Jump to content

gammelmann

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

gammelmann's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Lite skytetrening spørsmål. Sirkelen på reinskiven den tilsvarer vel det svarte på dfs sin 100 meter skive, som er 24 cm i diameter? Tenkte å ordne meg en reinskive på kopimaskinen på jobben som jeg kan bruke på 50 meter bane, så da blir den tilsvarende redusert. Var en tur på jff 100 meter bane, brukte en gammel fylt ryggsekk som skytestøtte, treff sirklene på elektronikken (forstørret ikke) tok i hverandre sett bort fra dagens første fem skudd serie. Bedre enn forventet, så for meg noe ala hagle samling. Men, for dere som har vært i skudd situasjon før, hvilke avstander bruker man å skyte på? Jeg har ingen planer om dumdristig skyting, eller hold utover det som kan forsvares med tanke på egen evne til å konsekvent treffe der man skal. Antar at når det kommer til slike som meg, så bør ikke holdet strekkes utover det som gir samling innenfor 10 cm i diameter på den avstanden man skal skyte på (5 cm på 100m = maks avstand 200m). Kan jeg spørre om hvorfor kjøttet kan være verdiløst? Jeg har ikke løyve på bukk, simle og kalv.
  2. Noen råd eller tips om når i jaktperioden det er best å utøve jakten? Etter alt å dømme så har jeg kun mulighet til å få ordnet meg med fri i en sammenhengende uke.
  3. Takker for linker og tips Kanskje det er feil å skrive "gammelmann" når man er i førti årene...med omtanke for dem i femti årene...men når ungdommene forteller om hva som står i historiebøkene sine så er jo dette ting jeg opplevde der og da
  4. Etter mye om og men så har jeg endelig fått anledningen til å kunne gå på storvilt jakt. Som tittelen tilsier så er jeg ikke akkurat blant den yngre og fremadstormende generasjonen, men dette til tross så er det kun noen få år siden jeg tok jegerprøven. Har fått et par sesonger med småvilt jakt, men storvilt har dessverre uteblitt. Søkte på opplæringskursene hvert år via njjf, uten hell. Har også forhørt meg med enkelte jeg kjenner som har hjorteløyve, men det har aldri kommet noe mer ut av dette enn praten. Men, i år har jeg fått tildeling på to dyr til høstens reinjakt østpå, så nå må jeg forberede meg til dette. Våpen og kikkertsikte kjøpte jeg for noen år siden, og har for så vidt skutt ”moderat lite” med den. Har anledningen til å kunne trene noen ganger i måneden på kortere banehold (rundt 50-60 meter), men dette er mer eller mindre på egen hånd. Har klart oppskytingen hvert år siden jeg tok jegerprøven, men jeg er ikke imponert over fri hånd skytingen min (liggende), så skulle gjerne hatt noen råd og tips på riflereim som gir mer stabilt hold på våpenet enn den simple saken jeg fikk med til det. Opplevelsen med støttefot til riflen på liggende skyting, vel, kan heller skyte uten. Sittende på krakk med albue hvilende på kne/lår skyter jeg akseptabelt på 100 meteren, men det blir litt tungvindt å drasse på en krakk i fjell og li. Vet jo om disse reimene som dfs skyttere bruker, men har ingen peiling på hvordan disse brukes fornuftig, så om noen har link til dette med beskrivelser/bilder så hadde jeg satt stor pris på dette. Vet meget godt at jeg i likhet med sikkert mange andre burde meldt meg inn i et riflelag og skutt aktivt der, men tid og anledning vil det som oftest annerledes. Meldte meg inn i et dfs lag når jeg tok jegerprøven, men ble kun et passivt medlem som ikke var på banen en eneste gang. Siden min jakterfaring så langt kun omfatter småvilt, og behandlingen av dette, så er jeg forholdsvis ute og kjører med tanke på selve slaktingen av større dyr. Har lest om hvordan framgangsmåten er, men finnes der noen gode filmsnutter etc som viser dette? Takker på forhånd for positive innspill.
×
×
  • Create New...