å bruke mye mer på ei bedre børse? - Eller er det en "no-brainer" å kjøpe ei dyrere børse med en gang (og heller selge den hvis interessen avtar)? Setter kjempestor pris på innspill og råd!
×
×
  • Create New...