Jump to content

triggerhappysolberg

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

triggerhappysolberg's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Takk for utfyllende svar. Jeg har bestilt ny optikk til rifla (det gamle var noe billige greier) og skal sette denne på med skikkelig stålmontasje, og så når det er på plass sjekke ut disse temperaturtipsene du kommer med. Håper jeg klarer å komme i mål til neste sesong.
  2. Hei, jeg har en cz455 med utskiftbare løp, lr22 og hmr17, som jeg plages med at kommer ut av posisjon altfor ofte. Typisk så skyter jeg denne inn en helg og tar den med på rypejakt, og i løpet av helgen så må jeg skyte den inn igjen. Den har har da kommet ut 3-4 cm på 70 meter. Jeg bærer med meg rifla i en vorn sekk, og passer godt på å være forsiktig med både børsa og siktet på disse turene. Dette er ofte litt sent på høsten sånn at det er en del temperatursvingninger siden rifla er både innendørs og utendørs i minusgrader, men jeg vet ikke hva dette skal ha å si på rifla. Har tenkt på at problemet enten er siktet ( et billig hawke) eller at festeanordningen for de utskiftbare løpene lager problemet for meg. Er det noen som har erfaring med denne riflen, eller har tips til hvordan jeg skal begynne feilsøkingen?
  3. Jeg gjorde som dere sa og jaggu var det ikke mulig å flytte på markeringshjulet. Da skjønner jeg jo samtidig hvorfor det er markert null på hjulet, og hvorfor det er et lite merke i gjengene under som man kan kalibrere mot. Men hvorfor dette ikke står i brukermanualen til optikken klarer jeg virkelig ikke forstå, for dette er ikke super-intuitivt. uansett, takk for hjelpe igjen, dette var lærerikt!
  4. Ja ok skjønner. Så de som har dette som fast praksis har vel et sikte som er lagd for det. Men for min del så tenker jeg at jeg begynner med å merke med neglelakken til fruen, og så ser vi om dette holder for meg. Jeg har nok tid til å beholde hettene på under jakt, og heller skru av hettene og justere når det trengs. Tusen takk for tips og hjelp!
  5. Hei, Kanskje et veldig newbie spørsmål, men en plass må jeg jo begynne. Jeg har et enkelt Hawke kikkertsikte som jeg bruker på min 17 HMR på rype og harejakt. Men jeg kvier meg for å justere siktet under jakt med tårnene siden jeg er litt redd for å glemme hvor mange klikk jeg justerte opp eller ned (avhenging av avstand). Så hørte jeg at noen pleier å markere "nullpunktet" for siktet når riflen er skutt inn, og da vil jo problemet være løst for min del. Men det er veldig trangt på de små justeringshjulene jeg har (se bilde) , så kunne tenkte meg å se og høre litt hvordan dere erfarne skyttere pleier å gjøre dette? Mulig det var dårlig forklart, men dere skjønner sikkert hva jeg mener.
×
×
  • Create New...