Jump to content

Roberaa

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Roberaa's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar! Hører på de erfarne, så jeg får heller trene med Mauseren og ta med den opp
  2. @NybegynerPS Har skutt veldig lite. Eier en Mauser M98 i 30-06 også, tenkte å dra på skytebane meg begge våpnene for å bli kjent med rekylen. Spørsmål: Siden BAR'en er halvauto så vil den jo dempe følt rekyl noe. Hva kan halvauto-rekyl i 338WM sammenlignes med versus kaliber i boltedrevet rifle?
  3. Takk for svar! @NygenerPS: Løpet er ca 72cm, og haglen er en Winchester model 1400 mk2. @iKnut: Hører hva du sier om treff på første skudd og bruk av god kule. Akkurat derfor jeg spør om valg av kule. Takk for info om A-max, da styrer jeg unna den. Noen spesiell grunn til at du vil anbefale et enklere våpen enn en Browning BAR? For meg som nybegynner virker en halvauto som et "enklere" alternativ til en boltedrevet rifle, men jeg ønsker gjerne å høre på erfarne folk. @Xprez: Takk! @G.Larson: Nja, jeg er heller kynisk og tror at de gir studentene det billigste våpenet de kan komme seg unna med. Jeg brukte rapporten til USDA for å komme til denne konklusjonen, og jeg håper de som skrev rapporten har litt peiling (virket ihvertfall slik for meg). @mvs: Grunnen til at jeg valgte å anskaffe våpen såpass tidlig i prosessen er så jeg kan trene med våpenet over tid. Å vente med å velge våpen til etter sikkerhetskurset gir meg lite tid til å trene, men jeg skjønner hva du mener!
  4. Hei! Skal en tur til Svalbard neste vår, og har derfor satt meg litt inn i isbjørnfaren der oppe. Som student får man utdelt en Mauser m98 som beskyttelse, noe jeg syntes var litt tamt. For det første er det vanskeligere å felle en isbjørn enn en elg, så jeg mener at kaliberet ikke er egnet. For det andre er det et boltedrevet våpen, og det er kjipt å måtte fikle med bolten når du har en 500-kilo tung bjørn kommende mot deg. Jeg har brukt denne kilden for å bestemme hva jeg skulle ha med til Svalbard: http://www.fs.fed.us/pnw/pubs/gtr152.pdf" target="_blank" target="_blank Valget falt til slutt på en Browning BAR i 338 winchester magnum. Det jeg lurer på: Jeg trenger en ammunisjontype som gir dyp penetrasjon før den ekspanderer, da isbjørn er noe feitere og mer muskuløs enn elg. En av jegerprøveinstruktørene nevnte Hornady A-Max da jeg spurte om dette, men jeg sliter med å finne gode beskrivelser av denne ammo-typen . Det ser heller ikke ut til at det er noen som tilbyr denne ammoen for 338WM i Norge, men send meg gjerne en link hvis noen vet om en forhandler! Noen som eventuelt har noen gode forslag til ammo-type? Jeg skal forøvrig også ha med en halvauto-hagle som jeg skal kappe løpet på (lovlig), og skal bruke slugs i den. Den er tenkt som backup. Lurer også på om kapping av løp til 40cm vil ha noe effekt på utgangshastigheten til slugs? Og en siste ting: Har sett at Browning BAR kan ha løst magasin (DBM) med plass til flere kuler. Finnes det noen som selger konverteringssett til DBM? Takk!
×
×
  • Create New...