Jump to content

Doberhjerte

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Doberhjerte

  1. 9 minutes ago, 5.6×15mm said:

    Våpenloven som gjaldt fra 01.04.1963 til 31.05.2021. 

    I den nye våpenforskriften av 01.06.2021, § 14-1, punkt 2 står det: Løyver eller godkjenningar som er gjeve etter lov 9. juni 1961 nr. 1 om skytevåpen og ammunisjon mv. er også gyldige etter ikraftsetjing av våpenlova og denne forskrifta, med dei unnatak som følgjer av § 14-1 nr. 3, 4 og 14.

     

    Punkt nr. 4 og 14 er ikke relevant (omhandler plomberte våpen og børsemakere), men det er punkt 3 som er aktuell, som igjen referer til våpenloven § 5 andre ledd nr. 3, som sier: halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruerte for heilautomatisk funksjon eller for militæret eller politiet.

     

    Som det fleste da skjønner ikke gjelder Ruger 10/22, da det ikke er en helautomatisk rifle, ei eller opprinnelig konstruert for politet eller militæret.

    Takk :)
    Dette var utrolig oppklarende.
    Hvilke av riflene (nye og gamle) på den nåværende listen, vil samstemme med våpenloven § 5 andre ledd nr. 3  (halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruerte for heilautomatisk funksjon eller for militæret eller politiet.)?

  2. 1 hour ago, 5.6×15mm said:

    Her kommer jeg nok en gang og babler i vei om overgangsreglene, men jeg mener politiet mer eller mindre bevisst har unngått å opplyse om at man faktisk kan beholde sin 10/22 (og tilsvarende våpen), så lenge de er ervervet etter den gamle våpenloven (min tolkning av forskriften).

     

    Om dette hadde blitt kommunisert klart og tydelig ut mot publikum fra politiets side er jeg rimelig sikker på at det ikke hadde vært mange 10/22 levert til destruksjon så langt. Men det fremstår både på finn.no, politiets nettside og uttalelser i media at våpnene er ulovlige og må leveres inn, ferdig diskutert. Ikke et ord om overgangsreglene er nevnt.

    Hvilken av de gamle våpenlovene mener du? Det er et virvar av oppfatninger om forskrifter og lover, om mange blander disse sammen, som sikkert er hensikten også.
    Dersom den nye våpenloven er fra 01.06.2021, når er den forrige fra, og hvilken vil la ervervingene gå fri?

  3. Erlend Meyer: Det er heller ingen som tror at det bare er til å betale medlemsavgift i DSSN, og ikke stille opp. Hvor fikk du det fra?

    Slemmo: Dem som har ervervet Mini-14 kun til jakt, er selvfølgelig lite interessert i dynamisk. Det gjelder nok også Garand og de resterende på listen. De vil nok være like lite interessert i å betale for en plombering, og la den støve vekk. Derfor vil jo dynamisk være like aktuelt/ uaktuelt som å plombere.

  4. On 07/02/2018 at 10:35 PM, Vaquero said:

    Dårlig gjort av deg å vifte med slike fristelser mot oss som har over kvota i skapet, hva kan jeg kvitte meg med? Osv. Osv....O.o:cool:

    Ta det helt med ro. Det blir altfor dyrt uansett. Da må du i såfall nøye deg med en FrankenGarand ;)

  5. 4 hours ago, Hassel said:

    Du vil heller ha en ny til... ca 35.000 kr (give or take)

     

    Vil stykkprisen dobles, uansett hvor mange bestillinger de får?

    Er det en side med oversikt over hvor mye en slik import vil koste?

  6. Jeg har forhørt meg med Swenor Import AS. De kan importere nyproduserte Garand M1 (Fulton Armory), dersom de får nok bestillinger (grunnet en mengde avgifter).

    Dem de tilbyr nå er oppussede versjoner. Tenker jo at skal man først legge ut 14000,- på et oppusset våpen, så kan man gjerne legge litt på, og få et splitter nytt.

    Hva er stemningen for dette?

    Her er Fulton Armorys hjemmeside:

    http://www.fulton-armory.com/M1-Garand-Rifles.aspx

×
×
  • Create New...