Jump to content

Tommsern

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tommsern

  1. Razorback skrev (11 minutter siden):

    Fått bekreftet fra våpenkontorer, mer enn 10 treninger ELLER mer enn 10 starter innen det forbundet man søker siste 6mnd gir full rett til et våpen pr godkjent skytterprogram(ref. Politiets liste på deres sider)

    Har man derimot IKKE det antallet får man ikke kjøpt noe.

     

    Rekreasjon, mosjon og konkurranseskytter begrepene er borte.

     

    For å si det sånn, så er du neppe den første som har søkt på litt mer i det siste... 😏

    Nøyaktig det svaret jeg trengte, takk! :) 

  2. Hei!

    Søker litt rundt på nett men finner ikke noe svar på norske sider.

    Jeg har godkjent søknad på 10mm pistol, kan denne brukes for å kjøpe .40 pistol?
    Ser litt rundt at det er samme kaliber, bare en annen betegnelse eller er jeg ute på vidda nå?

  3. 1 hour ago, vass said:

    Det du siterer der er hentet fra NJFF og ikke lovverket men reflekterer vel ganske greit slik lovverket var før, om hukommelsen min ikke svikter helt. Det har med ny lov og forskrift blitt noe mer diffust, skal man ta Våpenlova §18 ordrett er det faktisk ikke lenger lov. Der står det bare tilsvarende våpen, og her på berget differensierer vi mellom jaktvåpen og våpen for sportsskyting som du har våpenkort på.
    Begrunnelsen har vært at det uansett er vanskeligere å få løyve til innehav av sportsvåpen, derfor er man skikket til å låne jaktvåpen. Vil tro at denne sikkert er å finne i forarbeidet til nåværende lov og at det bare er enda en mindre heldig formulering, noe vi finner flere og flere av til mer vi graver i ny lov og forskrift.
     

    Uansett, NJFF påstår de har fått tolkingen du har sitert direkte fra POD, så da hadde jeg tatt det for god fisk og ikke tenkt så mye mer på det. Det var lov før og det er absolutt ingen god grunn til at de skulle ha endret på det.


    Ja, så det vil altså si at jeg med mitt våpenkort for pistol, kan med god samvittighet låne ei hagle og stikke på lerduebana? 

    • Like 1
  4. Hei, trenger hjelp til å forstå noe i nye våpenloven og håper på svar her!

    Ifølge nye våpenloven kan man låne rifle av en annen sålenge du har våpenkort på enten hagle eller lignende jaktvåpen fra før.
    Jeg har våpenkort på pistol/revolver, er det virkelig blitt så enkelt at jeg kan låne rifla eller hagla til en venn og reise på skytebanen med den, med utlånslapp fra vedkommende?


    "Dersom du har våpenkort på en våpentype godkjent brukt på jakt (hagle, rifle, kombi), uansett mekanisme, så kan du låne alle typer våpen (hagle, rifle, kombi), både manuelle og halvautomatiske, som er godkjent brukt på jakt.
    Har du våpenkort på våpentyper som er underlagt strengere krav til erverv (pistol, revolver), kan du også låne jaktvåpen, men ikke motsatt. Skal du låne pistol/revolver, må du ha våpenkort på pistol eller revolver."

×
×
  • Create New...