Jump to content

GRS123

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GRS123

  1. 5 minutes ago, M67 said:

    Det er flere muligheter.

     

    - den kan være uregistrert, og da er det mange alternativer. De er i stor grad avhengige av velviljen hos våpenkontoret.

    Rifler har vært registreringspliktige i Norge i et århundre, så ei moderne, uregistrert rifle er ulovlig innført, stjålet i utlandet, et eller annet kriminelt. Fins det ikke registreringer av den som de kan finne - så kan de velge alt fra å inndra den og bøtelegge deg for å ha den, til å registrere den på deg...

     

    - er den registrert, så er den registrert på noen. Og er det han som du arver den av, som er mest sannsynlig, så vil du nok få overta den. Men igjen, våpenkontor har makt til å være vanskelige. Eller i beste fall helt usannsynlig trege.

     

    - så kan den være registrert på noen helt andre, og da må man rekke opp de sømmene og finne ut av hvordan den har skiftet "eier" uten å skifte eier så og si - og lukter de snusk, så sliter du - gjør de det ikke, så får du nok overta den.

     

    Det mest, overveldende sannsynlige, er at din slektning har rotet bort våpenkortet - det var noen unnseelige papirfiller før i tiden, og skulle alltid være med, så de både forsvant og ble til filler. - Og da får du nok overta rifla. Bare vær forberedt på en del byråkrati.

     

    K

    Tusen takk for et utfyllende svar.

  2. 1 minute ago, bardp said:

    Joda det kan jeg forstå. Men nå stiller du jo et spørsmål som det jo kun er saksbehandleren på ditt våpenkontor som kan gi noe svar på.

    Jada, det er sant. Det var vel ment mer om noen hadde erfaring rundt dette. Beklager hvis det ikke kom tydelig nok frem. 

  3. 5 minutes ago, Olesøn said:

    Hvis den er uregistrert kommer det helt an på hva den du snakker med på våpenkontoret synes. Der er det ymse, så lykke til hvis det er tilfelle.

     

     

    Takk for svar.

    Hvis jeg har forstått deg riktig, så kommer det an på hvilken person som behandler søknaden? Er det forskjell fra kontor til kontor?

  4. Hei,

    Jeg har arvet en rifle etter en i familien gikk bort. Denne har vi ikke funnet våpenkort på, så hvem som er eier, eller om denne er i det hele tatt registert, er uvisst. Jeg har sendt inn søknad til politet, da jeg er usikker på hvordan fremgangsmåten er. Så spørsmålene er: 

    Hvis en annen eier denne riflen, hva kommer til å skje? Hvis denne er uregistert, er det mulighet for at den kan bli registert på meg?

     

    Håper du/dere skjønte casen og spørsmålene

     

    Takk for svar. 

  5. Hei. Jeg har de siste årene merket en forskjell på øynene. Jeg var da hos optikker å ble fortalt det at jeg hadde skeiv hornhinne på høyre øyet (skyteøyet). Det er ingen hindring i forhold til skyting og jakt, men er litt irriterende. Det å skru det fremste hjulet på kikkerten har ingen funksjon unntatt at korset blir tydeligere. Jeg vil få klarheten i selvet "kikkerten" til å bli bedre. Så da kommer mitt spørsmål inn:

    Kan man kjøpe en kikkert som har den samme funksjon som en "brille" eller er den eneste løsningen briller/linser?

     

    Takk for svar. 

  6. Hei. Har titta en del på den nye sauer 100. Hørt da at denne typer er en konkurent til Tikka T3. Så hvilken av disse to typene tenker dere at man får mest "våpen" for pengene? Følelsen av kvalitet er viktig.

    Takk for svar.

  7. Hei. Kunne tenkt meg å investere i en helstokk rifle, men mange typer å velge mellom. Så da lurer jeg på om hvilket merke dere anbefaler og evt hvilket kaliber som passer best for disse riflene (ikke så mye kunnskap om disse). Har sett litt på Steyr og Sako sin Bavarian Carabine.

     

    Takk for fine svar. :)

  8. Hei. Jeg kunne tenkt meg å kjøpe en ny jaktradioi, da min begynner å bli litt utdatert. Nå har jeg en gammel icom, og vet at dette merke går får å være det beste. Så derfor lurte jeg på om noen har noen tips til radioer som er det hakke rimeligere, samt som jeg får en som har litt kvalitet. Takk for svar.

×
×
  • Create New...