Jump to content

Kennethj

Members
  • Posts

    297
  • Joined

Everything posted by Kennethj

  1. Det er noen konkrete krav en revolver for min bruk må tilfredsstille. Som det heter i dagens retningslinjer for isbjørnbeskyttelse: "Enhåndsvåpen til bruk som isbjørnbeskyttelse skal bruke ammunisjon med prosjektildiameter 10,9 millimeter eller større, med kulevekt på minst 14,9 gram " Det finner man her: https://www.sysselmesteren.no/contentassets/b742146c2a1b45afba09b87b8135fc3f/sysselmesterens-retningslinjer-isbjornbeskyttelse.pdf
  2. 41 Mag er ikke kraftig nok for mitt bruk.
  3. 6" er vesentlig større og er mer i veien der den henger enn en såpass kort revolver som jeg får her. Den lave vekten på kun 1063g er også ganske digg mot 1313g for 6" og 1213g for 4". 250g er også vekt å spare når man skal på tur. På turer der vekt er mindre viktig (eksempelvis scooterturer) tenker jeg uansett jeg kommer til å drasse på .460 Performance center 7,5". Størrelsen her er såpass liten at den får plass i lommen på enkelte jakker, men jeg skal nok ha meg et par praktiske hylstre til den også. Men det viktigste er kanskje at jeg synes den ser skikkelig sexy ut og derfor har fått lyst på den.
  4. Så lenge debattanter klarer å holde seg til sak kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvorvidt de er kritiske til mine synspunkter. For ordens skyld er samlivsbrudd selvsagt bare et eksempel, det kan også skje andre opprivende situasjoner i livet som kan vippe selv den mest stabile av pinnen. Jeg mener det er viktig at vi tar vare på hverandre, noen ganger kan det være ved å ta en ekstra samtale eller en ekstra sjekk av hvordan vedkommendes helsetilstand er. Se her du, tidenes latterliggjøring av et tema som mental helse. Tror kanskje skjermtiden din er oppbrukt nå?
  5. Jeg har fått anledning til å reflektere over hvordan livet vil ende, uten at jeg ser behov for å si så mye mer om dette på et åpent forum. I forbindelse med eksempelvis samlivsbrudd har vi allerede etablerte rutiner for å ivareta en rekke forhold rundt samlivsbrudd der det er barn involvert. Hvorfor skal vi ikke utnytte de gode kreftene som allerede er i sving til å også avdekke eventuelt ustabile mennesker som kan komme til å gjøre ting som rammer andre mennesker hardt og direkte? Våpeninnehav er ikke et problem. At mennesker dreper eller skader andre mennesker er et problem, et problem vi aldri vil kunne løse men som vi kan redusere omfanget av uten å gjøre store inngripende tiltak som vil ramme samfunnet som helhet.
  6. Å bare stole på folk i utgangspunktet? Kunne vi gjort det kunne vi jo også bare lagt ned politiet og fjernet straffeloven samtidig som vi erstattet den med kardemommeloven. Vi vet vel alle at det ikke hadde fungert. Ber nå folk om hjelp i dag? I stor grad tror jeg nok ikke det skjer. Finnes det andre måter å håndtere det på enn å sende uniformert politi med blålys? Definitivt. Masseovervåkning er det vel ingen her som har tatt til orde for etter hva jeg har fått med meg. De fleste vil ikke tenke tanken på det i det hele tatt, noen få vil tenke tanken, enda færre vil potensielt kunne bruke våpen til annet enn tiltenkt formål. Hvis vi kan unngå disse hendelsene ved å ha et godt system som følger opp mennesker i en sårbar situasjon tenker jeg det er verdt det. Det betyr ikke at man automatisk skal ta våpen fra alle som er i en kjip livssituasjon en periode.
  7. Bedre kontroll en ræva ide? Det er opplagt at bedre kontroll med mennesker i sårbare situasjoner kan være risikoreduserende tiltak. Å vurdere risiko i hvert enkelt tilfelle kan være positivt for alle involverte parter, det er også stor forskjell på hvordan samlivsbrudd arter seg, alt fra relativt god stemning mellom de involverte til krigslignende tilstander.
  8. Jeg har bestilt denne her, fikk lyst på en kort revolver som er enkel å bære på tur. (Ja, jeg bærer ladd våpen på kroppen mens jeg er på tur i naturen og har lov til det pga isbjørnfare) https://www.smith-wesson.com/product/n-frame-170135
  9. Når det gjelder den dramatiske økningen de skriver om er det etter hva jeg forstår en økning i antall ofre drept med skytevåpen i det siste. Gjelder dette også antall drapssaker? Det er jo noe spesielt at vi i løpet av kort tid har hatt to saker der tre personer har blitt skutt i hver av de. Personlig mener jeg godt at man kan få på plass rutiner for bedre kontroll i forbindelse med større hendelser i livet, eksempelvis ved samlivsbrudd osv. Jeg kjenner selv til flere som har fått sine våpen inndratt i forbindelse med samlivsbrudd, disse har alle fått tilbake våpnene etter at den akutte fasen av samlivsbruddet var over. En av disse var full av positiv omtale av politiet etterpå og anser det som en god måte å øke sikkerheten for alle involverte selv om det ikke var noen vold involvert her.
