Jump to content

Un87

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Un87's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Planlegger å ta med rifla opp i fjellet i helga ved siden av hagla for å prøve å se om det blir noe fugl. Bruker helmantla 55gr norma jaktmatch. Spørsmålet er, om noen vet, hvordan vil rypa se ut etterpå? Vil jeg skyte av hodet hvis jeg treffer i halsen, eller ødelegge brystet hvis jeg treffer der? Vil ikke drepe uten å få bruk for kjøttet.
  2. Kanskje jeg formulerte meg litt dårlig. 6.5 til bjørn vil ikke være noe alternativ. Det blir å bruke Mauser med stålsikte. Ikke kommer jeg til å jakte bjønn, og mest sannsynlig ikke elg heller. Det blir å ta med mausern til Svalbard, og kjøpe en allround rifle til annen jakt. Som student kan man ikke kjøpe både og, man må ha noe som passer til flere formål. Men en 223 vil nok bli kjøpt ved senere annelding, men akkurat nå vil jeg ha noe som passer det meste.
  3. Hagle har jeg, så det blir ikke aktuelt. Er slug forøvrig tillatt på Norsk jord? Planen var å kjøpe en "allround" rifle som jeg kunne bruke til det meste. Kan få leid rifle, men jeg trives bedre med våpen jeg kjenner, så slipper jeg å stå å utbedre klikk feks i en ugunstig situasjon. Nå viser det seg jo det at jeg faktisk har tilgang på Mauser som jeg kan få/arve. Så da blir jo saken litt enklere. eller? Da blir vel det beste allround kalliberet 6.5 etter hva jeg har skjønt. Skal ikke lide noen nød da vil jeg tro. Var å prøveholdt rem 700 og tikka t3 i dag. Det følges litt billig ut med "plasstokk", men det holder vel antar jeg. Føler at å kjøpe rifle er som å kjøpe en bil usett. Man må bare gamble på at den er bra. Skal til wingevåpen i morra og titte litt så får se om jeg blir noe klokere da. Takk for all hjelp foreløbig hvertfall.
  4. Jeg går med planer om å kjøpe meg rifle. Jeg er temmelig blank når det kommer til det meste om rifle så jeg trenger noe rettledning for å kunne snevre meg inn i denne uendelige jungelen av kaliber og modeller. Til høsten flytter jeg til Svalbard for å studere friluftsliv. Så å kunne eie en egen rifle som jeg kjenner om man skulle være så uheldig å måtte bruke den mot Isbjørn føler jeg er en fordel. Så da er spørsmålet: Finnes det rifler som i verste fall kan felle isbjørn, men som samtidig går ann å bruke på småvilt uten skyte i stykker alt som er spisbart, eller må jeg da ha en annen rifle? Jeg skal ha en rifle som kan brukes på alt, om ikke rype, men hvert fall storfugl, rev, hjort og elg osv. Så det meste som er jaktbart i norsk natur med andre ord. Er ikke noe fan av posteringsjakt så den kan ikke veie alt for mye heller. Pris regner jeg med å legge meg omkring 12-13000. Hva anbefales?
×
×
  • Create New...