Jump to content

omb

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

omb's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar. Vil det være med å begrense seigheten å la det henge lengst mulig? Leser at mange henger viltet lenger enn 40 døgngrader. Isåfall, hvor lenge kan jeg la det henge? Kjøttet ser helt fint ut og dyret ble skutt/vommet uten at noe annet en blod kom i kontakt med kjøttet.
  2. Hei, Skjøt et rådyr for en liten uke siden som jeg flådde samme kvelden og hengte opp i et kjølerom på ca 9 grader. Fra dyret ble skutt til det hang på kjølen gikk det ca 2-2.5 timer. Leser diverse plasser at kjøttet må for all del ikke kjøles ned før døsstivheten er oppnådd i hele viltet, og lurer dermed på om jeg har gjort noe veldig galt og at kjøttet mitt vil bli seigt? I tillegg var pelsen på dyret(årets kje) veldig løs. Hvorfor "mister" dyret pels på denne årstiden? Dette resulterte ihvertfall i, med min litt uerfarne flåing, at slaktet var ganske godt tildekket av pelshår. Har jo også fått med meg hvor kritisk det er, ifølge noen hvertfall, å skylle viltet med vann, og derfor gjorde jeg ikke det før jeg hang det opp. Hårene sitter nå ganske godt fast i kjøttet og lurer dermed på hva som blir best å gjøre videre. Kan jeg skylle det når jeg parterer det? Da skal jo bare kjøttet fryses ned etterpå, slik at det vil jo ikke være noe fare for bakterieutbredelse? Evt noen andre gode metoder for å fjerne hårene? Vil bare legge til at jeg vet at jeg burde utført en bedre jobb under flåingen for å ungått at hår i det hele tatt skulle kommet på kjøttet Takker for alle svar! Hilsen en uerfaren storviltjeger.
×
×
  • Create New...