  10. Hei! Jeg har for en god stund siden bestilt meg en revolver som ikke er på lager i Norge, en Performance Center-utgave. Forhandleren sier det er umulig å si noe om leveringstid.. Har noen her erfaring med slikt? Jeg har ventet i ca 10 mnd siden første kontakt med forhandler..
  11. Å låne/leie med de nye reglene er jo veldig enkelt så lenge man har våpenkort på jakt- eller konkurransevåpen. Da er det bare å ha med våpenkort og id innom en av forhandlerne som leier ut våpen så tar det 4 minutter å fylle ut nødvendige papirer.
  12. Som Bjørn Inge skriver, her er nøkkelen å basere seg på at det er overlatelse under forsvarlig tilsyn. Jeg gjør stadig vekk det når jeg har besøk og folk skal være med meg på scootertur, de får egen scooter og jeg hiver ei pumpehagle i gunbooten. Siden vi uansett kjører sammen og slik at jeg ser de hele tiden er det under forsvarlig tilsyn vil jeg mene.
  13. Send en skriftlig henvendelse om det, etter avslag sender du en klage.
  14. Her på Svalbard har vi ikke helligdagsfredning i jula, det er mulig det ble glemt ved innføring av nytt lovverk.. Dog gjelder det i praksis kun fjellrev (polarrev) her da, siden det er det eneste vi har sesong for etter 23. desember. Reven tas stort sett med Svalbardfella, ei felle utviklet lokalt for lokal fangst.
  15. De tre påkrevde treningene er uansett pr 5 år..
  16. Det er også en dramatisk forskjell i prosentandelen du og oljeselskapene skatter Oljeselskapene betaler altså 78% skatt, det er bare rett og rimelig at skatt betales av penger man tjener og ikke penger man omsetter for.
  17. Akkurat som at AS Norge betaler deler av rentene du betaler på eventuelle lån du har.
  18. Å sammenligne ulvens formering med menneskets formering blir feil. Mennesket formerer seg tilnærmet helt fritt mens ulvene har et svært begrenset leveområde samtidig som det drives jakt på en i utgangspunktet liten bestand med liten genetisk variasjon. Problemet ulven har felles med mange andre dyr er at mennesket i en ikke ubetydelig grad påvirker både adferd og reproduksjon.
  19. Ja, det viser tydelig at vi har gitt ulven alt for liten mulighet til å formere seg på et sunt og bærekraftig vis. Det er heldigvis noe vi kan endre på.
  20. Nå skal det sies at evalueringsrapporten ikke kritiserer handlingene politiet gjorde i forbindelse med selve aksjonen i noen særlig grad. Den er derimot svært kritisk til hva diverse myndigheter gjorde eller ikke gjorde før angrepet skjedde. Blant annet kan man lese følgende: Jeg har fått med meg at det var en politibil noen hundre meter unna da det skjedde, jeg vet dog ikke om de på det tidspunktet visste om hva som skjedde eller om de gjemte seg som du her påstår. At det hevdes at politiet gjemte seg for å unngå å måtte gripe inn er bekymringsverdig, du har neppe grunnlag for å uttale deg om hvorvidt det stemmer med virkeligheten eller ei.
  21. Politiet skyter ikke for å unngå å ta risiko, de skyter for å redusere risikoen til et akseptabelt nivå. Dette er selvsagt to helt ulike ting.
  22. Når norsk politi har vært utsatt for reell risiko? 9. november 2021 var vel en situasjon der jeg vil påstå at politiet også var utsatt for en uakseptabel risiko. Det ble avfyrt skudd fra politiets side og gjerningsmannen omkom. De siste to årene før dette så politiet seg nødt til å drepe tre personer, jeg antar det også var i truende situasjoner som medførte forhøyet risiko for politiet og muligens sivile i tillegg. 22. september 2020, en mann opptrådte truende på Bolkesjø. 21. desember 2020, en mann med kniv ble skutt etter husbråk i en leilighet i Bergen. 28. august 2021, en mann som forfulgte en annen med kniv ble skutt i Sarpsborg Natt til 9. desember i fjor ble politiet angrepet med hjullaster i Lavangen, det endte også med at politiet drepte en mann. Jeg har vanskelig for å se at dette ikke var en situasjon med svært forhøyet risiko. Under Pride-skytingen var ikke innsatsen optimal, det er vi enige om. Det betyr ikke at politiet ikke blir utsatt for uakseptabel risiko i en del saker, i de alvorligste av disse sakene må det løsnes skudd og noen av disse igjen ender med dødelig utfall.
  23. Vi søker til Sysselmesteren som er politi og statsforvalter på Svalbard, alle søknader er på papir med unntak av søknader om lånetillatelse som foregår elektronisk. Vi har ei pistolgruppe i Svalbard turn som er vårt lokale idrettslag, for tiden er det ca 250 medlemmer i Pistolgruppa. Pistolgruppa er tilsluttet NSF, vi har en innendørs 25-meters bane med Megalink-anlegg for .22LR som vi deler med miniatyrgruppa (DFS). I tillegg har i en egen 25-meters innendørsbane for kalibere opp til .44 Spesial, denne er for tiden stengt fordi den må pusses opp. Den lokale jeger- og fiskeforeningen har en utendørsbane med standplass for 25 m, 40m og 100m (pluss 100m digital for jegerprøven) der vi bedriver skyting med grovere kalibre enn .44 Spesial
×
×
  • Create New...