Jump to content

Kennethj

Members
  • Posts

    319
  • Joined

Posts posted by Kennethj

  1. 8 hours ago, Ei tohi varjata said:

    Grunnen er enkel, en del tullinger har dessverre sett sitt snitt til å utnytte de nye digitale søknadene hvor man får ervervstillatelsen som .pdf ved å bruke samme tillatelsen flere ganger. Dette til tross for at det står i store bokstaver at tillatelsen er gyldig for ETT erverv.

    Konsekvensen er at våpenkontorene nå må manuelt skrive ut og stemple søknader slik de måtte først. Selve behandlingen foregår digitalt, så må de gjøre mye ekstrajobb i form av signering, stempling, pakking, og sending. Vi kan jo derfor sende litt takknemlighet i retningen de som er så dumme, så naive, så kyniske, eller en god blanding av alle tre, at de må utnytte systemet og gjøre det surt for alle andre.

     

     

    Det er ganske utrolig at dette har gått an.. De burde selvsagt sende ut stemplede papirer ved handel mellom privatpersoner. Forhandlere burde enkelt kunne logge seg inn på en passende portal og legge inn hvilket våpen som er solgt til hvilken tillatelse..

    Det hadde jo egentlig gått an mellom privatpersoner også det, de har jo fått det til ved kjøp og salg av biler..

  2. 12 hours ago, chriskol said:

    Det høres jo ut som om dere har et bra antall kurs ift innbyggere. 
    Kursmuligheter for 1,6% av innbyggere pr år er i hvertfall milevis bedre enn hva det er her hos meg. Tilsvarende tall er ca 0,09. 

     

    Ja, men vi har også en turnover som er helt spinnvill. I 2022 flyttet over 500 mennesker bort, ca like mange flyttet hit.. Så vi har altså en turnover på ca 20%.

    Vi har ca 250 medlemmer i Pistolgruppa her, altså ca 10% av befolkningen. Historisk har nok medlemstallet hatt mye med muligheten til å bruke revolver som isbjørnbeskyttelse å gjøre. 

    • Like 1
  3. 22 minutes ago, Spathi said:

    Uten å gjøre noe research, så var det denne videoen som trigget meg til å foreslå felles lov.

    Loven i norge skal ikke ha tilbakevirkende effekt. Hvordan har det seg da at det kan tilbakekalle våpenkort for eg. ruger mini 14?

     

    Tilbakevirkende kraft ville det vært dersom de bestemte at den skulle være ulovlig fra et tidspunkt tilbake i tid. Det har ikke skjedd.

    • Like 1
  4. Det er nok utfordrende for mange klubber å holde mange nok kurs..

    Lokalt her har vi hatt ca 4 kurs i året, max 10 deltakere pr kurs.. Det er i ei bygd med 2500 innbyggere og vi har som regel hatt rundt 50 som søker om kurs hver gang de siste 5 årene..

  5. 2 hours ago, Jegermeistern said:

     Åland er demilitarisert (eller hvertfall var, inntil Finland ble NATO.medlem). 

     

    Åland er vel fortsatt demilitarisert?

    Det kan også nevnes at Svalbard er demilitarisert i form av at det ikke er lov å etablere militære baser her, selv om Norge er medlem av Nato og Svalbard er del av Norge. Vi er også utenfor både EØS og Schengen.

  6. 18 hours ago, Rugerdud said:

    Jeg tror endel slike selgere i bransjen tuller litt med kundene sine. Bruker litt humor og glimt i øye (dessverre ikke alle som forstår slik og blir krenket med engang).

     

    Akkurat derfor er det viktig å kunne lese kunden, man må som selger prøve seg frem til hva som er rett sjargong med den enkelte kunde og der har vi gjerne skillet på en god og dårlig selger.

    • Like 3
  7. 22 minutes ago, amatør said:

     

    Nå har jeg aldri prøvd en slik, men kjenner en som frem til han fikk MC-lappen kjørte en. Han kjørte konsekvent i kollektivfeltet, og det virker som om selv ikke politiet normalt vet at de ikke kan kjøre der.

     

    Det er sikkert noen som gjør det uten å bli tatt, akkurat som noen kjører i fylla uten å bli tatt for det.

