Jump to content

Kaptein

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kaptein

  1. Hei godtfolk, Jeg skal en tur til Tuddal i neste uke og skulle så gjerne tatt med børsa og fått meg en liten jakttur i skogen eller fjellet etter skogfugl eller rype. Har lett på iNatur, men finner ikke noen jaktkort for fugl i nærheten av Tuddal (eller maks inntil 30-40 min kjøring). Er det noen som har noen tips, kanskje man kan få kjøpt det privat av et grunneierlag, jaktlag e.l.? Kontaktet Tuddal Høyfjellshotell, men de hadde dessverre ingen tips. Alle tips tas imot med stor takk! Morsomt å gå tur, men enda litt morsommere om man kan jakte litt fugl samtidig. K
  2. Mange takk for godt svar @Jeger'n! Dette setter jeg stor pris på. Særlig infoen om ulv er viktig, vi tar ingen sjanser. Kjempefint med tips ang. dekning også. Jaktreglene skal selvsagt lastes ned.
  3. Hei Kammereret og jaktfolk! Jeg er en ivrig leser på Kammeret, men dette er min første post her. Gi meg gjerne beskjed om dette er feil sted å poste dette. En kompis og jeg skal en tur til Ringsaker jakt og fiskeområde i helga. Jeg har lest noen tråder her med litt kommentarer om bestand fra tidligere og slikt. Men jeg skulle gjerne hatt noen helt generelle tips rundt dette området, som jeg håper kan komme andre på forumet til nytte senere. Jeg er abslutt ikke ute etter noens jakthemmeligheter , og jeg har sett på flere ulike kart. Vi har bare én dag å jakte på, så det er viktig for meg å makse sjansene for en fin dag i skauen/snaufjellet. Det er mange hytter rundt i området, og det hadde derfor vært fint å vite om noen har noen praktiske tips - altså til hvor det kan være noen fine runder i skogen eller litt høyere i terrenget, der det ikke er alt for mange turgåere og kanskje til og med erfaringsmessig mulig å se fugl. Vi er erfarne jegere, og er like interessert i rype som skogsfugl denne gangen. Helt konkret lurer jeg på: - Vil noen dele et tips eller to om hvor det er fint å gå? Evt. hvor vi ikke bør gå? Ser mange interessante myrområder, men skulle gjerne hatt et innspill rundt litt høyere områder som kan anbefales. - Vet noen om det er ulv her, vi vurderer å ha med en bikkje. - Hvordan er det med bommer og låste veier? - Gjerne en kommentar om bestanden i området for 2021. Har forsøkt å ringe utmarkslederen, skal prøve igjen. I mellomtiden prøver jeg lykken her på Kammeret. På forhånd tusen takk for alle innspill! Igjen, gi meg gjerne beskjed om dette skulle vært postet et annet sted/på en annen måte.
×
×
  • Create New...