Jump to content

nitre62

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by nitre62

  1. nitre62

    7x57 R

    Prøver Woodleigh PP 160 grains først , så får vi se . Kaliberet er vel kanskje ikke det som setter størst krav til kulekonstruksjon , med moderat utgangshastighet . Men jeg har et spørsmål til det kunne vært artig å få synspunkter på : Er jo aktuelt om dagen å diskutere blyfrie alternativer . Hva med homogene kuler som Barnes Tsx/Ttsx og Lapua Naturalis ? Dreide kuler i f.eks. messing eller kobber ? Er det greit å bruke i en drilling ?
  2. nitre62

    7x57 R

    Det er vel det alternativet jeg landet på også . Mener å ha lest lest en plass, at drillinger/kombivåpen i 7x57R er regulert med 10.4 grams kulevekt , så kanskje det passer . Bare å glede seg til at vårsola titter fram , og det tørker opp litt på banen .
  3. nitre62

    7x57 R

    Skal lade litt ammo til drillingen min , skal brukes til rådyr / hjortejakt . Våpenet er en Krieghoff Trumpf . Kunne tenkt meg å prøve Woodleigh PP Sn . Har god erfaring med den kula i .308 , da 165 grain . Til drillingen står det mellom 160grain eller 175 grain . Noen som har erfaringer med disse i nevnte kaliber ?
  4. Ja virker som en robust enkel , og ikke minst en pen løsning . Var jo heldig som fant et våpen hvor den jobben allerede var gjort . Nå er det bare å se fram til litt prøveskyting . Deretter en tur til børsemakeren for tilpassing av hakemontert skinne og Aimpoint . Kombinasjonen av en litt stor kikkert og rødpunktsikte tror jeg er blir en god løsning Nydelig våpen den rifledrillingen din Skaubjønn
  5. Takk for hyggelig tilbalemelding. Ja drillingen er pent behandlet med tanke på alder . Pent treverk . Fri for rust , blanke fine løp. Klar og fin kikkert , retikkel 4
  6. Endte tilslutt opp med drilling !!! En etter min mening en velholdt og fin Krieghoff Trumpf , med stålkasse kaliber 16/70, 7x57R . Våpenet et fra 1965 . (Har omsider forstått at kaliber 16 i drilling , er...) Hakemontert Helia Kahles 2.2-9x42 og Kalix Cr2 kolbekam Alle tre løp er stemplet 'BØHLER SPEZIAL CRG" . Noen som har info om den ståltypen . Videre plan er å få tilpasset ei hakemontert skinne , for montering av Aimpoint Micro H2 . Greit å kunne bytte til når jeg går med hund . Valget av våpen ble så langt unna som mulig , i forhold starten på tråden . Mange gode innspill fra erfarne jegere her på forumet , samt litt "tafsing" på forskellige våpen ble avgjørende for mitt valg . Er overbevist om at dette kommer til å bli mitt absolutte favorittvåpen
  7. Har tatt høyde for alternative kaliber på aktuelle våpen . Har innvilget våpensøknad for hagle kaliber 12 alt. 16 og riflekaliber 7x57R alt.7x 65R . Kanskje dumt av meg å avstå , men jeg har god tid , det rette våpenet for meg dukker nok opp en dag .
  8. Ja , er ute etter et bruksvåpen . Men jeg kunne tenkt meg et våpen av bedre kvalitet enn et fra " kommunist tida" på 70-80 tallet . Har hatt en Merkel 32 "Lützen" , vil ikke ha det igjen . Kan være enig at den i annonsen er mye våpen for pengene , men ......! Har god tid fram mot sommeren så vi får se hva som dukker opp . En Krieghoff modell Trumpf / Super / Waldschütz , Sauer 3000 eller tilsvarende med stålkasse , kaliber 12-7x57R er primærønsket mitt . Prismessig noe høyere , men etter min mening er kvalitet og bruksglede også større . Har også hatt en Heym 33 med Greener sikring . Tilvenningssak , men greit for meg som rådyrjeger med hund , er dog enig at det finns mer optimale løsninger . Men takker for tipset
  9. Ingen tvil om at dette er et meget fint våpen . Men til mitt bruk i rufsete skogsterreng , vil jeg ha et våpen som kan brukes med god samvittighet , og som etterhvert får unngåelige riper og hakk Dette fortjener en bedre eier ! Etter mitt syn passer dette våpenet best for en som bærer det i futteral , fram og tilbake til sitt jakttårn . Men takk for tipset "asterix"
