Jump to content

krkarlsen

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

krkarlsen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Jeg fant denne ormen (se bildet) i innmaten på en rype jeg skjøt for litt over en uke siden. Har lest 10 år gamle poster her om mark i ryper, men fant ingen bilder. Er det noen som kan si meg: 1. Hva er dette? Jeg gjetter spolorm men vet ikke sikkert. 2. Er rypen fortsatt spiselig? Ser foreløpig ingen tegn til noe rart i kjøttet, men har lest at ormer kan føre med seg sykdommer. Jeg synes for øvrig at brystbeinene på denne rypen var veldig tynne, skjøre og nær brukket mot tuppene. Jeg tenkte først at dette kunne være grunnet trykket fra haglene, men det var såpass symmetrisk at det er nok ikke det. Lurer på om dette evt. er tegn på sykdom fra ormen eller om det kan være vanlig hos yngre fugler (jeg er nybegynner på rypejakt så dette er enda en antakelse som andre kan svare bedre på).
  2. Det er et godt spørsmål, men jeg har allerede pusset haglen som normalt, og vil høre med leverandøren før jeg går hardere til verks. Videre synes jeg heller ikke at det ser ut som skitt eller belegg, men heller groper og tykke riper i metallet. Dette er ikke så lett å se på bildet.
  3. Jeg avventer med videre puss til jeg har pratet med leverandøren. Har pratet med flere som ikke har lignende grove og matte felt i sin hagle, så jeg lurer på om det muligens er en produksjonsfeil og at den delen av løpene ikke er 100% ferdig "utboret".
  4. Haglen er splitter ny og jeg har kun skutt 7 skudd med den.
  5. Takk. Det er en F.A.I.R Basic-hagle. Det er ikke en av de billigste haglene så jeg hadde troen på at det skulle være kvalitet, så klart også basert på hva jeg har lest og hørt. I bedre lys ser jeg for øvrig nå at den avflassingen har skjedd i et matt område i løpet med mange små riller som går rundt løpet, litt som i et rifleløp. Resten av løpet er som sagt blankt og fint. Skal høre med leverandøren i morgen, men ville forhøre meg her først.
  6. Hei, Jeg har kjøpt en ny (min første) hagle, og da jeg skulle pusse løpet etter min første dag på jakt fant jeg noe jeg synes ser rart ut. Det er et område på noen cm, ca. 10 cm inn i begge løpene fra kammer-siden, som ser "ødelagt" og avflasset ut (se bildet). Videre ser løpene fine ut. Noen som vet hva dette er, om det skal være slik eller om det er en feil?
×
×
  • Create New...