  8. 51 minutes ago, Joika said:

    Motorsykkelregistrerte atver har vel maks 20hk,sånn på husken, og man får traktorregistrerte atver med topphastighet på opptil 105 km/h.

    Ved kjøp av brukt atv ville jeg først sjekket om den er næringskjørt(reindrift).

    Er rammen er blitt sveiset på,starter og går den lett,er servicer fulgt osv er andre ting å sjekke.

    Litt om atv regler:

    https://powershop.no/atv-regler-2022/

     

    https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=352919501

     

    18hk er det vel de fleste MC-registerte yter, det bør faktisk holde for det meste av bruk.

    Den finn-linken der er til en doning på auksjonen.no, det er et håpløst opplegg der ting ofte går altfor dyrt.

    Det er greit å huske at traktorregistrert ATV kan kjøres på kl. B kun dersom man tilfredsstiller en del kriterier:

     

    Kl. B eller T fra før 1. januar 2005: Fritt frem, markert med kode 142 på førerkortet.

    Har man tatt kl B etter det kan ikke traktoren kunne kjøre raskere enn 40km/t hvis man skal kjøre den på Kl.B.

    Førerrett for traktor på kl B gjelder kun i Norge.

     

    Har man kl T er det ganske begrenset hva man kan kjøre, da er det toppfart på 40 som gjelder.

    Man kan få kode 141 ved å ta et kurs, da får man lov til å kjøre traktor som gjør max 50.

    Er ATVen registrert som traktor og har toppfart over 50? Da er det kode 143 man trenger, denne får man ved å ta førerkort i klasse C (evnt CE hvis man vil ha tilhenger over 750kg også men det er ikke relevant for ATV)

     

    Hadde jeg tatt lappen 1. januar 2005 eller senere og hatt kun B ville jeg nok sett på en motorsykkelregistrert.

     

     

    37 minutes ago, M67 said:

    Toppfart?

     

    Vi har en traktorregistrert ATV, en Polaris 550. De fleste i familien kjører også motorsykkel, gjerne fort. Ingen har noen gang turt å finne ut hva som er toppfarten. Etter mitt syn er det livsfarlig, og derfor helt uinteressant hvor fort en ATV går. 

    Kjører folk virkelig disse i 100km/h? Mulig jeg begynner å skjønne hvorfor det er mange ATV-ulykker...

     

    Er de MC-registrerte skal man vel ha MC-førerkort? 

     

    Forøvrig er Polarisen en utmerket ATV som tåler mye juling og lite vedlikehold. 570en som anbefales over er vel dagens versjon av denne.

     

    K

     

    MC med 3 og 4 hjul er tillatt å kjøre med førerkort kl. B mens 4-hjuls motorsykkel ikke kan kjøres på kl A, de har ikke adgang i kollektivfelt. Rettigheten til 3-hjuls motorsykkel gjelder ikke for de som har tatt kl B 19. januar 2013 eller senere.

    Det at den kan kjøres på kl. B er nok eneste grunnen til at disse har blitt solgt i Norge.

    image.png.89190404ea70a155f875f23173c7ee7b.png

    • Like 1
  9. 59 minutes ago, Per-S said:

    Dommen i revejaktsaken var blant annet 5 års jaktforbud. Da har altså retten vurdert denne del av straffen og implisitt sagt at etter 5 år skal du få jakte igjen. Dersom retten hadde vurdert at revejegeren ikke skulle få jakte før etter lengre tids utelukkelse hadde dommen blitt på lengre tids jaktforbud. Den opprinnelige dommen er slik forholdene var ved domsavsigelsen. Derfor er det forakt for den opprinnelige dommen om politiet ved sine forvaltningsvedtak bruker domsgrunnlaget som begrunnelser for i praksis å gi lengre tids jaktforbud. Det er uten tvil en skjerping av den straffen han er idømt uten at skjerpelsen har blitt gjort i en rettsak. Derfor er det forakt for rettsavgjørelsen om politiet kun har den opprinnelige saken som grunnlag for å nekte anskaffelse av våpen. I dommen ble det våpenet som ble brukt ved revejakten inndradd, men revejegerens andre våpen ble ikke berørt av dommen. Det peker også på at retten har ment at revejegeren skal få jakte etter 5 års utestengelse. Husk så på at det er aktoratet og dommerne som kjenner saken best, ikke Kammerets medlemmer.

