Jump to content

Jim Bowie

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jim Bowie

  1. BAB skrev (19 timer siden):

    Hørte akkurat med Zeiss om å ettermontere tårn på en V8, var rundt 3000 for tårn på den.

    8200 kr for begge tårnene pluss mva, halve ved kun et tårn, mulig min er så gammel at det er derfor den er så dyr å bytte på?

  2. vavlo skrev (2 minutter siden):

    Nja, en x56 HT veier 570 g. På linje med, eller mindre enn noen x50 kvalitetssikter. Om skumringegenskaper veier tungt så går Zeiss godt utenpå Meopta. (iaf sist jeg sammenlignet) Synes 3-12 er et godt valg av sikte til de fleste situasjoner. 3x fungerer på korte hold og med 12x så kan en bedømme dyret (bedre) på noe avstand.

    Var da voldsomt til pris på ettermontering av hurtigjusteringstårn. Mener det ikke var lenge siden det var mulig å få det for rundt 3 lapper. Ikke bare prisen på tennhetter som har gått til himmels forstår jeg.

    Ja, ille dyrt, men det er viktig for meg å ha slike tårn. Klart Zeiss nok er bedre, og selger jeg den så får jeg nok ikke mer enn 10 for den vil jeg tro. Så dette blir et regnestykke kombinert med å gå for litt dårligere optikk, men har sett det er mange som skryter av >meopta og andre sikter som ikke er i toppsjiktet prismessig, men vanskelig dette....

  3. Har en Zeiss Diavari 3-12x56 V med opplyst Mil dot retikkel.

    Jeg ønsker meg kikkertsikte med kulebanekompensator og utvendig justering på tårn.

    Bytte av tårn hos Zeiss kommer på noe over 8000 pluss mva, og da blir det dyrt. Kikkertsiktet er en del år men tilnærmet strøkent.

     

    Vurderer nå å selge Zeissen, og kjøpe et anne sikte med BDC og utvendige tårn, samt opplyst retikkel.

     

    Har vurdert Meopta ZD RD, men kunne tenkt meg en litt mindre sikte en dette da det er 6-24x56.

     

    Noen forslag til sikte tilsvarende denne Meoptaen?

  4. Hei,

     

    Trenger tips for demper til en Tikka Wild boar i 308.

    Vekt ingen betydning, da denne kun skal brukes for minst mulig lyd.

     

    Hat vurdert Hauske WD 60 xtrm, da den kom bra ut i en test jeg så.

    Prisklasse max ca 6000 kr.

  5. Hei!

    Er det noen som har en formening om verdi av en Lakelander 389 i 30-06?

    Rifla er tilsynelatende i veldig god stand, kun brukt ifm jakt og litt trening før jakta.

  6. Hei!

    Hva kan man gi for en S&B PMll 5-25x56 kikkertsikte, ønsker ordinør Mildot retikkel på den....med lys.

    Noen som har erfaringer med pris på disse? Og hvem importerer disse nå?

  7. Hei!

    Vurderer salg av min Sauer 200 STR. Den er i cal 308, og det sitter Mcmillan stokk på den. Skutt ca 100 skudd.

     

    Hva kan være fornuftig pris for denne?

  8. Hei!
    Vurderer en Tikka Wild Boar da denne har 10 skudds magasin, men ønsker pipe på ca 60 cm. Tikka Varmint har lengden, men ikke 10 skudds magasin.

     

    Noen forslag på hvordan man kan få både i pose og sekk?

     

    Og, noen som veit hvor mye vekta endrer seg fra original stokk til å sette på en GRS synt stokk på Tikka?

     

     

  9. Per-S skrev (2 timer siden):

    Så vidt jeg husker er dette et gammelt tysk merke. Kvaliteten var vel noe over gjennomsnittet i forhold til åratall. De fleste er vel enkle rifler, men jeg mener at det også ble produsert rifler for konkuransebruk.

