Jump to content

henki

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

henki's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Presenterte "problemet" mitt for en god kollega av meg i dag. Han anbefalte at jeg på sikt kunne kvitte meg med 870 om jeg ikke hadde dyptgripende forhold til den, og heller skaffe meg et kombivåpen med 3 løpsett slik at jeg hadde reserve hagle til berettaen, kombi og dobbeltrifle til småvilt. Om der var så kunne jeg ta med et fjerde løpsett til storvilt bare for å ha gjort det også. Brekkvåpen ala contender (eller hva det het), hvem fører noe slikt her til lands? Skulle vært tillatt å erverve i hvert fall ett jaktvåpen til "kun for gøy".....for da hadde min gamle onkel sin nær ubrukte winchester 94 havnet i skapet mitt. Første jaktriflen min en gang på 90 tallet var en Marlin bøyle i 45/70 med jernsiktet, grådig morro helt til første jaktturen som endte med feilbedømming av avstand og siktepunkt... Men en bøyle for morro hadde vært kjekt å ha
  2. Denne kunne sikkert like gjerne vært postet under "storviltjakt" også.... Tingen er den at jeg pr i dag kun har to jaktvåpen, men der vil bli en "viss" økning i det antallet kommende halvår. Problemet mitt er sikkert ikke nytt for dere her på kammeret, "hva velger man når garderoben egentlig alltid har minst en plass for lite uansett"? Når jeg har funnet en grei kombo, så er det alltid noe annet en burde hatt mulighet til å skaffe i tillegg.... Har drevet med jakt i en del år, og pr i dag består det jeg har av en godt brukt rem870 (kjøpt ny) og en forholdsvis ny t3 i .308 (kjøpt ny den også). Jeg ønsker å skaffe meg en Beretta silver pigeon i kaliber 20 (søknaden har jeg ferdig stemplet og den skal handles kommende ukene) til bruk i fjell og skog, og trolig beholde 870 til sjøfugl og som eventuelt reservevåpen til kommende beretta. Da har jeg kun igjen 3 tomme plasser i garderoben..... Sako og cz sine salong systemrifler (kun en av disse to riflene), i hovedsak for å bruke enten .22wmr eller 17.hmr, og så handle et .22lr løp i tillegg (men man ender vel opp med at man kjøper alle løpene uansett....??). Greit til det meste av småvilt (tenker da på wmr/hmr) og storfugl/rev. Våpenet vil bli satt opp gjennom hele jaktsesongen med enten wmr eller hmr løpet, da jeg ikke ønsker å måtte ta turen på skytebanen for å sikte inn igjen riflen grunnet løpsbytte mellom en av disse og .22lr. Ruger 10/22crr primært til kråke, skjære og ravn, men også til rype når dagens vær/vind tillater det med tanke på raskt følgeskudd for fugl nr 2. Rifle til småvilt (primært rype og storfugl for mitt vedkommende) som strekker holdet utover wmr/hmr sine muligeter (200+). Rifle til reinsjakt (kan gjerne kombinere villrein og rådyr) som har flatere kulebane enn .308 jeg har fra før. Rifle til framtidsturen til amerika eller afrika (om kjerringen noen sinne går med på det...), som man kan trene seg opp på og drømme seg bort med. Rettrekker våpen har jeg ikke så veldig lyst på slik som blazer, selv om jeg ser fordelen med å slippe å måtte skyte inn et våpen når man bytter mellom kaliber.
  3. Noen som kan hjelpe meg med spørsmål angående magasin kapasitet til Beretta Cheetah 87 (ikke target utgaven)? Ser på nettsider at der står beskrevet at magasinet tar 8 skudd, men er det mulig å skru ut "tommelfinger skruen" i magasinet slik at der går 10 skudd i den, og den veksler uten problem? Alternativt, passer 87 Target sine magasiner (de tar jo 10 skudd)? Skal bruke den til sivilpistol 5 om 10 skudd er en mulighet.
  4. Må det gjøres noe med beretta71 for at den skal passe?
  5. Blir litt langt å kjøre 100 mil + t/r for å se i butikken hva de har.
  6. Var innom siden deres, men den er nok solgt nå. Kun en modell 70 som lå der. Aldri feil å gi gode råd/tips som er utenfor det man spør om, selv om det å noen sinne kjøpe brukt våpen igjen sitter langt inne etter en heller dårlig opplevelse for noen år siden med kjøp av jaktrifle. Har ikke mange års fartstid bak meg med håndvåpen, og det var først i fjor at jeg fikk meg pistol. Etter oppfordring deltok jeg for en tid siden på et stevne i sivilpistol og det gav mer smak. Har spurt meg for hos noen av dem som skyter dette i klubben, og ingen kunne gi noe godt svar på disse da de ikke hadde egen erfaring. Eneste jeg fikk av informasjon var at i klasse 1 så gikk de nok greit begge to, men i klasse 5 ville jeg bli forbigått av både tyngre og bedre jern, og at i god ”sivilpistol ånd” så var waltheren veien å gå. Det jeg likte med begge to var at de hadde stor nok kapasitet til å kunne brukes i klasse 5 også. Som to barns far (og litt uventet på oss begge to - med en til over nyåret) kan det bli litt knapt med tid, og da kan det være greit i en periode å kunne skyte flest mulig stevner/klasser med færrest mulig våpen tenkte jeg (holde meg innenfor 4 våpen regelen). Pr i dag har jeg 2 pistoler, production og standard. Så ideen var en av de nevnte i .22 samt til neste år en gang en revolver til sivilpistol 4 som jeg kan bruke i både sivil og dynamisk revolver (regner med at en .45 smith med 80mm løp fungerer greit nok i dynamisk?) Eneste er jo om å kjøpe en slik til klasse 1 ødelegger for framtidig .22LR i klasse 5 når aktiviteten er stabilt høyere? Men da kan man vel alltids ”selge” denne til en kompis og så ”kjøpe” den tilbake etter å ha handlet en klasse 5 pistol?
  7. Noen av dere som vet hvilken av disse to som er best å kjøpe seg? De skal i all hovedsak brukes til sivilpistol skyting, så begge to må man kutte av litt på for at de skal passe til dette. Noen som har gjort dette før, og har bilder av det man har gjort?
×
×
  • Create New...