     

    Det du ikke forstår her er at forvaltningen aldri dømmer noen, de ilegger ikke straff heller.

    Det retten har sagt er at han ikke skal få jakte de neste 5 årene, de har ikke sagt noe som helst om våpen. Siden han allerede har våpen som jeg antar er jaktvåpen kan han vel bruke disse til jakt.

    Egentlig rart at han har fått beholde disse våpnene mens han ikke har hatt noen grunn til å ha våpen..

     

  10. 4 hours ago, Razorback said:

    Så når kan en person som dette rammer NOENSINNE få lov til å trene, jakte eller  konkurrere igjen...? Som  man leser det der i våpenloven, ALDRI. 

    Her er det håp om at  rundskrivet beskriver dette nærmere(man skjønner loven er  god når det er  dobbelt så mange sider som forklarer  hvordan loven skal tolkes, som  det er i selve loven....)

     

    Han kan selvsagt først få lov til å trene, jakte eller konkurrere med våpen den dagen forvaltningen gir han en tillatelse til dette.

    Det er nok helt på linje med intensjonene bak lovgivingen.

  11. 4 hours ago, madlychip said:

    om du har hatt haglene siden 1990 er det jo ingen grunn til å registrere de. i værste fall tar de opp plass i ente jakt garderoben på 8 våpen eller så går det vertfall inn under 3 plasser på max 25 før du må ha alarm. ser ingen fordeler med å registrere de når du alt eier de lovlig.

     

    Grensa på 25 før man må ha alarm gjelder uavhengig av om våpnene er registrert eller ei.

  12. 8 hours ago, 20mm cannon said:

    Nei, jeg deler ikke dommene her inne. Jeg har dem bare i original form. De er derfor ikke anonymisert. Å anonymisere dem gidder jeg ikke. Og de impliserte fortjener å få være litt i fred. Saken er vond nok som den er. Men om noen andre vil publisere dommene, så værsågod!
    Og det satt langt inne å skrive det jeg skrev. For det er brutalt! At han ønsker å jakte igjen ser jeg på som positivt, at han kan gå videre. Livet gå videre. Om han er skrudd i huet vet jeg ingenting om. Har aldri møtt han, og kan derfor ikke uttale meg, i motsetning til en del andre!

     

     

    Du ønsker vel helst at andre ikke skal ha tilgang til det samme som deg da tenker jeg, å anonmisere den dommen tar neppe mer enn et par min.

    Har du et saksnummer på denne saken? Hvilken domstol var det? Jeg kan jo bare be om innsyn selv og fikse.

    • Like 1
  13. At de pleier å si fra om at de er i området når de jakter er en viss form for sikkerhet, men det kan ikke uten videre utelukkes at det er andre mennesker i området, eller dyrearter man ikke har lov til å jakte på.

    Siden du har lest dommen kan du jo bare dele den her inne slik at vi andre får lest den.

     

    • Like 2
  14. 57 minutes ago, Runerene said:

     

    Jeg kunne gjerne tenkt meg å høre mer om hvordan rypejakta foregår på Svalbard, @Kennethj. Jeg har skjønt at rypa deres er en god del større enn nede på fastlandet, men bortsett fra det er jeg helt blank. Er den mer eller mindre sky på Svalbard, hvilke forskjeller gjør det mer/mindre utfordrende å jakte rype på Svalbard? Har ikke vært så heldig å besøke Svalbard ennå, men når det skjer, er rypejakt en av tingene jeg hadde hatt lyst til å prøve!

     

    Rypene her er ikke mye sky, det er egentlig bare å gå til man finner en flokk og så skyte noen innenfor kvota si.

    Selv jakter jeg med salongrifle (.22LR), det er sjelden rypene skvetter av skuddene så som regel er det bare å ta ut en og en.

     

    Jeg hadde hund tidligere (ikke jakthund), da opplevde jeg en gang på tur at rypene gikk mellom beina på han uten å bry seg om at han stod der.. Det sier vel sitt om hvor vant de er med å bli jaktet på av rovdyr.

