Jump to content

BossGT6

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

BossGT6's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Håper det fremdeles er litt liv i denne tråden. Har kjøpt denne radioen selv, og diller nå med kanalene. Har slettet de svenske jaktradiokanalene, men så begynner det å trøble seg til... 1) Jeg kommer ikke inn i frekvensmodus! Manualen forteller at man holder inne "ENT" samtidig som man skrur på radioen for å skifte mellom kanal- og frekvensmodus. Jeg har gjort dette mange ganger... men kanalmodus er og blir den eneste modusen... Noen andre som har opplevd dette? Lurer på om den er låst fra leverandør, eller om jeg kan ha fått et eksemplar med feil. 2) Noen som har funnet ut hvordan man skifter navn på kanalene? Manualen er jo idiotisk, som flere har påpekt... Greit å kunne kalle kanalene Jakt 1-6, Sanking, Sikring, etc. Slik ståa er nå, har jeg en radio med de seks norske jaktkanalene, ingen muligheter til å stille inn frekvenser manuelt (kommer ikke til!), ingen mulighet til å lagre kanaler manuelt (kommer ikke til!), og ingen mulighet til å endre navn på kanalene (manualens fremgangsmåte fører ingensteds hen!).... Ikke HELT fornøyd nå, kjenner jeg. EDIT/OPPDATERING: Det viser seg at Biltema i 2016 har bestemt seg for å låse funksjonen kanal/frekvensmodus, slik at man ikke kommer inn på den direkte på radioen lenger.... Sleipe! Uansett, bet i det sure eplet, og kjøpte programmeringskabel + software på Biltema. GENIALT. I løpet av 15 min fikk jeg lagt inn 6 åpne jaktkanaler, 6 jaktkanaler m subtone, sikringskanalene og sankekanalene. Låste opp kanal/frekvensmodusen igjen, slik at dette kan styres direkte på radioen. I tillegg ble navn på alle kanaler skiftet, slik at displayet faktisk viser "JAKT 1", "SIKR 1", etc. Konklusjon: Kjøp kabelen og programmet... gikk fra å være misfornøyd til å bli superfornøyd på et par timer Gleder meg til å få testet skikkelig på hjortejakta til helga!
  2. Ser for øvrig også at det er tillatt å bruke apporterende hund på terrenget... Kanskje nok en indikator? (Hehe, her håper jeg i det lengste at det er lov!)
  3. Ja, du har helt sikkert rett i at det er lurt. Skal ta kontakt med forbundet over helga og høre. Snakket for øvrig med grunneier sist jeg var der, og han hadde i alle fall ikke noe i mot at det ble satt lokkefugl ut på vannet....vet ikke om det har noen betydning i forhold til mulighetene for lovlig skudd på fugl på vannet, men...
  4. Takker og bukker for informativt svar!! Temmelig irriterende da, ettersom mesteparten av kommer i flukt over vannet/ langs vannkanten Skal uansett holde meg for god til å gjøre som flere av de andre jeg har sett, som villig skyter i vei.
  5. Hei! Dette er helt sikkert et dumt spørsmål, men jeg er såpass fersk og usikker, at jeg trenger info om dette fra mer erfarne jegere: Jeg har kjøpt kort til ande-og gåseterreng på Jæren gjennom det lokale forbundet her i Rogaland. Det grenser mot ferskvann, og området som er markert som lovlig å jakte på slutter ved vanngrensa, slik det er markert på kartet. Spørsmålene mine er da: - Har jeg lov til å skyte på fugl i flukt som befinner seg over vannet, så lenge jeg selv sitter innenfor det området som er markert som lovlig på kartet? - Hvis ja, har jeg også lov til å skyte på fugl som ligger i ro på vannet (forutsatt sikker bakgrunn)? - Har jeg lov til å sette ut lokkefugl i vannet, selv om det ikke ligger inn under det lovlige området? Jeg spør, fordi jeg har til nå har tolket det som at jeg hverken har lov til å sette ut lokkefugl eller skyte fugl som enten er i ro på vannet eller som er i flukt over vannet. Jeg har møtt et par andre jegere som sier "vannet er fredet", samtidig som jeg også har sett flere andre jegere som ved ulike tilfeller har plassert ut både lokkefugl og skutt fugl på vannet (i det samme området som jeg har kort på). Beklager hvis jeg fremstår som helt sandblåst her, men er altså ganske forvirret...Ønsker å gjøre dette på riktig vis, og ikke bryte noen forskrifter, så håper noen her kan hjelpe meg. Se linken for å se hvordan kart ser ut: https://www.inatur.no/jakt/5566fdcbe4b09a5b6a4929a4/smaviltjakt-horpestad-ost-klepp På forhånd tusen takk for hjelpen!!
×
×
  • Create New...