    Ok, dette gjelder en kal 22 lr, ett skuudd, ingen magasin, og står ingen ting annet på den, noen formening om årstall? PS dette er noe arv fra svigerfar.

  10. Hei!

    Er det noen her som har kjennskap til Falke salongrifler? Produksjonsland, kvalitet på den osv?

    Har nok aldri hørt om dette merket, men mye jeg ikke har hørt om.

  11. Sølvrev skrev (2 timer siden):

    Jeg ser de nevnte riflene Howa, CZ og Remington har en nypris i området 6000-8500 kr. Selv om tråden heter "Brno rifle" vil jeg likevel gjøre oppmerksom på Browning A-bolt III, som du kan få ny for 9990 kr. Jeg kjøpte en slik til dama i fjor, og selv om dagens modell er enklere og har billigere løsninger enn min egen A-bolt i 6,5x55 kjøpt i 2009, er jeg faktisk litt imponert over dagens utgave. Først og fremst har disse riflene et godt (og justerbart) avtrekk, dernest leverer den jeg linket til meget bra presisjon. Faktisk skyter den "hull i hull" fra benk med hjemmeladet ammunisjon der vi bruker ei billigkule som Sellier&Bellots 150 grs FMJ. Og når det er sagt, jeg har aldri eid et våpen som ikke leverer/leverte brukbar presisjon. Jeg har/har hatt kombi og drilling med rifleløp i 5,6x52R, A-bolt i 6,5x55, samt BRNO med Heympipe og Sauer 404 i .30-06, og alle samlet 3-skuddserier bedre enn 25 mm. Flere kuler/ladninger ga vesentlig tettere samlinger. 

    Hei og takk for svar.

    Ser nye Browning heter X bolt, hva er forskjell på X og A bolt? Og får man nye A bolt?

  12. Stihl Crazy skrev (18 timer siden):

    Mi fyrste rifle var ei brno/CZ, CZ 550 American i 6,5x55. Heilt grei men saknar ho ikkje.

     

    Kan jo skriva litt meir utfyllande og då, Merk dette er hverken for eller imot berre mi erfaring.

     

    Alltså, kjøpt for 8000 med eit shirestone kikkertsikte og 1 toms for høg montasje fra ‘’jeger & hund’’ desember 2009.

     

    Fyrste eg gjorde var og reisa inn til børsemakar Albert Rafdal, få ho bedda og kappa løpet til rett under 50 cm (ein tabbe) og gjenga for dempar.

    Han hadde nok prøvd ho for når eg kom tilbake for og henta ho sa han noko slikt som: noko presisjonsinstrument er ho ikkje denne rifla her men heilt grei.

    Det viste seg og stemma, eg kjøpte ammunisjon her og der, lokalt skyttarlag, xxl osv men fekk vel berre sånn 3-4 cm presisjon.

     

    Ein laurdag formiddag satt eg på biblioteket og fann ut på nettet (hadde ikkje det sjølv då) at det var noko som heite Lee Loader. Ein slik vart bestelt (og seinare seld, ein tabbe) og så var det inn til Rafdal &Kvale våpenhandel og kjøpa kuler, krutt og tennhetter og så var eg i gong med heimelading og.

     

    Presisjonen var no berre sånn måtelig framleis, eg hadde bygd meg ein supertung og solid skytebenk oppå beitet og målt opp 100 meter. Så fekk eg nyss i at eg måtte prøva sierra kuler. Blei bestilt 85 gr sierra varminter lada med ganske mykje Vv 150 og endeleg vart det skikkeleg presisjon. Tre skot på rundt 10 mm, siktet var erstatta med eit fontaine 3-9x40. Far min hadde eit slikt på si CG 3000 så hadde vore borti det før.