     

    • Like 1
  15. Her blir det rypejakt på Svalbard i år også, med baglimit på 10 pr. dag for oss fastboende er det ganske greit :)

    For tilreisende er det baglimit på 5 pr. sesong. I praksis vanskelig jakt for tilreisende siden det er en enorm fordel å ha båt slik at man kommer seg ut til jaktterrengene som ikke blir veldig mye brukt.

    • Like 1
  16. 3 hours ago, AGR416 said:

    Hva med eier av våpenet som oppbevarer det ladd, tydeligvis? Er det ikke kritikkverdig?

     

    I dette tilfellet er det mye som tyder på at noe har vært kritikkverdig ved våpeninnehavet, all den tid politiet var der for å inndra våpen.

    • Like 2
  17. Det er noen konkrete krav en revolver for min bruk må tilfredsstille. 

    Som det heter i dagens retningslinjer for isbjørnbeskyttelse:

    "Enhåndsvåpen til bruk som isbjørnbeskyttelse skal bruke ammunisjon med prosjektildiameter 10,9 millimeter eller større, med kulevekt på minst 14,9 gram  "

     

    Det finner man her: https://www.sysselmesteren.no/contentassets/b742146c2a1b45afba09b87b8135fc3f/sysselmesterens-retningslinjer-isbjornbeskyttelse.pdf

     

  18. 1 minute ago, Milvet said:


    Det hadde vært interessant å høre resonnementet bak valg av så kort løp. Altså kontra f.eks. 6”, som er bare marginalt ”vanskeligere” å bære. 

     

    6" er vesentlig større og er mer i veien der den henger enn en såpass kort revolver som jeg får her.

    Den lave vekten på kun 1063g er også ganske digg mot 1313g for 6" og 1213g for 4". 250g er også vekt å spare når man skal på tur.

    På turer der vekt er mindre viktig (eksempelvis scooterturer) tenker jeg uansett jeg kommer til å drasse på .460 Performance center 7,5".

     

    Størrelsen her er såpass liten at den får plass i lommen på enkelte jakker, men jeg skal nok ha meg et par praktiske hylstre til den også.

    Men det viktigste er kanskje at jeg synes den ser skikkelig sexy ut og derfor har fått lyst på den.

     

  19. 2 hours ago, SteinarBM said:

     

    Nå syns du kanskje du får litt mye tyn for dette innlegget, men jeg må nesten kommentere jeg og. Jeg syns det er direkte skremmende at mange nå tar til orde for "rutiner for bedre kontroll" i denne og lignende saker. Vi har jo fra starten kontroll over våpenløyver med våpensøknad til politiet. Skal "noen" - fastlege, politi, psykolog, overformynder - ha en formening om at OlaKari Våpeneier Nordmann kanskje har hatt et opprivende samlivsbrudd, og dermed automatisk gjøre en vurdering på om hen bør fratas sine våpen? Jeg får frysninger på ryggen av et slikt tankesett, 1984 neste.  

     

    Så lenge debattanter klarer å holde seg til sak kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvorvidt de er kritiske til mine synspunkter.

    For ordens skyld er samlivsbrudd selvsagt bare et eksempel, det kan også skje andre opprivende situasjoner i livet som kan vippe selv den mest stabile av pinnen. Jeg mener det er viktig at vi tar vare på hverandre, noen ganger kan det være ved å ta en ekstra samtale eller en ekstra sjekk av hvordan vedkommendes helsetilstand er.

     

     

    1 hour ago, Jegermeistern said:

     

    Hvorfor bare det? Det er da mange andre tildragelser som får tankene til å kverne i øverste etasje? Man har vært involvert i ei bilulykke? Noen i slekt/familie/nær bekjentskap har plutselig gått bort? Man er blitt arbeidsledig? Storlaksen slo seg av kroken, da den var 20 cm fra håv-kanten ("Si det du, Ola", sa den ivrige laksefisker-presten til drengen)? Man krysset av 17-25-29 på lotto-kupongen, mens 18-26-30 ville gitt 14 millioner?

     

    Tåpelige påfunn bør få en død i stillhet!

     

    Se her du, tidenes latterliggjøring av et tema som mental helse. Tror kanskje skjermtiden din er oppbrukt nå?

×
×
  • Create New...