Jump to content

lars725

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lars725

  1. Rognebæret har helt rett; det er anslagsenergien som avgjør effekten i målet, denne er lik kvadratet av hastigheten multiplisert med kulevekt. Det er faktisk så enkelt. Hva denne anslagsenergien skal brukes til avgjør valg a prosjektiltype. Også ganske enkelt. Du finner faktisk svaret på baksiden av de fleste ammunisjonsesker og dette gir anledning til direkte sammenligning av forskjellige kalibre og kulevekter og eliminerer behovet for all synsingen og svadaet.

  2. Er i noenlunde samme situasjon som relativt ny jeger. Etter mye leiting, lesing og mer eller mindre gode råd kom jeg til at ei separat hagle og rifle ble mitt valg. Fant aldri rette kaliber-kombinasjonen og så var det kompromisset som komboen representerer; det er jo strengt tatt hverken ei skikkelig hagle eller ei skikkelig rifle. :wink: Jeg valgte 12-76 og .22WMR for småvilt med et ekstra .22LR løp til trening. For større vilt har jeg planer om en .308W

  3. ....For å bruke meg selv som eksempel: Jeg hadde bestemt meg for type og kaliber, og dermed kunne jeg sende søknad til politiet og få den godkjent før jeg har bestemt meg for hva slags merke/modell jeg vil ha. Da kan jeg gå til forhandler og levere tillatelsen og få handlet rifle av spesifisert type/kaliber med en gang. (Om en ser bort fra bestillingstider og tilpasninger etc.) Men det forutsetter som nevnt at jeg kjøper hos forhandler. Hvis jeg vil kjøpe av en privatperson, må jeg altså sende politiet en søknad hvor jeg spesifiserer nøyaktig det våpenet jeg ønsker å kjøpe. Da må både selger og jeg vente på at søknaden behandles før handelen kan fullføres.

    Dette er feilinformasjon.

    Det fremgår klart fra Våpenforskriften Kapittel 4, paragraf 29. Privat overdragelse av våpen. at fremgangsmåten er den samme som for overdragelse fra en våpenhandler.

    Har akkurat mottatt våpenkortet etter privat kjøp av brukt våpen med generell søknad som kun oppga våpentype og kaliber. Skulle bare mangle.

×
×
  • Create New...