Jump to content

tg1

Members
  • Posts

    257
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by tg1

  1. Heisann!
    Det å hoppe rett inn i Open er vel bortimot som å begynne med bilracing og hoppe rett opp i Formel-klassene - jeg ville heller begynt i Production eller Standard (men det er nå meg). Blir vel Production optics for din del da, dersom du skal skyte med optikk.
     

    Bor "nesten" i Trøndelag selv også, og vet at det er godt miljø både i Hemne og Trondheim ihvertfall, samt en og annen match på Hølonda ("Snøfokk" riflematch bruker å være artig). Det stemmer ihvertfall ikke at det kun skytes minirifle :) 

    • Like 1
  2. Wintel skrev (19 timer siden):

    Og så svarer våpenkontoret:

    Det skal ikke behovsprøves men vi må vite at det lovlig kan brukes til et godkjent skyteprogram.

     

     

    Spekulasjon: kan man erverve 9mm AR upper (til PCC/DSSN) når man har AR15 ervervet i NROF, uten behovsprøving, eller må man holde seg til samme forbund?

  3. Registrerer også dette:

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JQPn54/drap-i-norge-kraftig-oekning-i-bruk-av-skytevaapen

     

    Sitat

    Nytt politisøk

    Like før påske innførte Politidirektoratet (POD) et nytt, digitalt verktøy for å fange opp våpeneiere som ikke lenger er skikket til å ha våpen.

    – En gang om dagen gjøres det et automatisert søk på personer som er registrert i våre registre opp mot våpenregisteret. Nettopp for å se om vi har vært i kontakt med, eller fått meldinger om, personer som tilsier at vi skal følge opp med å gå i dialog med vedkommende og eventuelt tilbakekalle våpenet, sier avdelingsdirektør for Politifagavdelingen i POD, Bjørn Vandvik.

     

  4. Men gitt at det blir et krav om legeerklæring/"mental helse"-attest/kall det hva du vil - finnes det en hensiktsmessig og god måte å gjøre det på? Den engelske måten som ble omtalt tidligere i tråden, virker å ikke være hensiktsmessig - all den tid det fører til at våpeneiere unngår legebesøk fordi de er redd for å bli fratatt våpnene dersom legen mener det er nødvendig. I tillegg er jo legene da nødt til å ha tilgang på våpenregisteret for å se hvilke pasienter som eier våpen. Høres ikke ut som en triviell greie.

     

    Intensjonen om at folk som er ute av stand til å ha våpen, ikke skal ha våpen, er det jo egentlig lite å si på, men jeg skjønner ikke hvordan dette skal foregå i praksis uten å innføre minst like mange nye problemer.

  5. Rausheim skrev (2 timer siden):

    Glock holder på å skal lansere performance trigger til 44 samt Gen5 large frame pistolene sine. Da er nok ikke Timney og de langt unna.

     

    Timney Alpha til G19 gen5 passer i Glock 44.

  6. Dersom vedkommende har våpen i samme eller høyere kategori er det i hvert fall lovlig, men om du tør å gjøre det er en annen sak :) 

    Hva skjer dersom han ikke får innvilget søknaden f.eks.?

  7. Jeg synes det er lett å være enig i dette:

    Sitat

    "Runar Johnson er ingen hvem som helst, han er Internasjonal Direktør for den kommersielle skytterorganisasjonen Precision Rifle Series (PRS). En slik posisjon medfører et ansvar. Og når en person i en slik posisjon uttaler seg på denne måten så må vi ta det på alvor."


    ..men uavhengig av det så er det liten tvil om at dette er en sak ingen av partene kommer seirende ut av :(

  8. Chiefen.v-2 skrev (12 minutter siden):

    verre å kjøpe pils klokken 20:01 enn klokken 19:59, uklart hva som skjer men farlig er det.

    Artig det der ja - det er tydeligvis mer ok at vi drikker på hverdag enn på helg - ølsalget stenger jo 18:00 på lørdager.

  9. Hvilken ammo bruker andre i Buckmark? Jeg har prøvd bl.a. Norma Tac-22, CCI Std selvfølgelig, og et par andre.

    Men jeg får litt for ofte problemer med veksling. Vanligvis ett eller to av de første ti skuddene, etter det går det fint.

    Den har gått ca. 1000-1500 skudd nå tenker jeg. Merker ingen forskjell før/etter puss. Med Mini Mag fungerer den strålende.

×
×
  • Create New...