Jump to content

Contigo

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Contigo's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvilken vei er den beste for å komme opp på Vålåsjøhø? Er det fra Nysetra? Eller er det en litt lang og tungvint vei? Ser kortest ut fra hyttefeltet rett i underkant?
  2. Hei, Noen som har noen hete tips for storbukk med dovre-kort? Ikke noen egne områder på det kortet, som er utpreget for bukk? Bare å kjøre på med de vanlige fjellene, typ Einøvlingen/Kolla og lignende? Edit: Ser at området helt innerst i Storsvartdalen er inkludert i indre felles f.om 27.08. Altså Svartdalskollan og området ned mot Høgtunga. Kan det være verdt et forsøk?
  3. Enig i at det ikke nødvendigvis er løsningen. Det var bare en tanke. Men nå er det heller ikke god skyting som definerer en god reinsjeger. Og akkurat dette med å finne villreinen, og villreintelefonen er heller et argument for å lage lengre kontrakter om man først blir trukket ut. At man kanskje kunne sluppet den store ansamlingen av jegere, ettersom man opparbeider seg erfaring om hvor man finner dyrene uten å gå måtte gå akkurat der hvor alle andre går. Jeg mener og tror at dette hadde ført til bedre jakt. Men jeg er fornøyd med systemet slik det er i dag.
  4. Det er selvfølgelig en mulighet. Men et annet aspekt er det faktum at jakta gjerne blir bedre dersom samme person får jakte i området flere år på rad, og derav opparbeider seg erfaring. Slik som jegere av innenbygds opprinnelse har. Så et alternativ kunne jo vært at man hadde trekning for 3-4-5 år av gangen, på nesten alle kort. Hadde det gjort reinsjakta bedre? Villreinjakt er tross alt ikke en menneskerettighet, det er et privilege. Det viktigste er at jakta er god og skjer på en best mulig måte i henhold til forvaltningen.
  5. Om du da snakker om trekninger gjennomført av Inatur (fjellstyrene/Statskog) så er det direkte løgn, og du burde være forsiktig med å slenge ut så alvorlige påstander. Det er relativt lett å kryssjekke lister fra tidligere år. Er det derimot snakk om private trekninger så er det godt mulig, men privat er det helt innafor å selge jakt til den man selv vil. Det har også tidligere (fortsatt) vært ganske enkelt å få jakt hos diverse tilbydere, som for eksempel Skjåk. Men du må gjerne utdype hvor/hvem du snakker om. Min bror jobber faktisk for Inatur, og jobber direkte med akkurat jakt og systemene rundt dette. Og som tidligere nevnt i tråden skjer dette elektronisk med datasystemer som ikke kjenner noen, selv ikke pensjonister eller rike hytteeiere. Og selv med - "Så gode kontakter" innenfor Inatur er dette første gangen jeg har fått jakt gjennom de.
  6. Via Inatur ja! Takk for tips, tar gjerne i mot flere.
  7. Yes, der fikk jeg mail om at jeg har blitt tildelt simle+kalv på Dalsiden Øst fra fjellstyrene! Noen med erfaringer fra området?
×
×
  • Create New...