Jump to content

Nemoklev

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Nemoklev's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fin nettside det der ja! Ser at det er noen Damascus blad der også. https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... ath=94_413 https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... ath=94_118 Hva tror dere om brukbarheten til desse? Står at det er 1095 and 15N20 stål på noen av bladene, hva betyr dette?
  2. Har ombestemt meg litt etter hva dere har skrevet og etter å ha søkt litt rundt. Tenker eg kjøper en samekniv til å gjere grobarbeidet (noen forslag til merke og str.?). Og så kjøpe/lage en kniv helst med damask-mønster til småarbeidet: spikking, flåing av dyr og fisk, osv. Noen som har noen forslag om hva som er god størrelse på en slik kniv? (Har vi komt fram til at en med innlagt eggstål er "the shit"?)
  3. Det må nødvendigvis ikkje vere ein samekniv, kan godt vere noko i denne gata f.k.s. Er denne fargen/mønsteret som er "drømmen". Ligger en del sanne masseprodusrte ferdigkniver ute til salgs, men er skaptisk til hvor mye kvalitet man får for 600kr... hehe
  4. Wow, for en respons! For å presisere meir kva eg er ute etter. Grunnen til at eg vil ha Damask er egentlig for utseende. Det med innlagt eggstål hørtes vel best ut? Kniven vil bli bli brukt til "alt", så det er viktig at den er solid. Kan gjerne også berre kjøpe knivbladet, ettersom at eg har muligheten til å lage resten sjølv. Eg tenker noe i gaten 8" kniv (har mindre kniver som vil bli brukt til småting). Tror dere dette er gjennomførbart?
  5. Hei godtfolk. Er på utkikk etter en kniv som "varer livet ut". Er god med kniv (spikket sia eg var 4), men er dog heilt blank når det kommer til det "tekniske" rundt kniv. Eg er veldig fasinert av utseende på Damaskus stål, og kunne tenkt meg eg kniv av det. Har lyst på en god (stor) allround kniv, tenker litt på noe ala samekniv eller noe i den gaten. vil ha god kvalitet og er villig til å betale for det. Finnes det kniver som utfyller ønskene mine? Evt noen som lager slike kniver. Og hva noe slikt vil koste. Og skulle gjerne hørt hva dere tror og mener, og evt. forslag. Min far har nemlig en samekniv han fikk i konfirmasjonen sin for 35år siden som fortsatt er beste kniven vi har i hus, er litt noe sann eg leiter etter. Setter stor pris på evt. svar og råd.
×
×
  • Create New...