Jump to content

Ehymaiin

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ehymaiin

  1. Cardinal skrev (Akkurat nå):

    Så du ville ikke ha noen problemer med om din arbeidsgiver sier til deg: " du må jobbe tre timer ekstra i dag men jeg gidder ikke gi deg lønn for de timene. Det får du ta på egen kappe"

    Stiller Politiet krav om at tjenestemenn må trene med pistol tre timer i uka for å kunne utføre jobben sin, har de krav på å få betalt for det. Å nekte å betale er brudd på Norsk lov.

     

    Du glemmer å ta med " for at du skal kunne gå med et ladd våpen og muligens måtte avfyre skudd midt i Norges største by så må du drive med egentrening" er veldig store forskjeller her.  
     

    eventuelt ha folk som er såppas trente i skyting at de velger å ikke avfyr 20+ skudd ifra en kjørende bil uten noen for for sikker bakgrunn. 
     

    mange arbeids plasser som pålegger arbeid utenfor arbeidstid, se på lærere, hvor mange timer tror du de jobber "frivillig"?

    • Dont like 1
  2. JacArcher skrev (50 minutter siden):

     

    Nesten alle vådeskudd ville skjedd uansett om pistolen hadde hatt sikring. Så og si alle skjer i forbindelse med nedspenning, eller ved tørrtrening hvor man har blandet ladde og tomme magasiner. Mao situasjoner hvor våpenet uansett ville vært avsikret. Fremdeles kritikkverdige situasjoner, men skulle ønske folk ville slutte å tulle med at en sikring ville avverget dem.....

     

     

    Mener du forøvrig at arbeidsgiver skal kunne pålegge deg å bruke fritiden til å øve på jobbferdigheter, uten lønn? 

     

     

     

     

     

    Ja, jeg mener at om du skal bære våpen på arbeid så bør du være skikket og trent til å bære våpenet. Om du ikke føler deg trygg nok med våpen og ikke godt nok trent, hva gjør du? Trener med våpenet for å best kunne utføre jobben din på en trygg og effektiv måte. Eller griner fordi du ikke får betalt når du automatisk ikke er verdensmester i pistolskyting?  
     

    å være politi er ikke en menneskerett, så da bør de heller finne folk som egener seg bedre i rollen og som gidder å dra på skytetrening en gang i uka.
     

     

  3. Olesøn skrev (50 minutter siden):

    P30L har heller ikke sikring, så det går nok fint.

    Går nok fint? Du har ikke fått med deg alle vådeskytingene du? 
     

    mangel på trening på skyting er heller ikke et problem. Politiet har like mange timer i døgnet til trening som alle andre som ikke skal gå med ladde våpen ute blant folk.  
     

    at de ikke har tid til å trene er bare piss. Er bare viktigere å prioritere alt annet på fritiden sin en å reise på trening. Eventuelt de dagene  de skal være på skytebanen så er det viktigere å kle på seg alt utsyret de har fått utdelt å fikle med ladde våpen inne på skytterhuset en å faktisk trene. 

  4. 5.6×15mm skrev (6 timer siden):

    Rare greier, for jeg fikk innvilget min søknad på Ruger PC Carbine hos Oslo politidistrikt i dag, riktignok 5 uker på overtid over forspeilet saksbehandlingstid.

    Velkommen "etter" haha.

    • Haha 1
  5. Sku skrev (47 minutter siden):

    Er prisen for Ruger PC carabine 12000sek i sverige ?

    Ei svensk krone er vel nesten det samme som ei norsk krone nå. 


    der jeg la inn bestilling. samme sted som jeg skal hente en kombi, så var prisen 11900 svenske.

  6. vavlo skrev (3 timer siden):

    Jeg har vel sagt hvor jeg henter bakgrunn. Jeg påpeker kun at ei egnet småviltrifle gjerne bør ha god presisjon, så å anskaffe ei slik til det formålet er ikke noe jeg ser som spesielt hensiktsmessig, selv om ervervsgrunnlaget er jakt på småvilt. Mhp det jeg kan finne rundt denne er presisjon en kan forvente gjerne i området 2-4 MOA med forskjellige typer ammo. Duger sikkert til primært bruksområde og for alt jeg vet PCC konkurranseskyting, men særlig egnet til småviltjakt, knappest etter min mening. Bare som et apropos. Fikk rev på post i morges. Ville ikke la seg lokke inn, så den fikk ei kule på 195m. Det lar greit gjøre med ei god småviltrifle uten å være  besittelse av skyteferdigheter ut over det vanlige. 

