Jump to content

Sorlandsjeger

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Sorlandsjeger's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har også mer tro på å bevege meg for å oppmuntre til å søke ut, i alle fall til min hund. Det virker som han søker mindre ut etter at jeg har prøvd å sitte til han kjeder seg. Det kommer ikke en lyd fra min heller før han har dyrene på beina. Jeg setter pris på å høre andres erfaringer, det setter ting i perspektiv så jeg vet litt hvordan forventninger jeg kan ha.
  2. Jeg lurer på mye rart når det gjelder å forme en jakthund. Det er min første hund jeg har nå(BFdB hann på 1,5år) og mitt mål er å få en rådyr hund som gjerne kan jage hjort for den del. Jeg vet ikke hva jeg skal forvente i og med at dette er min første hund og håper på litt erfaringsoverføring fra dere andre som har hatt denne rasen, men også andre raser for den del. - Hvordan var/er søket når hunden var/er ung og dere drev med innjaging? Jeg prøver å være ute ca. 2-3 ganger i uka og la han løpe fritt i skogen og forhåpentlig søke og finne dyr. Ifølge GPSen søker han ut opp mot 350m (det håper jeg øker litt) men når han har vært ute litt vimser han mye rundt 50-100m fra meg. Han driver mye med tygging på kvister og løper rundt og kaster kongler og kvister frem og tilbake. For å prøve å få han til å søke litt mer ut sitter jeg stasjonert på sekken og leser bok, ser på GPS og telefon, hva som helst uten å gi han han noe oppmerksomhet. Dette virker noen ganger slik at han blir lei og "tar seg en tur", men i det siste sitter han bare rett ved meg når jeg har sittet ei stund. Noen ganger har jeg også gått rolig i en retning for å få han til å søke ut, dette virker bra, men jeg er litt redd for at han vil vente til jeg skal "gå med han gjennom skogen" i stede for å søke ut selvstendig. - Hvordan har deres hunder jaget og skilt de forskjellige dyrene de finner? Når jeg begynte å slippe han i skogen så loste han på elg. Losen forsvant etter noen ganger, men det hender han "leker" litt med elg enda, men ikke lenge. Han loste fint på rådyr når han kom over de første gang og var oppe i ca. 20min los, men etter han traff på hare noen ganger så virker det som han synes de er mer spennende en rådyr. Det kan jo hende lukta er bedre eller noe slikt. - Har noen av dere jaget hare med hunden først for så å kun jage rådyr? Jeg lurer på hvordan dette virker i praksis. Hvis du ønsker en spornøye hund og jager den inn på hare, for seinere og venne den av eller??? - Hvor lenge må jeg regne med at det tar før han ikke lærer mer? Hvis det går an å spør om noe så dumt. Det er jo klart det er veldig forskjell på hunder, men noen eksempler. Jeg har hørt at BFdB kan bruke lenger tid før det løsner og den blir en GOD jakthund, hvordan er erfaringene med det? Jeg setter også pris på å få gode råd uavhengig av det jeg lurer på her, som sagt så lurer jeg på mye. Jeg håper noen tar seg bryet med å komme med litt innspill. Takker på forhånd.
  3. Jeg har en Basset (FDB) på 1,5år som jeg ønsker å bruke på rådyr, evt. hjort. Han loser på rådyr og hare, men jeg har ikke brydd meg med at han jager hare. Det er jo mange som jager inn hundene på hare for å få de til å bli spornøye. Jeg håper jeg kunne få litt innspill fra dere som har vært i samme situasjon. Hvor lenge har dere latt hunden holde på med hare? Hva har dere gjort for å få den hare rein? Og er det ellers noe jeg bør tenke på? Håper mange tar seg bryet med å gi meg litt innputt, jeg lærer stadig noe nytt.
×
×
  • Create New...