     

    No vart det og innkjøpt 140 gr sierra GK og med ein passeleg dose mrp greide eg og skyta sammlingar så små som 5-6 mm så no hadde eg iverfall to kuler som gjekk bra. Ei til hjort og ei til gås. Treningsammunisjon som gjekk skikkeleg bra fann eg vel aldri.

     

    Sånn hadde eg det i nokre år, skaut nokre få hjortar og nokre grågås og ganske mykje på blink. Matinga vart eg aldri heilt nøgd med ho berre skubba patronene framfor seg omtrent som ei push feed rifla, patrona gjekk ikkje skikkeleg innunder utdragaren før dei kom inn i kammeret. Hadde ho til børsemakaren i Etne men han fekk ho ikkje til skikkeleg for det.

    Sluttstykket er av blankt stål så det vart svartoksidert berre det regna ute, mi vart ikkje det då sidan eg passa på verre, men eg forstod kva som kom til og skje dersom eg ikkje passa på med olje heile tida.

     
    Etter nokre år fann eg ut at eg måtte ha eit litt meir lysterkt sikte og eit zeiss classic 2,5-10x50 vart kjøpt brukt her på forumet. Såg nytt ut, (har det enda)

    Så bar det inn til Rafdal& Kvale våpenhandel og ein stygg 30 mm montasje vart sett på, synes eigentlig ho kledde toms montasje betre. 
     

    Sånn hadde eg det eit par år før eg kjøpte ei Ruger M 77 Hawkey allweather i 6,5x55 det og då hadde eg alltså 2 rifler med mauserkasse men ho mata no ikkje betre Ruger rifla heller og litt nølande vart ho seld.

     

    Så ganske rett etterpå innpulskjøpte eg ei tikka t3x i 6,5x55 (har ho enda) og då tenkte eg at eg fekk selja CZ rifla (det var ikkje heilt lett) men til slutt var det ein som bydde 4000 for ho og då fekk han ho.

     

    Det siste eg fekk gjort med ho var og skifta ut avtrekket til timney, då vart det slutt på snellert avtrekk men timney avtrekkaren var bra, så då såg eg vel ikkje meir til ho tenkte eg, heilt til eg besøkte ein gamal arbeidskollega.

    Han hadde kjøpt seg ei brukt brno om eg ville sjå ho? Gjett kva han kom med, mi gamla rifla. Han skulle ha ho til hjortajakt og det duger ho til.

     

    Så sånn var sagaen om CZ.

     

    Hei ja, fantastisk mange svar, og en enorm kunnskap her....tusen takk, men..er fortsatt usikker, ser gjennom div tråder her, og ønsker som sagt tidligere en rimelig rifle, og usikker på nok en 308, eller om jeg skal gå for en 6,5x55.

    Uansett så har jeg lest litt her, og har nå flere kandidater for ny rifle, det er Howa, Brno/CZ og Remington (da den modellen med løst magasin).

    Det som kan være greit ved å kjøpe en billig rifle, er muligheten til å evt bygge denne om på en grei måte senere viss aktuellt, tenker da på bytte stokk,pipe elller pimpe den på andre måter.

    Min oppfatning er at prisnivået er ca det samme på disse 3 merkene, men ellers usikker.

    Hva vil være beste valget her? Tenker da på presisjonsmessig, lett å få deler, holdbarhet osv...

  13. Med tanke på at jeg ønsker en rimelig rifle, og har lite kunnskap, kan en gammel Mauser være et like godt eller bedre alternativ en en Brno?

  14. seawolf skrev (28 minutter siden):

    Jeg har vel hatt 4-5 av de opp gjennom åra, ZKK 601 i 308 Win, 600 i 30-06 og 602 i 375 H&H.
    Det har vært jaktet hardt med de både hjort på Nordmøre og elg i Nordland.
    Både regn, frost, snø og solskinn.
    Tror ikke jeg hadde ett eneste problem med noen av de.
    Som flere sier, de får ikke premie for utseende eller polering av deler, men de virker og virker.
    Så som ei rimelig bruksbørse er de helt ok.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Det er vel det jeg også har trodd. Hvilken av modellene tar 6,5? Er det 601?

