Jump to content

tbdmmw

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tbdmmw

  1. AGR416 skrev (På 8.7.2022 den 12.42):

    US lyddempere er et herk å eksportere det også, må ha personlig eksporttillatelse fra US State Department på kunden som skal kjøpe, og det er forbudt å selge den videre uten godkjenning fra DOS.

    Så 40-skudds pmag blir ikke et problem å få fatt på fremover?

  2. arnegun skrev (1 time siden):

     

    Fikk tafset litt på Schmeisser på NM i stamnesdalen sist sommer. Virka som flotte rifler, absolutt. Ser du nevner flere produsenter, de har jo alle mange ulike modeller. Alternativet blir vel kanskje da å enten kjøpe den rimeligste modellen for så å modifisere til den blir bra, eller å kjøpe en som ikke trenger så mye utskiftning (heller kanskje mest mot dette). Men kjenner jeg meg selv rett så blir det vel å finne ut at noe skulle vært annerledes uansett etterhvert. Målet med å opprette denne tråden var vel kanskje å finne den rifla som er så gjennomført originalt at jeg ikke trenger å gjøre så mye mer på den (om den fins). 

     

     

    Trening trumfer utstyr hver gang, det skal jeg være enig med deg i :) av det jeg kan finne av det du nevner så ser det ut som prisene ikke uventet har gått opp en del ja... 

    De riflene som er tilgjengelige her på berget fra nevnte produsenter, er omtrent i samme prisklasse som Schmeisseren, så er ikke nødvendigvis så mye velge i sånn sett med mindre du bestiller noe annet fra utlandet. Begrenser seg fort til ca en modell hver. Ta en titt på sidene til 2 Alfa og PVAS f.eks. Du må nesten bare velge etter preferanse på utstyr, pris og tilgjengelighet. Men JP CTR-02 er en rifle du ikke trenger å modifisere i alle fall. 

     

    Anbefaler også å dra innom og ta og føle på hos forhandler, eller å dra på en match og spørre om å få se litt på andres rifler. 
     

    Velg deg ut noen modeller basert på spesifikasjoner og test eller hold de i virkeligheten. Det som er en bra rifle for noen andre er ikke nødvendigvis det for deg. 
     

    Er også mange gode tråder på Reddit om akkurat dette, valg av AR.

     

     

    • Like 1
  3. Bartemannen skrev (2 timer siden):

    Jeg konkurrerer endel sivilt og militært. Mye fint der ute, og er lommeboka tykk så er det knapt noen grenser.

    Jeg er en kjiping med mer tro på trening enn utstyr.

    Har flere AR15 bygg, men den jeg bruker mest er omtrent det billigste fra Brownells: ferdig DPMS lower og ferdig Radical Arms upper. Har kun byttet avtrekket (Rise Armament ar-15 blitz performance trigger). Ingenting annet. Ikke engang komp. eller magwell.

    Har en Vortex Strike Eagle 1-8 kikkert på og en Vortex Venom rødpunkt montert 45grader på siden for veldig nære mål.

    Prisene har sikkert steget de siste årene, men når jeg kjøpte den så kom upper + lower på ca 6000-6500kr, og avtrekket kom vel på ca 2500kr.

    Har blitt norgemester med den rifla.

     

    Norgesmester i IPSC rifle?

  4. Hadde den nye 6» Supertarget. Den gikk knall med slapp ammunisjon. Husk at alt får ca 10 (veldig grovt estimert) i faktor ut en 6» pipe vs en 5». Geco 124gr, Sellier 124, Fiocchi 115 har gått bra i min.

     

    Lader du selv ville jeg nok justert ned kruttmengde noe, evt økt COL litt for å redusere faktor. 

    • Like 1
  5. Loven definerer åpne stevner, forbundet definerer hva som kvalifiserer til åpne stevner som er godkjent i forbindelse med erverv av rifle. Sivilpistol kvalifiserer ikke. 

     

    Jeg vil vel tro at en klubb som godkjenner noe slikt vil stå i fare for å bli ekskludert fra DSSN, selv om lovteksten ikke har en definisjon. Samt at de fleste politidistrikt kjenner til denne regelen også. Uten at jeg skal si dette med absolutt sikkerhet. 

     

    Ikke så vanskelig å få to godkjente ordinære L3 på to år, heldigvis. 

  6. 2 hours ago, m00se said:

    Jeg ville tro det er nok av Tyskproduserte Sig igjen her i Norge, det var jo ikke lenge siden de byttet produksjon til USA?

    Men ble det laget 1911 der? Trodde det var p210/226 primært. 

  7. 15 hours ago, Sollie said:

    Shadow 2 er et godt valg til prod. Avtrekket på min ut av eska hadde litt mye kryp etter min smak, spesielt med lettere mainspring, men det løses med en CZ Competition Hammer.

    Er det alt som trengs for et virkelig godt våpen til prod, så er det fort en del tusen å spare på en vanlig Shadow 2 vs Shadow 2 orange, selv om den skal ha litt mer finpuss. 

  8. Hvilke modeller er det som anbefales ved kjøp av ny 1911 om dagen til Classic? Hadde tenkt litt på en BUL, etter å ha testet en 2011 klubben har fra de, som jeg likte godt. 

     

    Tenkte også litt på Sig, men litt skeptisk til amerikansk Sig. 

  9. 4 hours ago, Sollie said:

    TS/TS2 er single-action only og ikke lovlig i prod, de er tenkt for standard div.

    Jeg skrev nok feil forkortelse her, jeg tenkte på CZ Shadow 2 Orange, og ikke TSO. Så her blanda jeg kortene litt. Viste seg at det var SP-01 og ikke Shadow 2 jeg fant rimeligere også: https://www.finn.no/198954870

     

    Da er det kanskje like greit å gå for Shadow 2 med noen oppgraderinger innenfor regelverket? 

  10. Hei. Har etter et år som pistolskytter (NSF) tenkte å komme i gang med dynamisk etter gjennomført kurs. Tenkte i den forbindelse egentlig å skaffe meg en CZ75 Shadow 2, men ser at TSO-varianten også begynner å komme ned i omtrent samme pris nå.

     

    Er det bedre å velge en vanlig Shadow 2 og skifte ut deler selv, eller gå rett for TSO, og kanskje slippe å skifte ut fullt så mye deler? 

     

    Evt. noen andre erfaringer? Jeg liker godt å holde i CZ'en og har skutt en del med den på lån, men har testet begrenset med andre pang'er som passer til production. 

    Et annet våpen må til, for dagens er en Sig P210 6". 

×
×
  • Create New...