Jump to content

AlexAa

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AlexAa

  1. Hei. Jeg mener å ha lest om dette et sted, men nå husker jeg verken hvor og hva som var konklusjonen. Har søkt litt her inne også. Jeg skal på jakt i helgen i Romeriksåsen og har kjøpt jaktkort for småvilt den dagen. For å komme dit, er det egentlig lettes for meg å gå noen kilometer gjennom skogen hos meg. Men da passerer jeg gjennom et jaktfelt jeg ikke har jaktkort på. Kan jeg passere der med børsa på ryggen? Eller må den være nedpakket i futteral? Eller får jeg ikke lov i det hele tatt? PS: et lite sidespørsmål. Generelt hvis dere må gå et stykke på sti eller lignende, går dere helt enkelt med børsa på ryggen, eller er den pakket inn i futteral? Folk man møter på har jo veldig forkjellige oppfatninger om våpen og jakt og jeg lurte litt på hva som er vanlig her. Mottar alle svar med takk på forhånd!
  2. AlexAa

    Tungsten-Matrix?

    Hei. Jeg forsøker å få tak i Tungsten-matrix ammunisjon til hagle (cal 12/70). Men det er jaggu ikke lett. Har ikke funnet noe på nett. Noen som har tips? Det er vel kun Kent som har den? "Vanlig" tungsten blir for hardt til hagla mi som ikke er godkjent for stål. Eventuelt om noen har noe liggende fra forrige blyforbud de kan tenke seg å selge? Er interessert i noe som går til skogsfugl. PS: Dette er ikke en tråd om å diskutere for/mot bly osv osv..... Takk!
  3. Takk! Høres ut som mange bærer en liten håndfull i lommene, da. Noe eventuelt på belter i mindre mengder. Ingen patronbelter på kryss over brystkassa med andre ord.
  4. Hei. Er det noen som kunne tenke seg å dele litt erfaringer med å bære hagleammunisjon på jakt? Stapper dere en håndfull patroner i lommen og fisker dem opp derfra, eller har dere dem å kolben eller i patronbelte? Jeg har liksom tenkt at fem-seks patroner på kolben må jo være praktisk. Kanskje ikke så pent da. Og vil man egentlig ha fem patroner inntil ansiktet hver gang man fyrer av et skudd?
  5. Godt tips! Takk. Det er jo bare rett over Romeriksåsen, det.
  6. Hei. Jeg har planer om å søke meg jaktkort lokalt hvor jeg bor, som er Nittedal kommune. Som fersk jeger har jeg lite kunnskaper om jaktmarkene her (og generelt). Etter å ha søkt litt på nett har jeg funnet ut at det er både orrfugl, storfugl og litt diverse, til og med fasan, som jeg antar er satt ut. Men noe mer konkret har jeg ikke kunnet oppdrive. Jeg har også søkt litt her inne på Kammeret, men det er vanskelig å søke på "Nittedal", for da får jeg over 200 treff som handler om ammunisjon, forståelig nok. Jeg lurte derfor på om noen her har erfaring fra jakt på fugl i skogene her? Gjerne lokalkunnskaper om de forskjellige jaktfeltene. Jeg har lite kontakter innen jakt i området, og som småbarnsfar får jeg sjelden tid til å vandre utenfor sti for å gjøre meg kjent med faunaen. Alle svar mottas med stor takk. Forsatt god påske!
×
×
  • Create New...