Jump to content

MadsN

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MadsN

  1. Takk for svaret til samtlige! Her var det mye bra informasjon og jeg kommer (selvfølgelig) til å følge deres råd og gå for en .223. Dette kommer foreløpig til å bli min eneste rifle, så den skal brukes til både trening og jakt. Tar gjerne i mot innspill og anbefalinger på aktuelle våpen med både rask og langsom stigning.

  2. Hei

     

    Jeg er helt fersk jeger og planlegger riflekjøp til småviltjakt. Valget står mellom .223 rem og .243 win. Hvordan er det med tilgang på ammunisjon til jakt og trening for disse? Jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å begynne å lade selv.

  3. På 22.1.2019 den 20.12, hleth skrev:

    Har skapet, du får nok plass til 1 hagle og 2-3 rifler litt avhengig av størrelsen på kikkerten. 

    Har en av hver i det nå.

     

    Henning

     

    Takk for svaret!

  4. 9 timer siden, Wubbern skrev:

    Husk at dør på skap kan avmonteres. De veier som regel fra 50 Kg og oppover (da kan du kjøpe større skap). 

    Takk for godt innspill!

     

    9 timer siden, Mix skrev:

    Kjøp eller lån deg en trappetralle, ikke bær ett våpenskap opp/ned trapper, det er helt unødvendig.

    Godt innspill dette også, takk!

  5. 57 minutter siden, DocHolliday skrev:

    Det eg kan si er at 90% av kammerets medlemmer antaglig har en erfaring. IKKE kjøp lite våpenskap.

    Kjøp et som er dobbelt så stort som det du har tenkt, har hatt lite våpenskap og det er ikke morro å sette inn kostbar riflekikkert som går i bakveggen.

    Samt når man først begynner med jakt og slikt så kommer det fort ett eller annet våpen som man ikke hadde helt tenkt fra første dag. 

    Greit å ha litt å gå på.

     

    Takk for svaret! Jeg er helt enig i din vurdering. Jeg sliter imidlertid med at skapet skal plasseres i kjelleren og trappa ned er trang og krunglete. Jeg håper derfor at jeg kan komme unna med et realtivt lett og lite skap men kommer til å styre unna de aller minste..

  6. Hei

     

    Noen som har erfaring med PSSO SN/5 S5-1 våpenskap? Skal i første omgang bare kjøpe hagle men kommer til å ha minst en rifle med kikkert etter hvert. Er det plass til flere våpen med kikkert i tillegg til hagla?

     

  7. 1 time siden, Erlend Meyer skrev:

    Har du prøvd? Jeg mener, virkelig prøvd?

    Nei, jeg er meldt opp til jegerprøven i januar og har aldri skutt med hagle. Med bue skyter jeg høyrehendt og klarer meg sånn passe. Samme med AG-3 den gangen det var aktuelt.

     

    Takk for svaret!

     

    MadsN

  8. Hei! Som vordende jeger med kjent kryssdominans-problematikk har jeg lest en del om mulige løsninger, bl.a. EasyHit-sikte, lapp/brille og å lukke et øye. Jeg har venstredominant øye men greier ikke å skyte links. Er det noen som har erfaring med hvordan dette kan løses? Løsningen må være praktisk gjennomførbar på jakt hvor man beveger seg i terrenget.

×
×
  • Create New...