Jump to content

Ny 16 årig jeger

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Fikk en del bokser med Raufoss 6,5 SKAN SUPER Tror disse hadde blitt lader om igjen men er ikke sikker. Det jeg lurer på er om det er trygt og skyte disse. De har mange svarte lag utapå både kula og hylsa. Vil ikke ta noen sjangser. Legger ved noen bilder
 2. Hei! Jeg lurer rett og slett på om jeg kan låne rifle som «umyndig» når jeg har våpenkort på hagle. Eller må jeg be politimesteren om egen tillatelse til og låne rifle? Og visst det er sånn at jeg må be om tillatelse, hvordan foregår dette? Noen som vet?
 3. Hei! Ringte lensmannen angående min søknad om erverv av hagle. Jeg fikk beskjed om at jeg sikkert ikke hadde søk om dispansasjon fra aldersgrense (er 16 år) men hvordan skal man da gjøre dette? Jeg tolket det som at man bare skal ha underskrift av verge og legge med jegeravgiftskort. Noe jeg gjorde da jeg sendte inn søknad.
 4. Hei! Har sendt inn våpensøknad, og lurer rett og slett på hvordan jeg får svar. Får jeg brev i posten, en telefon? Eller hvordan fungerer dette. De sender vel ikke ut søknaden før jeg har betalt gebyr. Kanskje litt dumt spørsmål men takker på forhånd for svar.
 5. Hei! Driver og skyter med et våpen som jeg låner av min far. Er et Wembley tracker .22/5,5 mm. Jeg låner dette gjennom en utlånsærklering, har bestått jegerprøve og er 16 år. Lurer da på om hvis jeg blir stoppet om det blir sagt noe på et det ikke er fylt ut våpenkort nummer. Har ikke våpenkort eller tillatelse da dette var ervervet før reglene kom for registreringspliktige luftvåpen. Når min far skulle kjøpe kuler til børsa så fikk han beskjed om at han trengte våpenkort for kaliberet. (Han har kort for mange kalibere inkludert vanlig 22lr.) Han gikk til lensmannen og fikk beskjed om at
 6. Tenkte alene. Siden jeg jakter mest hjort med grovere kaliber sammen med ham
 7. Åja. Er litt dumt da jeg skulle ha lånt salongrifle av min far fremfor å kjøpe egen. Blir litt dumt da den er halv-auto
 8. Så jeg kan ikke låne uten at jeg kjøper ett annet jaktvåpen?
 9. Hei! Lurer litt på hva som skal til for å låne halvautomat salongrifle uten våpenkort på halvautomatiske våpen. Er det noen alternativer eller er det bare å søke om å registrere rifla på meg med meg som eiger? Noen forslag?
 10. Hei godtfolk, lurer litt på om jeg kan jakte småvilt med salongrifle/rifle generelt som 16 åring? Har sett innlegg om det her før men de er litt gamle. Takk på forhånd!
×
×
 • Create New...