  15. Rugerdud skrev (11 minutter siden):

    Tja, de har vel ingen spesielle svakheter. Det er brukt stål og tre og bygget for å vare. Men se etter rust og generell slitasje. Mange av disse er eid av noen som skulle ha ei billig rifle for å velte elg og behandlet våpnene sine som resten av redskapene de har i garasjen/låven :P 

    Er det mulig å få løse magasin til denne?

  16. Rugerdud skrev (3 minutter siden):

    Jeg hadde en 601 tror jeg det var. 308 win. Presis var den. Pen... tja noen syns sikkert det. Kvalitet var bra den, men bygget som en Lada. Ting passer nok til at det virker. Så om du skal ha en presis rifle som virker alltid. Kjør på. Skal du ha noe som gir deg "god følelsen" kjøp noe annet ;) 

    Ja ok, er vel det jeg mulig ser etter nå, noe billig og bra. Er det noe man må må se etter, som kan kan være en svakhet?

    • Like 1
  17. Hei!

    vurderer å kjøpe en Brno i 6,5 eller 308. Har en Brno i salong, og er veldig fornøyd med den.

    Noen som kan fortelle litt om kvalitet og presisjon på en Brno i storviltkaliber?
     

    Ser de er ganske rimelige brukte, og funderer på om de er gode rifler.

  18. Ok ja, nei 8 stk er nok for meg, inkl "22`en. Og ett stk konkuransevåpen holder også, men....er litt rart dette, leser og ser, og får lyst på noe annet innimellom.

    Uansett, takk for svar.

  19. Sunnmøring skrev (54 minutter siden):

    Da må en dele opp garderoben.. til jakt så kan en ha 8 våpen.. er en medlem av DFS så kan en alt etter aktivitet ha sauer i grovkalibret..Sauer i 22LR.. har en høy nok aktivitet så kan en har reserve våpen i tillegg.. så fort så kan en ha 4-6 sauer på det medlemskapet.. ser man til NJFF så kan en om en skyter leirdue få innvilget konkurranse hagle i hvert program en skal skyte..er aktiviteten stor nok kan en få innvilget reserve våpen til alle programmene.. så en kan fort ha 3-6 våpen der også.. er en medlem av Norges Benkskytter forbund så kan en søke på våpen til alle de klassene som ligger under forbundet.. med tilhørende reserve våpen om en har nok aktivitet.. så 5-10 våpen der også..

     

    enkelt forklart så vil de fleste skytter/jeger forbundene en har medlemskap/aktivitet i gi erverv grunnlag til våpen..

    Ok, så 8 våpen til jakt totalt, vil tro det da gjelder både hagler og rifler. Salongen går vel under jakt, ihverfall for meg. Men .... er det restriksjoner om at det ikke skal være i samme kaliber? Eller for mange i hvert kaliber? Satt på spissen, kan man da ha 8 rifler i 30-06?

  20. Hei!

    Hvor mange våpen har man lov til å ha i garderoben? Tenker totalt med rifle,hagler, banerifler og salongrifler?

    Har leita litt rundt, men er nok dårlig til å leite,da jeg ikke finner oppdaterte regler.

    Noen her som har en lett forståelig fasit?

  21. Hei dere!

    Tusen takk for en super respons, og veldig mange gode tanker her. Nei har ikke bestemt meg helt, men kommer nok til å legge den ut for salg.....Hadde en gang en 6,5x55 som jeg solgte, kanskje det kan være en tanke, eller 30-06, selv og jeg ikke har fått noe varme tanker om disse.

     

    Eller.......som foreslått her, montere en demper på Sako`n, men fortsatt like dyr å skyte med, ja kan kanskje begynne å lade, men veit at tiden ikke strekker til det desverre.

×
×
  • Create New...