Jump to content

raufoss89

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

raufoss89's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Det var det jo bra at du påpekte... Rypejakten foregår i Sverige, så det eliminerer fort alle grove kalibre... Falt meg ikke inn å sjekke om Sverige har særregler på slikt... Da blir det fort .22 Hornet! Fins det flere rifler til salgs i Norge i dette kaliberet enn Weinrauch mod 66?
  2. Med innlegget til @FreeSkier og mange andre kloke hoder her, tipper jeg mer og mer mot .308 win Noen tips til lette/hendige rifler? Ser flere har nevnt Tikka T3x lite. Super rifle, men jeg tenker kanskje at denne blir litt tung/lang? Noen synspunkter på Browning X-Bolt Super Light SS ? Noe a la Barret Fieldcraft ville vært ideelt, men da tøyer jeg budsjettet lengre enn tenkt, det gjør jeg forsåvidt med X-bolten også
  3. Kan dette være et godt kjøp? https://www.wingevapen.no/product/browning-x-bolt-s-l-black-m-zeiss-v4-3-12x56-m-lys-og-a-tec-h2-hausken-jd/ Nå innledet jeg med at dette skal være dedikert til rype, og med 6,5 er nok pipa så kort at rifla vil være uaktuell på elgjakt, men akseptabel i 308. Da blir spørsmålet fort om 308 vs 6,5 er hipp som happ (for rype)?
  4. Takker for tips! Jeg har kikket en del i nettbutikker og har problemer med å finne saktegående .223.... Deler ditt syn ang 222, det virker som om det blir mer og mer ukurant. Det virker nesten som om man må akseptere litt størrelse og gå for enten 6,5 eller 308 her. Noen som har tips til lette små rifler i disse kalibrene? Trenger ikke å ha jålefaktor, men er glad i gode avtrekk!
  5. 221 fireball ser jo perfekt ut, men 30,- per smell er nok litt i overkant. 222, virker interessant, hvilken ammo vil dere anbefale for presisjon og pene slakt, og har noen anbefaling på rifle?
  6. Hei, har søkt mye rundt riflebasert rypejakt på forumet, men har i grunn ikke blitt klokere. De fleste relevante tråder begynner også å bli gamle. Prøver meg derfor på en ny tråd. Jeg ønsker å anskaffe en rifle dedikert til rypejakt. Denne skal brukes i snøsesongen. Jaktområdet er utsatt for vind, og hold vil nok ligge på mellom 65 og 110 meter. Jeg lader ikke ammo selv, så det burde være mulig å bestille passende ferdigrullet (gjerne til overkommelige priser). Jeg jakter rype for matens skyld, så pene slakt er et must. Ønsker at riflen blir så liten og hendig som mulig, etter at overstående parametere er oppfylt. Nå er de fleste tråder knyttet til emnet 7+ år gamle, så det kan ha skjedd ting her, men har så langt tolket følgende 22lr og 17 hmr: Krum kulebane og vindavdrift gjør kaliberet uegnet for hold på 65-110 m 22. Hornet: synes det er vanskelig å finne gode riflealternativ, og erfaringer på forumet ser ut til å antyde at det er vanskelig å få til god presisjon. Videre også utsatt for vindavdrift 223: ferdigrullet ammo går 850 m/s+ som gir sprengt slakt 308Win og oppover: Tunge våpen, og sprengte slakt Jeg forstår at alle kalibre har fordeler og bakdeler, men det er frustrerende at det ikke ser ut til å finnes en unison oppfatning av hva som er ideelt for rype. Jeg håper noen kan tilbakevise en eller flere av påstandene over, og kanskje foreslå en konkret rifle til dedikert rypejakt på 65-110m i vind som gir fine slakt.
×
×
  • Create New...