Jump to content

aannddrreeaass

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by aannddrreeaass

  1. petrol skrev (3 timer siden):

    Ja takk, begge deler.Hvordan skal vi gå fram med lett tilgjengelig donorrifle med bolt, løp etc.Og ikke minst en børsemaker som holder avtaler angående leveringstid og pris 🤔?

    Ruger 77 bør no vere ei passeleg donorrifle, den blir levert i både 22 hornet, 357 og 44 magnum.

    • Like 1
  2. Skal lada sjølv, så federal fusion er utlukka :lol: Tenkjer å prøva Accubond med ein god dose N560 i Norma hylser. Då må eg i følgje kalkulatoren til Norma opp i 830m/s i V_O for å oppnå 2700 J i E_100. Etter Nosler sin ladetabell gjev max-ladninga i N560 820m/s, då er ein ganske nær... Go or no? :roll:

     

    Nosler sin ladetabell er laga etter SAAMI maxtrykk, i 6,5x55 er det lavare enn CIP maxtrykket vi brukar i europa, så det skal ikkje vere noko problem å gå litt over Nosler sine max ladningar.

  3. Det blir 777m/s, da er det ganske stor forskjel med tanke på att vithavuori har brukt 26,5"/67cm løp.

     

    Er her nokon som har kronograf og kan finne ut kva som er rett?

  4. kva hastighet er det oppgitt i denna speer boka? eg syntest det er rart det er så store forskjellar i ladedata og ein skal no klare ein del meir enn 759m/s med 140grs sierra mk og N160 i ein krag.

  5. Eg tviler på att ei ladning med N160 som skal gi 759m/s er for kraftig for ein krag og det var minste krutmengda i ladedata for gamle rifler.

     

    kva utgave av ladeboka er det du har? visst ikkje du har utgåve 7 så er ladedata utvikla for over 20 år sidan og krutet kan ha endra seg ein del i løpet av den tida.

×
×
  • Create New...