Jump to content

Cadtek

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-4 Poor

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg bruker en boch skrutrekker som starter når man legger press på den. Med denne kan det plassere en hengslet brakket over toppen på skrutrekkeren, og en tilpasset hyssing ned til hendelsen på pressen. Når hendelen hendelen senkes og klemmer hylsen opp i Quick trim diet, starter skrutrekkeren og hylsen er ferdig trimet.
 2. Gir tilnærmet samme svar som QL med samme inndata. Ingen grunn til å betale for QL lenger!
 3. Kan jeg spørre hva det utgjør i m/s? Og er variasjonen korigert for offset både lavere og høyere enn hva LR viser?
 4. Mitt eksempel gir kronografen skylden for 14m/s og ammoen får skylden for 7m/s. Altså godt innenfor +/- 1% (19m/s i dette tilfellet). Det er kanskje vel optimistisk/pessimistisk etter som om man stoler på ammo eller krono. Må legge til at jeg forutsetter bruk av billig krono med feilmargin på +/- 1% og ikke en labradar eller magnetospeed.
 5. Jeg kan jo sammenligne med en labradar, men konklusjonen blir antageligvis at jeg finner ut at min kronograf har en feilmargin på +/- 1% slik det står i manualen. De fleste måleinstrumenter kommer med en oppgitt feilmargin og derfor blir det ofte foretatt gjennomsnittsmålinger.
 6. Det er nok riktig nå det er snakk om feilfunksjon, men når manualen sier at instrumente har en feilmargin på +/- 1%. Kronografen viser jo gjennomsnittshastighet av alle skudd, og det er jo den vi bruker som den riktigste hastigheten.
 7. Nei jeg jeg sjekket det. Ser at det er fult mulig med 10mm samlinger med ES på 20 og mer. Beklager oppstyret.
 8. Som "har" ES på 20-30m/s. Hva slag kronograf målte dem da? Tror heller ikke min metode er riktig, men å gå ut fra at hele feilen ligger i ammoen tror jeg vertfall ikke på.
 9. Nå ammoen samler 10mm så er det ingen utliggere der. Det må være kronografen som er feil. Din metode funker like bra skjøttarstuggun.
 10. Ok. Om du skytter 10cm samlinger på 1000m og kronografen viser en ES på over 20 m/s så kan man være ganske sikker på at kronografen viser feil.
 11. Er vel nesten det samme jeg sa lenger opp. Men så kom jeg til å tenke på at man kan fjerne noe av kronografens feil ved å bruke snittet av en 5 skudds serie (høye og lave feilmålinger jevner seg ut). Om en skytter flere 10mm serier og kronografen viser en ES på over 20 m/s så kan man være ganske sikker på at kronografen viser feil.
 12. Det er ikke noe problem å produsere gode og sikre ladninger ut fra dataene du får fra en vanlig chronograph. Men de som jakter lave ES og SD vil ha nytte av min metode istedet for å kjøpe 2 labradarer for så å oppdage at hele feilen lå hos den gamle chronographen.
 13. Hvis vi bruker M67 sin 26 skudds serie og deler den opp i 5 skudds serier og tar snittet av dem får vi. 946 948 950 948 953 Gir ES på 7 og SD på 2.37. Dette stemmer etter min mening mye bedre med 10mm samlinger på 100 meter. Det reduserer mye av chronographens SD, og det er jo disse tallene som blir brukt om hastigheten på en ladning.
 14. Skytt 5stk. 5 skudds serier over chronographen og regn es og sd fra gjenomsnittet av hver serie. Da begynner du å komme i nærheten av sannheten.
 15. Jeg vil si. Har du en samling på 8 til 15mm som nevnt over her så glem hele es og sd, chronographen din er ikke i stand til å gi deg nøyaktige nok hastigheter. Bruk den til å sjekke at du ikke har for kraftige ladninger.
×
×
 • Create New...