  10. Kan evt. holde døra litt på gløtt for den i 7x57R . Send meg gjerne PM med litt litt info når den er klar . En tilsvarende i kaliber 12 , hadde som sagt vært førstevalget til mitt bruk .
  11. Har de siste 20 år kun jaktet elg med løshund . Men etter anskaffese av en dachs , ble det aktuelt med et kombivåpen / drilling . Dekker mitt behov for skudd på alle jegermessige hold . Viktig også rent sikkerhetsmessig , når vi er flere som jakter sammen på mindre områder , da er det kun hagleskudd som gjelder . For meg blir dette et rent bruksvåpen , jeg vil ha kvalitet som kan brukes til en fornuftig pris ! Jakter ikke øvrig småvilt , kun rådyr / hjort med dachsen . Ren elgjakt utenom det . Kunne tenkt meg en brukt Krieghoff Trunpf , fortrinnsvis i kaliber 12 . Tips utenom det som står på Finn / Blocket , mottas med takk !
  12. Skaubjønn : Meget gode råd og vurderinger for potensielle kjøpere av drilling .
  13. Ja , hvorfor kaliber 12 , Godt spørsmål ! Har ingen god forklaring bare " gammel vane " . Langt inne i bakhodet mitt , begynner dog tvilen å komme fra tid til annen . En ting er sikkert , valg av Blaser 95eller Merkel B 4 er ikke aktuelt lenger . Mange av innleggene i tråden har fått meg til å endre syn , nemlig gleden ved å eie og bruke en fin drilling . Som nevnt tidligere , det virker som det er lettere å gjøre et godt kjøp på en drilling i kaliber 16 . Registrerer at alle er fornøyd med kaliber 16 i drilling , p.g.a. vekt / balanse . Mer ymse vedr. kaliber 12 . Gode erfaringer å ta med seg , fra erfarne brukere ! For som de sier i fjellvettregelen : "Vend i tide det er ingen skam å snu" ....! Får bruke tiden til å se an litt , vurdere aktuelle objekter som kan dukke opp .
  14. Viking27 : Du er inne på de samme kriterine når det gjelder våpen som meg . Har vært gjennom mange vurderinger , og fått mange gode input fra erfarne brukere her på forumet . Har nok landet på å kjøpe en brukt drilling , Krieghoff Trumpf alt. Merkel 96K , og tilpasse denne til meg . Som rådyrvåpen med mulighet for hjort , velger jeg kaliber kombinasjonen 12-7x57R . For meg vil dette gjøre hagla mi overflødig , samt at at jeg får et kombivåpen . To våpen i ett . Bruker tida framover for å se om det dukker opp noe .
  15. "Torf" : Meget fine våpen begge to , men litt for fine og kostbare til mitt bruk . "Asterix" : Moro når en har den rette dagen og lykkes i å få tak i noe sånt ! Har som sagt god tid fram mot neste sesong , så jeg får bare følge med .
  16. "Sølvrev" : Det du sier om vekt på våpenet ditt og bruksområdet , er litt i tråd med mitt syn også Ingen katastrofe om det runder 4 kg bruksklart , så lenge våpenet tilpasses mitt bruk . Mener å ha lest at det er liten forskjell i vekt på f.eks. Merkel 96K i kaliber 12 og 20 , da de benytter samme baskyle , godstykkelsen i løpsbunten må da nøvendigvis bli større et stykke ut på pipeprofilen . Lader selv så jeg står litt friere med hensyn til valg av riflekaliber . Søkte og fikk innvilget 7x57 R men dukker det opp et objekt i f.eks 7x65R , så får jeg ta en runde med våpenkontoret .
  17. Fint våpen "Asterix" . Interessant å hørt hvilket fabrikat og kaliberkombinasjon det har ? Så dyrt og eksklusivt ut Kommer ikke til å kjøpe våpen i prisklasse med størrelse på et huslån , og ikke nytt . Har satt meg en limit . Ser at det er flere av dere som går over fra kombi til drilling , få går andre veien . Disse erfaringene i tillegg til egne , overbeviser meg om at det er driling jeg skal ha ! Har registrert at endel våpen med Greeersikring har gunstig pris . Kanskje et alternativ , ved rett våpen og korrekt pris ? Ved en ombygging er nok Vågsland rett mann å snakke med . Så han hadde gjort det på en Heym .
