Jump to content

Cadtek

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Cadtek

  1. Jeg bruker en boch skrutrekker som starter når man legger press på den. Med denne kan det plassere en hengslet brakket over toppen på skrutrekkeren, og en tilpasset hyssing ned til hendelsen på pressen. Når hendelen hendelen senkes og klemmer hylsen opp i Quick trim diet, starter skrutrekkeren og hylsen er ferdig trimet.

  2. Mitt eksempel gir kronografen skylden for 14m/s og ammoen får skylden for 7m/s. Altså godt innenfor +/- 1% (19m/s i dette tilfellet). Det er kanskje vel optimistisk/pessimistisk etter som om man stoler på ammo eller krono. 

    Må legge til at jeg forutsetter bruk av billig krono med feilmargin på +/- 1% og ikke en labradar eller magnetospeed.

  3. 15 timer siden, boble skrev:

    Dersom du mener at høy målt ES kommer fra kronografen bør du teste om det stemmer, ikke utvikle esoteriske måle- og regnemetoder som ikke gir noen mening. Skyt over din og en annen kronograf samtidig, så har du dette avgjort på ti skudd. 

    Jeg kan jo sammenligne med en labradar, men konklusjonen blir antageligvis at jeg finner  ut at min kronograf har en feilmargin på +/- 1% slik det står i manualen. De fleste måleinstrumenter kommer med en oppgitt feilmargin og derfor blir det ofte foretatt gjennomsnittsmålinger.

  4. 17 timer siden, Per-S skrev:

    Dette forutsetter at feilene er normalfordelt, det er ikke nødvendigvis riktig. Ved en feilfunksjon er det mye mer sannsynlig at alle feil er enten for lave eller for høye. Altså at feile måleverdier havner i en egen gruppe

    Det er nok riktig nå det er snakk om feilfunksjon, men når manualen sier at instrumente har en feilmargin på +/- 1%. Kronografen viser jo gjennomsnittshastighet av alle skudd, og det er jo den vi bruker som den riktigste hastigheten.

  5. 7 minutter siden, Bly skrev:

    Nå skyter jeg ikke så ofte samlinger på 100 m lengre siden jeg synes det er bortkastet ammo, men jeg har gjort det nok til å se 10 skudd samlinger på 10-15 mm med ammo som har ES på 20-30m/s og som er ubrukelig til langhold

    Som "har" ES på 20-30m/s. Hva slag kronograf målte dem da? Tror heller ikke min metode er riktig, men å gå ut fra at hele feilen ligger i ammoen tror jeg vertfall ikke på.

  6. 19 minutter siden, Bly skrev:

     

    Så til poenget mitt; Hvis du har en kronograf du ikke «stoler på» så har ES og SD ingen verdi uansett hvordan man vrir og vender på «regnestykket». Da kan man bruke den som en «referanse på ca. fart» og la det være med det

    Er vel nesten det samme jeg sa lenger opp. Men så kom jeg til å tenke på at man kan fjerne noe av kronografens feil ved å bruke snittet av en 5 skudds serie (høye og lave feilmålinger jevner seg ut). Om en skytter flere 10mm serier og kronografen viser en ES på over 20 m/s så kan man være ganske sikker på at kronografen viser feil.

  7. 16 timer siden, Bly skrev:

    Hva slags statistikk blir det? 

    Hvis vi bruker M67 sin 26 skudds serie og deler den opp i 5 skudds serier og tar snittet av dem får vi.

    946

    948

    950

    948

    953

    Gir ES på 7 og SD på 2.37. Dette stemmer etter min mening mye bedre med 10mm samlinger på 100 meter. Det reduserer mye av chronographens SD, og det er jo disse tallene som blir brukt om hastigheten på en ladning.

  8. 3 timer siden, M67 skrev:

    Cadtek - har du egentlig sett ei 200STR pipe noen gang, eller er du bare et troll? 

     

    Ulm på Blaser og Køln på SIG Sauer.  Våpensmia sine har det "snurrehjul" Våpensmia-merket - hva er poenget ditt

    IMG_0770.jpeg.605c230ee7bc4fe4519cdb89bab9dbc0.jpegIMG_0771.jpeg.cabb2c67c6c646eb201281f10d83b431.jpeg

     

    K

    Ja der plukka du fram SE løpet fra Blaser og Sauer som jeg har sakt er de eneste som leverer ferdige løp til Norge. Snurren fra VS har ikke noe med C.I.P å gjøre. 

  9. 7 minutter siden, DoctoRoy skrev:

    Det er mulig at det er jeg som ikke helt får med meg hva du mener med dette. Mener du at det ikke kan gjøres samsvarsmålinger som vil fylle CIPkrav fordi et løpsemene ikke har kammer? 

    Det er ikke et krav. Løpsemner omfattes ikke av C.I.P regelverket. 

  10. 2 timer siden, Joika skrev:

    Bare sånn når det gjelder eksport av smellremedier, laget i C.I.P. medlemsland, som ikke tilfredsstiller C.I.P. standard : 

     

    The Proof Acts lay down that no small arm may be sold, exchanged or exported, exposed or kept for sale or exchange or pawned unless and until it has been fully proved and duly marked.

     

    Lånt fra : http://www.gunproof.com/Proofing/proofing.html

    Har ikke fått klarhet i om dette som wikipedia sier kun gjelder mellom medlemslandene. Men store deler av pipene levert til Norge er jo pipe emner uten kammer. Disse kommer ikke inn under C.I.P regelverket. 

  11. 6 minutter siden, Ei tohi varjata skrev:

    Slutt nå med dette fjaset om NATO-regler. Det har ingen rot i virkeligheten. Tror du virkelig det koster mer å kamre ei pipe i 7,62x51 vs .308 Win eller 5,56x45 vs .223 Rem?

    Men dette har jeg jo dementert opp under den nydelige skiva. 

×
×
  • Create New...