Jump to content

skrapdyr

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

skrapdyr's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har hatt die frå nya av og ladet ca 500 skot. Er Norma sin rekrutt kule og den har ikkje butt spiss så burde passe greit. Ny die er allereie bestilt, fann Lee på hjemmelading.no, pleier være rask levering så satser på å komme raskt i gang igjen.
  2. Har klart å ødelegge kulestempelet i kuleisetter die, sjå bilde. Har ikkje merka noko spesielt under lading men oppdaga plutseleg at kulene begynte å få merker og at patronlengde varierte. Dillon 550 Lyman die Norma 6,5x55 Rekrutt 6,5 g Norma 4 Reminton 9,5 LR Norma hylser skutt 2 ganger Kva kan eg ha gjort feil? Slurv med justering? Og vil små merker/bulk på kule utgjere noko på presisjon (blir sjølvsagt testet)?
  3. I skyttarlaget har vi behov for betre plass i våpenskapet så vi skal selge ein håndfull Feinwerkbau 300S. Men vi er veldig usikker på verdisetting. Er det nokon som har nyleg erfaring med kjøp/salg av denne type våpen eller tilsvarande som kan komme med forslag til fornuftig pris? Våpena er av ukjent alder men antar ca 40 år. Lite brukt siste 25 år og i OK stand.
  4. Takk for tilbakemeldinger og tips Blir nokre forsøk til ved pressa og på bana før eg har den rette ladinga klar for jakta. Planen var å halde kostnadane nede og begrense ladeutstyret til eit minimum men kjenner eg meg rett kjem det plutselig ein kronograf i posten
  5. Har ladet jaktammunisjon og treningsammunisjon i 30-06. Norma Oryx 180 gr (BC= 0,354) Norma URP LOT 20195046: 52,1 gr Tennhetter: RWS 5341 Patronlengde: 80 mm S&B hylser skutt ein gang og heilpressa Sierra Matchking 150 gr HPBT (BC= 0.308) Norma N4 LOT 20195035 : 55,5 gr Tennhetter: RWS 5341 Patronlengde: 80,5 mm S&B hylser skutt ein gang og heilpressa Ammunisjon er testskutt på 100 m med to rifler: Remington 700 uten demper, løpslengde 54 cm Tikka T3 med demper, løpslengde 54 cm Eg skaut ikkje med benk men med støtte framme og med ankelpøll til støtte bak. Samling med Tikka var veldig god mens for Remington var den grei nok til storviltjakt, treffpunkt for begge var også veldig likt fabrikkammunisjon (Oryx 180 gr). Og avvik mellom treffpunkt for dei to ladningene var under 5 cm for begge riflene så eg er egentlig fornøgd med resultatet. Skaut også på 300 m for å få eit omtrentleg mål på differanse i treffpunkt mellom 100 m og 300 m. Her vart resultatet med Remington ca 50 cm for Oryx og ca 35 cm for Sierra. Med Tikka vart resultatet ca 67 cm for Oryx og ca 57 cm for Sierra. Resultat for Remington er eg fornøgd med men eg er litt overraska over avviket med Tikka og at forskjellen er så stor mellom riflene. Dette er sjølvsagt ingen vitenskapleg undersøkelse og eg har ikkje fått kryssjekka mot feks fabrikkammunisjon. Men resultatet gir meg uansett litt nyttig informasjon om omtrentleg kulebane. Spørsmål: Finnes det verktøy som kan brukast til å enkelt berekne utgangshastigheit basert på målingene eg har gjort? Eller vil eit resultat av dette vere så usikkert at det ikkje har noko praktisk verdi?
×
×
  • Create New...