Jump to content

Jim Bowie

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jim Bowie

  1. 8200 kr for begge tårnene pluss mva, halve ved kun et tårn, mulig min er så gammel at det er derfor den er så dyr å bytte på?
  2. Ja, ille dyrt, men det er viktig for meg å ha slike tårn. Klart Zeiss nok er bedre, og selger jeg den så får jeg nok ikke mer enn 10 for den vil jeg tro. Så dette blir et regnestykke kombinert med å gå for litt dårligere optikk, men har sett det er mange som skryter av >meopta og andre sikter som ikke er i toppsjiktet prismessig, men vanskelig dette....
  3. Nei, har ikke det, uansett er denne for stor, da jeg ønske ca 3-12x 56. Har du erfaring med Meopta?
  4. Pr nå er det bane og blink her og der, men også jakt
  5. Har en Zeiss Diavari 3-12x56 V med opplyst Mil dot retikkel. Jeg ønsker meg kikkertsikte med kulebanekompensator og utvendig justering på tårn. Bytte av tårn hos Zeiss kommer på noe over 8000 pluss mva, og da blir det dyrt. Kikkertsiktet er en del år men tilnærmet strøkent. Vurderer nå å selge Zeissen, og kjøpe et anne sikte med BDC og utvendige tårn, samt opplyst retikkel. Har vurdert Meopta ZD RD, men kunne tenkt meg en litt mindre sikte en dette da det er 6-24x56. Noen forslag til sikte tilsvarende denne Meoptaen?
  6. OK, hvor mye demper den på en 308? Ser Hausken WD 60 er oppgitt til pluss 35 dB....
  7. Hei, Trenger tips for demper til en Tikka Wild boar i 308. Vekt ingen betydning, da denne kun skal brukes for minst mulig lyd. Hat vurdert Hauske WD 60 xtrm, da den kom bra ut i en test jeg så. Prisklasse max ca 6000 kr.
  8. Ok, takk for svar, rifla er veldig fin, men da er sikkert max 5000 en kan regne med å få.
  9. Jim Bowie

    Lakelander 389

    Hei! Er det noen som har en formening om verdi av en Lakelander 389 i 30-06? Rifla er tilsynelatende i veldig god stand, kun brukt ifm jakt og litt trening før jakta.
  10. Hei! Hva kan man gi for en S&B PMll 5-25x56 kikkertsikte, ønsker ordinør Mildot retikkel på den....med lys. Noen som har erfaringer med pris på disse? Og hvem importerer disse nå?
  11. Jim Bowie

    Sauer 200 STR

    Hei! Vurderer salg av min Sauer 200 STR. Den er i cal 308, og det sitter Mcmillan stokk på den. Skutt ca 100 skudd. Hva kan være fornuftig pris for denne?
  12. Hei! Vurderer en Tikka Wild Boar da denne har 10 skudds magasin, men ønsker pipe på ca 60 cm. Tikka Varmint har lengden, men ikke 10 skudds magasin. Noen forslag på hvordan man kan få både i pose og sekk? Og, noen som veit hvor mye vekta endrer seg fra original stokk til å sette på en GRS synt stokk på Tikka?
  13. Jim Bowie

    Falke

    Ok, dette gjelder en kal 22 lr, ett skuudd, ingen magasin, og står ingen ting annet på den, noen formening om årstall? PS dette er noe arv fra svigerfar.
  14. Jim Bowie

    Falke

    Hei! Er det noen her som har kjennskap til Falke salongrifler? Produksjonsland, kvalitet på den osv? Har nok aldri hørt om dette merket, men mye jeg ikke har hørt om.
  15. Jim Bowie

    Brno rifle

    Hei og takk for svar. Ser nye Browning heter X bolt, hva er forskjell på X og A bolt? Og får man nye A bolt?
  16. Jim Bowie

    Brno rifle

    Hei ja, fantastisk mange svar, og en enorm kunnskap her....tusen takk, men..er fortsatt usikker, ser gjennom div tråder her, og ønsker som sagt tidligere en rimelig rifle, og usikker på nok en 308, eller om jeg skal gå for en 6,5x55. Uansett så har jeg lest litt her, og har nå flere kandidater for ny rifle, det er Howa, Brno/CZ og Remington (da den modellen med løst magasin). Det som kan være greit ved å kjøpe en billig rifle, er muligheten til å evt bygge denne om på en grei måte senere viss aktuellt, tenker da på bytte stokk,pipe elller pimpe den på andre måter. Min oppfatning er at prisnivået er ca det samme på disse 3 merkene, men ellers usikker. Hva vil være beste valget her? Tenker da på presisjonsmessig, lett å få deler, holdbarhet osv...
  17. Jim Bowie

    Brno rifle

    Med tanke på at jeg ønsker en rimelig rifle, og har lite kunnskap, kan en gammel Mauser være et like godt eller bedre alternativ en en Brno?
  18. Jim Bowie

    Brno rifle

    Det er vel det jeg også har trodd. Hvilken av modellene tar 6,5? Er det 601?
  19. Jim Bowie

    Brno rifle

    Er det mulig å få løse magasin til denne?
  20. Jim Bowie

    Brno rifle

    Ja ok, er vel det jeg mulig ser etter nå, noe billig og bra. Er det noe man må må se etter, som kan kan være en svakhet?
  21. Jim Bowie

    Brno rifle

    Hei! vurderer å kjøpe en Brno i 6,5 eller 308. Har en Brno i salong, og er veldig fornøyd med den. Noen som kan fortelle litt om kvalitet og presisjon på en Brno i storviltkaliber? Ser de er ganske rimelige brukte, og funderer på om de er gode rifler.
  22. Ok ja, nei 8 stk er nok for meg, inkl "22`en. Og ett stk konkuransevåpen holder også, men....er litt rart dette, leser og ser, og får lyst på noe annet innimellom. Uansett, takk for svar.
  23. Ok, så 8 våpen til jakt totalt, vil tro det da gjelder både hagler og rifler. Salongen går vel under jakt, ihverfall for meg. Men .... er det restriksjoner om at det ikke skal være i samme kaliber? Eller for mange i hvert kaliber? Satt på spissen, kan man da ha 8 rifler i 30-06?
  24. Hei! Hvor mange våpen har man lov til å ha i garderoben? Tenker totalt med rifle,hagler, banerifler og salongrifler? Har leita litt rundt, men er nok dårlig til å leite,da jeg ikke finner oppdaterte regler. Noen her som har en lett forståelig fasit?
  25. Jim Bowie

    Sako SS 75

    Hei dere! Tusen takk for en super respons, og veldig mange gode tanker her. Nei har ikke bestemt meg helt, men kommer nok til å legge den ut for salg.....Hadde en gang en 6,5x55 som jeg solgte, kanskje det kan være en tanke, eller 30-06, selv og jeg ikke har fått noe varme tanker om disse. Eller.......som foreslått her, montere en demper på Sako`n, men fortsatt like dyr å skyte med, ja kan kanskje begynne å lade, men veit at tiden ikke strekker til det desverre.
×
×
  • Create New...