    Hvor har du begrunnelsen. Eneste jeg kan lese av kommentarene dine er et oppgulp av hvor flink du er til å skyte og antagelser av et våpen du har null kjennskap til. 
     

    jeg er ferdig diskutert, men kan garantere deg det at min ruger pcc ikke kommer til å drepe noe mindre dyr på 25-50meter i grovskogen der jeg jakter en de du skyter på på 200.

  7. vavlo skrev (10 timer siden):

    Bare konsensus som gjelder i denne da?

    Nei, Men ha noe bakgrunn for meningene dine… 

     

    Eier du en ruger pcc? Eier noen av vennene dine ruger pcc? Eier noen i skytterlaget ditt en ruger pcc? 
     

    Nei. For pr dags dato finnes det ingen i Norge.

     

    så før du sverter noe så bør du iallefall ha litt kjennskap til det du skal prate dritt om.

     

     

    sier ikke at det er noe 100meter klistrelapp skyting med børsa. Men om du ikke klarer å få ihjel et småvilt på 50meter med 9mm så er det ikke patronen sin feil.

    • Like 1
  8. Hadde de vært så dårlige hadde de ikke kostet 12000 og vært en av De mest populære riflene i Europa til pcc på entry level. 
     

    har en ruger 10/22 som skal være dritt. Skyter fletta av quads på 100 meter.

     

    alle kan være uheldige med våpen, men å mene at de ikke engang egner seg til moroskyting må du finne deg en annen tråd å spre holdningene dine. 9mm halvauto i ei rifle er og forblir morro.

    • Like 1
  9. Sku skrev (4 timer siden):

    noen som vet av butikk i Østersund som selger Ruger PC carabine ?

    Har bestilt min igjennom mauritz widforss. 
    lang leveringstid da usa ikke eksporterer nok.

    importør i norge ville ikke ta den inn da den måtte innom pod for typegodkjennelse før den havnet på «listen» så de har vell ikke fått med seg at det er nye lover. Og de kunne ikke love noe annet en 1-3års leveringstid…

     

    merkelig at noen skal nekte plent mens andre distrikter godkjenner søknader, hva kan være grunnen til dette? Ignoranse?

  10. Olesøn skrev (4 timer siden):

    Alt av halvauto blir lagt på vent til POD har kommet med "retningslinjer" uansett.

    Hvor kommer det ifra? Fikk igjennom på 10/22, hvorfor er det annerledes nå? Kompis fikk igjennom BAR match for en uke siden.

    • Like 1
  11. 20 hours ago, Olesøn said:

    Tror jeg ville undersøkt muligheten for noen moderniserte åpne sikter før jeg satte på rødpunkt. Og Vargen har rett i det med smådelene. Har jeg hørt...

    Har bare tatt av det "vanlige" ikke plukket ifra hverandre delene i sluttstykke. 
     

    er fester til kikkert der ifra før, og da min far eide den satt det en zeiss der. Vil prøve å beholde den sånn den er med de siktemidlene som er der ifra før, og heller ha på en liten rmr. som kan taes av og ikke tar så mye plass. Minst mulig jalla mick men fortsatt brukbar

  12. On 9/4/2021 at 12:21 PM, znopi said:

    Har du bilde av patron? Eventuelt litt fakta om den? :thumbup:

    Må få helpressa og kappet noen .35 hylser og ladet noen før jeg får lagt ut bilde desverre! 
     

    remington laget de som svar på winchester sine rimlesspatroner, og for bruk i halvauto rifler!

  13. Da er endelig god børsa tilbake i riktige hender med ny utløserknapp.

     

    Først så er det en model 14 som tittel sier, kammeret i .25 remington. Lillebroren til den litt vanligere patronen .35 remington som en fortsatt får kjøpt litt fabrikkammo til.

     

    jeg er fjerde generasjons eier i familien av denne "gamlingen" produsert i 1920 ifølge nr.

     

    tenkte å prøve den på rådyrjakt iår. Få pressa noen hylser og fått på muligens en rødpunkt da siktene er ørsmå og sitter langt nede iforhold til kinnet mitt! 
     

    hva tenker dere? Noen som har lik, som har noen tips hvordan få ned avtrekks vekt?

    83A2369A-8962-4071-97A5-2ACFB441689C.jpeg

    8755FB61-B285-4CAD-9A84-9AAFD605A5B6.jpeg

    • Like 7
×
×
  • Create New...