  18. Uansett på en kombi må det være to avtrekkere . Har hatt kombier med rifla på første og kombier med hagla på første , opplevde ikke å bruke med "feil" avtrekker i situasjoner . Vedr. vekt , hadde en Krieghoff Ultra kaliber 12/ 7x57R også en stund . Dette var et lett og smekkert våpen , men den hadde to slaglåser , jeg syntes den var tung å spenne opp med valne frosne fingre , når det skulle gå fort . Som tråden startet , var det Blaser / Merkel kombi utgangspunktet for anskaffelse av nytt våpen. Etterhvert kom tvilen om dette var noe jeg ville bli 100% fornøyd med . Som nevnt har jeg hatt endel forskjellige våpen , som har kommet og gått . En kombi av rett type hadde nok fullt ut dekt mine behov , rifleskuddet pri en med mulighet for hagleskudd . Men så har lysten på "den rette" drilling kommet smygende igjen . Når det gjelder vekt på våpenet , så er ikke det som er avgjørende for mitt valg . Er nok på kollisjonskurs med flere andre her . Kunne vært artig å hørt litt om erfaringer med alulåskasser vs stål på våpen også .
  19. Har hatt en Merkel 32 Lützen i kaliber 12-7x57R . kjøpte den ny i Sverige på 80 tallet en gang . Byttet den etter en stund i en Heym 33 kaliber 20/76 - 30.06 , med hakemontert S&B ,fint våpen men ble desverre aldri fortrolig med Greener sikringen . Randløs patron og frosne fingre er heller ikke optimalt . Ser at det er mange fine drillinger i kaliber 16 tilsalgs , desverre de fleste med Greener sikring . Er og litt skeptisk på ammo utvalget fremover . Tida for eventuelt å kjøpe en drilling i kaliber 16 er vel kanskje mest gunstig nå . Er ikke helt fremmed for tanken , det lar seg sikkert ordne å endre tillatelsen ,hvis det dukker opp et objekt . Kaliber 20 er nok pri 1 , kaliber 12 pri 2 . Kaliber 16 usikker !!!
  20. Argumentene for en stiv løpsbunt kontra div. løsninger for sammenføyning og tildekning , av mellomrom på pipene begynner å sige inn . Vektforskjellen mellom en kombI og en drilling representerer heller ikke noe problem . Mindre gåing på rådyrjakt med dachs kontra løshundjakt på elg . Hvis jeg tar tiden litt til hjelp , kan differansen i innkjøpspris kanskje bli overkommelig også . Mitt valg blir nok å selge hagla , som kun blir brukt til litt lerduer , og gå for en drilling . Riktignok et kompromis , blir mer som en helgardering for mitt vedkommende Til rein storviltjakt er det 9.3`n som gjelder . Er gjerne på skytebanen i mai/juni for å ta skyteprøver . Lite folk , null stress , kan ta den tid en trenger på f.eks. en treskuddsserie . Anbefales på det varmeste !
  21. "Uncas" : Løsningen med at pipene er festet sammen i munningen på Merkel , er jeg enig er en bedre løsning , både estetisk og virker mer solid løsning . Er det sånn på både B4 og SL2 ? Hva er hovedforskjellen på disse to modellene ? Skal bruke våpenet til rådyrjakt med mulighet for hjort , derfor riflekaliberet . Som sagt , jeg er på vikende grunn vedr. oppfatning , om jeg skal velge kombi vs. drilling . Fornuften sier kombi til mitt bruk , men skal ikke underslå at det hadde vært gildt med en drilling! Liker løsningen på Merkel 96K mer og mer .
  22. Mange gode innspill her både når det gjelder våpen og kaliber . Må nok gå en runde i tenkebåsen vedr. mine opprinnelige valg . Skaubjønn : Enig i at Merkel 96K er et kjempevåpen med den beste løsningen på oppspenner /sikring . Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å kjøpe drilling , men tvilen begynner å komme . Kanskje prisforskjellen mellom kombi og drilling kan være overkommelig også . Hva er forskjellen på 96K og 95K ? Sett litt på Blocket i Sverige , virker som om det er gunstigere pris på brukte drillinger der , selv om norsk m.v.a kommer i tillegg ved import . Det er jo god tid fram mot neste jaktsesong til å se etter våpen . Har jo innvilget tillatelse på drilling/ kombi , 12/76 alt. 20/76 - 7x57R . Fant ut ta en helgardering var lurt ! Uncas : Hvordan er løsningen med tetningslisten på en Merkel kombi ?
  23. Det er vel som å banne i kjerka men ....! Er Blaser et oppskrytt tysk hightech våpen , med en "konstruksjonsfeil" som selv en 50 år gammel Valmet ikke har ? Har tidligere skutt mye lerdueammo med mine våpen , kombier og drillinger av ulike fabrikat , men aldri opplevd problemer med tennstifter og gjennomslag i tennhetter . Begynner å bli litt skeptisk til kvaliteten på et våpen i denne prisklassen .
×
×
  • Create New...